Reklama

Reklama

Jaskyňa smrti

Trailer 1

Špičkový potápač Frank McGuire už dlhé mesiace skúma jaskyne Esa´ala v južnom Pacifiku. Pripája sa k nemu jeho syn Josh a sponzor expedície Carl s priateľkou Victoriou. Počas jedného prieskumu sa u členky tímu objavia ťažkosti s dýchaním a Frank jej dá svoju kyslíkovú masku. Vystrašená žena však spanikári a masku odmietne vrátiť. Čoskoro sa strhne bitka a žena sa utopí. Keď sa Frankov syn vráti na povrch, do jaskyne sa nahrnie voda z obrovskej búrky. Josh sa rozhodne vrátiť a zostúpi späť do chodieb. Začína sa boj o prežitie. Všetci sa spoločne snažia dostať cez valiacu sa vodu, ale jediný priechod je zasypaný skalami a oni sú uväznení v jaskyni. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (349)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pustené z nudy, reku podriemem, no po relatívne krátkej dobe veľmi rýchlo prebratý. Neviem posúdiť "reálnosť". "Som odborník na slovo vzatý" na kadečo (robím si piču), no tu nemám odvahu. A tak posudzujem podľa toho, či ma film bavil, alebo nebavil. A mňa teda veľmi bavil, akurát ma mrzí tá záverečná 20 minútovka, ktorá z pohľadu vývoju deja, doslova zbúrala všetko doposiaľ vydobyté. Toto vôbec nebolo zapotreby, som fakt nasratý, lebo toto mohol byť jaskynný survivar ako vyšitý. Malo to jednoznačne pozostávať v medziach súboja: ČLOVEK vs PRÍRODA (krutá). ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

3 D vizuál filmu sedí, aj keď tu mohli použiť viac priestorových efektov a ´´direct to camera´´ záberov. Ponúkané napätie takisto nepatrí medzi tie najstrhujúcejšie. Z toho všetkého vyplýva a rovnako aj z polofádnych hereckých výkonov, že toto strýkom Cameronom zaštítené dielo patrí skôr do druhej ligy. ()

Reklama

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně nemůžu říct, že je to kravina, nebo filmařský omyl, protože jsem se nenudil, ale na druhou stranu se nejedná o žádné veledílo. Napětí funguje, herci v pohodě, předvídatelné a laciné smrti + nějaké to debilní chování postav standard, ovšem prostředí výborné a šlo by z toho vycucat víc. Když poohlédnu na fakt, že v tom má prsty Cameron, tak je to slabší. Neurazí, nenadchne, bez nudy dívatelné, ale na druhou stranu prázdné a nenápadné s lehce naivním koncem a bez silnější scény, kterou si divák zapamatuje. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

By mě zajímalo, jak moc museli Camerona ožrat, aby se pod tohle vůbec podepsal. Jinak si totiž nedokážu představit, jak tuhle nudnou a blbou jeskynní podívanou mohl produkovat. Scénář je pitomej, postavy nesympatické a režie unylá. Postavy tady umírají stylem, že někdo zpanikaří a zabije tak buď sebe nebo někoho jinýho. Navíc je to na svou jednoduchost i docela dlouhý, takže ke konci už člověk fakt bojuje, aby to vůbec dokoukal. Další z řady tupejch a nezajímavejch jeskynních filmů. Nevim, proč je vůbec točej. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Sanctum je podľa očakávania podpriemerný film čo v kine skrátka nemal čo obchendovať. Speleológia je pre film isto iste zaujímavý námet. Na jednej strane tu máme The Descent no na druhej i The Cave a bohužiaľ Sanctum inklinuje k nepodarku viac ako by bolo pekné. Napriek spomenutým filmom v Sanctum žiadna príšerka nevyskočí (čo je dobre), o bodycount sa postará skrátka samotná jaskyňa (zachytené vlasy nemali chybu). Sympatickejší herci by pomohli určite. Prehľadnosť v prvej polovici počas akčných scén je zlá, klaustrofóbia nehrozí (šlofík to istil), všetko sa však o niečo vylepší v polovici druhej kde zriedené postavy ukážu svoj pravý charakter a snažia sa prežiť na úkor druhého. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (18)

  • Film je věnován památce Wesleyho C. Skilese, podvodního kameramana a jeskyňáře, který zemřel 21. července roku 2010. (Terva)
  • Premiéra v Japonsku byla z původně plánovaného 22. dubna posunuta kvůli katastrofě způsobené zemětřesením a vlnou tsunami. (dex2man)
  • Richard Roxburgh, ktorý trénoval v potápačskom centre, aby sa pripravil na svoju rolu, tvrdil, že najťažšia vec na zvládnutie bol tzv. rebreather (trieda podvodných dýchacích prístrojov, ktoré recirkulujú dýchací plyn vydýchnutý potápačom), ktorý opísal ako „fantastický v teórii, no v skutočnom živote je to tortúra“. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (viac)

Reklama

Reklama