Reklama

Reklama

Dráma o skupine priateľov v strednom veku a ich vzťahoch, založených často aj na milosrdných lžiach. Jeden zo skupinky priateľov v strednom veku sa kvôli autonehode dostane do nemocnice. Jeho priatelia sa po dlhom uvažovaní rozhodnú, že napriek tejto udalosti odcestujú na tradičnú každoročnú spoločnú dovolenku. Nielen kvôli pocitom viny, že opustili svojho priateľa v ťažkých chvíľach, sú však ch vzťahy podrobené ťažkej skúške. Neboli totiž k sebe vždy celkom úprimní a tak sú nakoniec nútení priznať sa k viacerým viac či menej milosrdným lžiam. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (100)

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Celá parta se jako každý rok chystá na dovolenou k moři na východ Francie. Přípravy ale naruší nemilá událost - jeden z nich, Ludo, je těžce zraněn při autonehodě. Zbytek party řeší zda dovolenou zrušit, přesunout na později či co. Nakonec se shodnou, že v tento okamžik Ludovi nemohou pomoci, a k moři společně odjedou. Tato dovolená ale bude rozhodně ta, na kterou nikdy nezapomenou... Když jsem se asi po dvaceti minutách filmu podíval, že mne čekají ještě více než dvě hodiny, zježily se mi vlasy hrůzou. Říkal jsem si - tohleto ne-e. Ale postupem času jsem jak filmu, tak i celé partě přicházel na chuť, a ke konci jsem měl dojem jako bych je znal odjakživa. Někdo může namítat, že se většina z nich chovala jak sebestřední bastardi, ale nechováme se sami taky tak? Spousta více či méně milosrdných lží nás provází dennodenně - a kdo říká že ne, ať hodí kamenem (nebo jak se to říká). Každopádně se mi na film moc docela dobře koukalo, jen samotný závěr (ač jsem jej - bohužel - dle textu distributora - očekával) mi moc neseděl. Fakt jsem moc chtěl aby tento film skončil nějak hezky. Fakt jo.. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem se právě vrátila z jedné dovolené se svou partou přátel z francouzského pobřeží. I když okolnosti našeho odjezdu nebyly zrovné příznivé, tak to bylo stejně fajn, že jsme se tam takhle mohli sejít. Tentokrát tam naše emoce působily naplno a každý z nás si tam našel chvílku na vyřešení nějakého svého osobního problému. Navíc i ty naše vzájemné vztahy se tak trochu ujasnily. Konec dovolené nás dost zaskočil, ale kdo ví, třeba i to mohlo přispět svým způsobem k upevnění, nebo alespoň zlepšení našich vztahů. - Co se hudby týká, tak se přikláním k názoru, že tam ty americké písničky sedly a Janis Joplen se svým úžasným Kozmic blues mi to jen potvrdila. 85% ()

Reklama

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Ty komediální prvky slouží jako odpočívadlo - na němž se člověk opráší z toho všeho viděného. Je tam tolik charakterů, ani jeden se nerozutekl, ač by se o to mohl pokusit a hrát vlastní prim! Ty ranní splíny, které si člověk podvědomě naordinuje pokaždé, když provede hloupost, večerní radovánky s kytarou, povinný společenský chaos, posléze okořeněný pláčem, ale především tvrdá realita - to je to TO, proč mě to chytlo! Pro mě osobně ohromný psychický zážitek! 95% ()

brumbrum odpad!

všetky recenzie používateľa

Ehm.. tak asi takto: totalneho party-trtkosa, sfetovaneho/ozrateho, prejde nakladiak, kedze sa rano snazi dozihat sa v deliriu domov z dalsieho flamu. Skonci v spitali - a okolo toho sa odvijaju paralelne osudy roznych prapodivnych svinacin. Napr. sedi vymleta stetka v lokale a v ramci zoznamenia sa s dvoma tipkami navrhne "dvojku", coz vysvetli ako "dvojitu penetraciu" - tak potial asi komedialna stranka filmu. Pardon, dalsia komedia nastava, ked chiropraktor napravajuci chrbat a krk svojho kamosa mu vecer pri rande zdeli, ze sa donho zamiloval a ze mozu byt kamarati a sex az neskor, ale "tazko hlada slova", pretoze jeho syn je krstne dieta jeho idola - cize kmotor, no a ten to volako tazko chape. Zatial je v posteli dalsia sucka s dakym smejdom a v ramci sfilmovania pestrej romantiky, kamera zachycuje uz len scenku, ako Romeo vstava z postele, ide na hajzel a Julia ho poziada, aby cestou vzal pouzitu gumu so sebou, ze to nema rada na zemi..V tomto stadiu sme tu sracku stopli a zmazali; aj keby bol zvysok filmu o stavani si snehuliakoch v jarnom snehu na Taloch a behali tam steniatka Bernardina, nevyvazi to tu srackovost na konecny dobry zazitok. Jasny odpad, Vzdy zasnem, kolko zvratenych kretenov toci "romanticke" filmy - ved ked dakomu material tak fajn ide odruky, moze robit poradenstvo roznym psycho-nudznym, alebo brat lieky, ale rozhodne nie tocit filmy pre ludi, ktori si chcu pozriet daco fajne nedelu poobede. Alebo by mal mat film tag "psychosracka" a nie "komedia - drama". ()

giovanni3 

všetky recenzie používateľa

Tak tento film byl pro mne zklamáním, protože solidní hodnocení v kombinaci s úžasnou Marion Cotillard ve mne vzbudil velká očekávání, ale dostal jsem 2,5h nudy a tlachů víceméně o ničem. Tito kamarádi měli mezi sebou různá tajemství i nějakou tu špínu, ale to se holt stává a přeci jen z tohoto tématu nešlo moc co dostat. Ta autonehoda byla jen a pouze jako prostor pro srdceryvný konec víc nic. Tudíž velké zklamání a dávám 2z5 jen za hudbu, exteriéry, Marion Cotillard a sem tam záblesk kvalitního hereckého výkonu. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (8)

  • Snímka bola v roku 2010 s viac ako 5 miliónmi predaných vstupeniek najziskovejším filmom Francúzska. (Arsenal83)
  • Scenár vznikal päť mesiacov. (Arsenal83)
  • Režisér vybíral představitele rolí mimo jiné také podle toho, zda se jednotlivé osoby navzájem znají, což měla být záruka toho, že to mezi mini bude "fungovat". (cleir)

Reklama

Reklama