Reklama

Reklama

Jaskyňa smrti

Trailer 1

Špičkový potápač Frank McGuire už dlhé mesiace skúma jaskyne Esa´ala v južnom Pacifiku. Pripája sa k nemu jeho syn Josh a sponzor expedície Carl s priateľkou Victoriou. Počas jedného prieskumu sa u členky tímu objavia ťažkosti s dýchaním a Frank jej dá svoju kyslíkovú masku. Vystrašená žena však spanikári a masku odmietne vrátiť. Čoskoro sa strhne bitka a žena sa utopí. Keď sa Frankov syn vráti na povrch, do jaskyne sa nahrnie voda z obrovskej búrky. Josh sa rozhodne vrátiť a zostúpi späť do chodieb. Začína sa boj o prežitie. Všetci sa spoločne snažia dostať cez valiacu sa vodu, ale jediný priechod je zasypaný skalami a oni sú uväznení v jaskyni. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (348)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Je jasné, čo musíte v takomto filme očakávať. Vždy tam bude nejaký mladý kokotek, ktorý sa bude hrať na hrdinu. Tu sme mali Josha, brutálneho rokklajmera, ktorý prejde transformáciou a stane sa z neho nakoniec celkom v pohode sympaťák.Potom tam musí byť nejaká ženská, z pravidla tehotná, alebo taká, ktorú zobral jej prachatý boyfriend na trip, aby holka zakúsila čo to a to, že nemá žiadnu ikspíriens , na to sral pes, bo sú tam frajeri, ktorí sa postarajú. Potom tam musí byť niekto, komu jebne v palici pod tlakom ( nie tým, čo je pod vodou ) a kopec blbostí. ( Akosi som nepobral ten fakt, že borec džampne do diery kurva, ja neviem, 300- 400 metrov hlbokej voľným pádom a potom si otvorí padák, zatiaľ čo iní zľanujú s lanami, ktoré sú až po zem ! Ako, kde na svete sa vyrábajú laná 300vky, 400vky ??! ) No a nakoniec nesmiem zabudnúť na ruky. Uchopené ruky za predlaktia a pohľad z očí do očí hovoriaci : "Díkes kámoš, bez teba by som bol fpiči! Nikdy ti to nezabudnem a vždy budem práve tam, kde ma budeš najviac potrebovať! " Ale 3D v kine a ten záver podfarbený namakanou muzičkou, to sa teda musí nechať a tie tri hviezdičky si to v klídku zaslúži. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ver jaskyni.“ Nie snáď, že by som JASKYŇU s Coleom Hauserom obviňoval z kvality, ale aspoň mala príšery žerúce potápačov. V SANCTUM z produkčnej dielne unudeného Jamesa Camerona žiadne príšery nie sú – je to v rámci možností realistické dobrodružstvo z podzemného komplexu „matky všetkých jaskýň sveta“. Mohlo to byť fascinujúce prostredie, ale nebyť úvodného atmosférického letu helikoptérou (pripomínajúceho ARACHNOFÓBIU a JURSKÝ PARK dokopy) a hŕstky pôsobivých scén (tank, zaseknuté vlasy), nemalo by SANCTUM nič. Scenárista približne vie, o čom hovorí (Papua - Nová Guinea patrí k jedným z najzaostalejších miest planéty, niektoré kmene v hlbokej džungle neobjavili ešte ani koleso), ale to je asi tak všetko. Inak séria nudných akčných scén, slabučkých dialógov a naivného záverečného otco-synovského poučenia. ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Oproti některým zdejším uživatelům jsem od filmu o jeskyňářích čekala pouze zajímavé až klaustrofobní interiéry, sem-tam hezký exteriér pro oživení, postavy chovající se a zahrané tak, abych nemusela zmučeně třískat lebkou o stůl či jiný kus nábytku, nějaké to ohrožení, co odhalí charakterové vady a klady + pokud možno emoce cloumající mým majestátem. No, ten poslední bod se nepoštěstil, žádný ze speleologů mi nepřirostl k chlopni - ale žádný mě ani výrazněji nesral, tvůrcům budiž díky. Bylo to mokré, bylo to těsné, nenudila jsem se a úvodní upozornění "založeno na skutečných událostech" beru s úsměvem a velkou rezervou. Prostě se někdy někdo dostal v jeskyni do problémů a dost možná přitom i někdo umřel, tolik k faktům. Nevím teda, co od survival thrilleru vcelku neznámého a nezkušeného australského režiséra očekávali jednohvězdičkoví hodnotitelé - pokud jde o zklamání z nepovedené 3D projekce, no dobrá, ovšem pro domácí kino jde o naprosto pohodový film, co nenadchne ani neurazí. Kolego Malarkey, ohledně věty "Co by se nám při potápění v jeskyni mohlo stát?" doporučuji nastudovat si význam pojmu SARKASMUS;-)... připouštím však, že z českého dabingu to nemuselo být tolik patrné, zvláště když divák právě autorce této věty nekoukal do ksichtu, nýbrž na kozy. Jako nadšený speleolog-teoretik s několika málo praktickými zkušenostmi dávám 60%. ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Malinko mi dojem kazily takové 3 ukázkové klišé - dojemné scény, hloupé chování typu "ne ja si ten neopren po mrtvole na sebe nedám i když mě to bude stát život" a nakonec "jsem v ohrožení života - nutně se z toho musím zbláznit". Kdyby tam tohle nebylo, tak nemám nejmenších připomínek. Tento typ dobrodružných thrillerů miluju a klaustrofobické vodní prostředí mě celkem děsí. Takže paráda. Technicky to bylo zvládnuto dobře, jen občas pan režisér neuhlídal některé herecké výkony. Spokojenost. 75% ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Nič ich nezožralo čo!? Ja osobne som neustále čakal čo sa kde objaví a začne ich žrať aaa nestalo sa tak, díky bohu. Taakže dokonca prekvapenie, nič prevratné, nič extra no dalo sa. Od trápnych hereckých výkonov cez srdcervúce scény až po klinec pogramu "podľa skutočnej udalosti", pri tomto fakte mi ako obvykle behá mráz po chrbte a preto 5/10. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (7)

  • Příběh snímku je založen na skutečném zážitku spoluautora Andrewa Wighta, který během potápění spolu s dalšími čtrnácti potápěči uvízl na dva dny v jeskyni poté, co se zhroutil vchod. (oje)
  • Film stál 30 miliónov dolárov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Film je věnován památce Wesleyho C. Skilese, podvodního kameramana a jeskyňáře, který zemřel 21. července roku 2010. (Terva)

Súvisiace novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (viac)

Reklama

Reklama