Reklama

Reklama

Dráma o skupine priateľov v strednom veku a ich vzťahoch, založených často aj na milosrdných lžiach. Jeden zo skupinky priateľov v strednom veku sa kvôli autonehode dostane do nemocnice. Jeho priatelia sa po dlhom uvažovaní rozhodnú, že napriek tejto udalosti odcestujú na tradičnú každoročnú spoločnú dovolenku. Nielen kvôli pocitom viny, že opustili svojho priateľa v ťažkých chvíľach, sú však ch vzťahy podrobené ťažkej skúške. Neboli totiž k sebe vždy celkom úprimní a tak sú nakoniec nútení priznať sa k viacerým viac či menej milosrdným lžiam. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (100)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Kdo chce, tak si v té olbřímí stopáži najde pětihvězdičkovou záležitost. Jen se musí obrnit trpělivostí a přežít Canetovu úchylku na nadužívání songů (v jeho mysli pravděpodobně náladotvorných), které do toho cpe co deset minut a zásadně je nechá zahrát celé. A přitom nic nikam neposouvají. Ano jsou zbytečné a ano zabírají (ne)pěkných pár desítek minut; a ne ani navzdory otravnosti celkový dojem zkazit nedokáží. ()

aLPaC 

všetky recenzie používateľa

Tohle že má 154, respektive 148 minut? To mi ani za mák nepřišlo. Parádní letní francouzská komedie lomeno drama, tak jak to dokáží snad jen Francouzi... i když nemohu popřít drobounkou inspirace Hollywoodem Guillama Caneta (škoda, že si zde nestřihl nějakou roli, hodil by se sem jak...............). Tím ale nechci snižovat hlavní protagonisty, na nichž je krásně vidět, že se znají i mimo natáčení a že jsou možná i kamarádi. Každý prožívá na společné dovolené tu svou větší či menší bolest a to na pozadí velké dopravní nehody jednoho z party (škoda malého využití Jeana Dujardina). Navíc tu zazní spousta písní, včetně mé nesmírně oblíbené The Band od The Weight, při které jsem měl nesmírnou chuť skočit ihned do auta a odjet na francouzskou riviéru. No nic, třeba v létě. ()

Reklama

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Když se chce, tak to jde aneb Frantíci vždycky uměli nejlíp. Hořkosladká komedie s bezva mňůzik a nepřehlédnutelným jižanským šmrncem. Troufám si tvrdit, že název filmu je dost zavádějící - těch lží bylo prachbídně málo. Trošku (velká) škoda, že oscarový herec Jean Dujardin měl roli neroli (fuj a fuj a fuj). 80% ()

brumbrum odpad!

všetky recenzie používateľa

Ehm.. tak asi takto: totalneho party-trtkosa, sfetovaneho/ozrateho, prejde nakladiak, kedze sa rano snazi dozihat sa v deliriu domov z dalsieho flamu. Skonci v spitali - a okolo toho sa odvijaju paralelne osudy roznych prapodivnych svinacin. Napr. sedi vymleta stetka v lokale a v ramci zoznamenia sa s dvoma tipkami navrhne "dvojku", coz vysvetli ako "dvojitu penetraciu" - tak potial asi komedialna stranka filmu. Pardon, dalsia komedia nastava, ked chiropraktor napravajuci chrbat a krk svojho kamosa mu vecer pri rande zdeli, ze sa donho zamiloval a ze mozu byt kamarati a sex az neskor, ale "tazko hlada slova", pretoze jeho syn je krstne dieta jeho idola - cize kmotor, no a ten to volako tazko chape. Zatial je v posteli dalsia sucka s dakym smejdom a v ramci sfilmovania pestrej romantiky, kamera zachycuje uz len scenku, ako Romeo vstava z postele, ide na hajzel a Julia ho poziada, aby cestou vzal pouzitu gumu so sebou, ze to nema rada na zemi..V tomto stadiu sme tu sracku stopli a zmazali; aj keby bol zvysok filmu o stavani si snehuliakoch v jarnom snehu na Taloch a behali tam steniatka Bernardina, nevyvazi to tu srackovost na konecny dobry zazitok. Jasny odpad, Vzdy zasnem, kolko zvratenych kretenov toci "romanticke" filmy - ved ked dakomu material tak fajn ide odruky, moze robit poradenstvo roznym psycho-nudznym, alebo brat lieky, ale rozhodne nie tocit filmy pre ludi, ktori si chcu pozriet daco fajne nedelu poobede. Alebo by mal mat film tag "psychosracka" a nie "komedia - drama". ()

lucascus 

všetky recenzie používateľa

Herecké obsazení výtečné - sešla se zde elita současné francouzské kinematografie. Ovšem jak vidno, bohužel to nestačí. Dialogy postav jsou nesnesitelné a šustí papírem. Ždímání emocí a slz je příliš okaté. Příběh kamarádů je natolik vyumělkovaný a peripetie vycházejí z klišoidních jednání. Je to škoda, s takovým hereckým obsazením se mohlo udělat hodně, ale neudělalo. Z některých scén je divákovi až stydno, jak jsou čitelné a předvídatelné. Závěrem nutno dodat, že stopáž byla opravdu přepálená, zbytečně.. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (8)

  • Scenár vznikal päť mesiacov. (Arsenal83)
  • Snímka bola v roku 2010 s viac ako 5 miliónmi predaných vstupeniek najziskovejším filmom Francúzska. (Arsenal83)
  • Prvý zostrih filmu trval štyri hodiny. (Arsenal83)

Reklama

Reklama