Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný príbeh

  • Česko Blue Valentine: Milostný příběh (viac)
Trailer 1

Mladík Dean Pereira (Ryan Gosling) nikdy nedokončil školu a pracuje pre sťahovacia spoločnosť v New Yorku. Pôvabná Cindy Hellerová (Michelle Williamsová) študuje lekársku fakultu, dobre vychádza so svojimi rodičmi a stará sa o babičku v Pensylvánii. Keď sa Cindy a Dean náhodou stretnú, vášnivo sa do seba zamilujú. Doslova na nejaký čas úplne zabudnú na okolitý svet. To je však len začiatok pekla, ktorým neskôr musia spoločne prejsť. Cindy a Dean sa stanú mladými manželmi a rodičmi, pričom Dean nie je biologickým otcom ich dieťaťa. Jeho láska zostane silná aj po niekoľkých rokoch manželského stereotypu, tvrdej práce a veľkej tolerancie voči náladám manželky, ktorú zamilovanosť už opustila. Dean a Cindy chcú zachrániť rozpadajúce sa manželstvo a rozhodnú sa stráviť jednu noc bez dcéry. Ešte pred šiestimi rokmi ležali vedľa seba a ich romantické vízie dopĺňal hravý okolitý svet. Spoločná cesta životom ich však nakoniec priviedla do stavu hlbokého smútku z nesplnených snov, sľubov a nenaplnených životných ambícií. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (400)

leila22 

všetky recenzie používateľa

Intímny príbeh dvoch ľudí intímne a presvedčivo zahraný (Goslingovi dávam navrch). Zanechá vo vás taký zvláštny smútok, pretože aj ten najväčší realista niekde v hĺbke duše vždy dúfa v pekné konce. Niekedy je až tragické ako do seba dvaja ľudia na počiatku zapadnú, ako jednoducho si vytvoria svoju jedinečnú skladačku...ktorá sa ale po čase rozpadne ako lacná čínska hračka. Pretože ak má vzťah dobrý základ, tak sa spočiatku vyvíja aj sám. Čo dvojicu láka k pohodlnosti a ľahostajnosti vzťah udržiavať, rozvíjať, snažiť sa...kým je ešte čas. Realistické, smutné, aktuálne. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Čo ja viem. Akosi mi ušlo, ako sa to vlastne všetko rozpadlo. Žeby bol čas naozaj taký krutý ku vzťahom? To mi akosi nejde do hlavy. Film má dve roviny. S toho ani jedna nefunguje na sto percent. Celá línia zoznámenia a milých gest je síce pekná, ale chýba jej tá iskra, tie pohľady, tie dotyky, ktoré ukazujú zamilovanosť v tom najlepšom zmysle slova. Druhá línia rozpadu naopak tieto pohľady a dotyky využíva, len aby ukázala prázdno. Ale nemá veľmi čo ničiť, pretože nemala veľmi čo budovať. Natočené je to pekne. Rovnako aj hlavný predstavitelia dokázali udržať príbehovú líniu bez výraznejších prešľapov, ale na to aby som skutočne docenil ich vzájomný vzťah je film príliš neosobný. Ako keby režisér píšuci o sebe, chcel pôsobiť dojmom, že má nadhľad nad svojim životom a tie skutočné emócie sú prezentované na začiatku v podobe slov jednému černochovi a potom sa na nich akosi zabudne. Ak to bol film o láske tak som ju nevidel. Ak to bol film o zodpovednosti, tiež som ju tam nevidel. Takže aj keď som sa vlastne nenudil, musel som sa samého seba pýtať, prečo som to vlastne pozeral a čo mi to vlastne dalo? ()

Reklama

Terva 

všetky recenzie používateľa

Film má několik časových linií a těžko říci, která je horší. Rozhodně jako celek to prostě nefunguje a ani nedokáže zaujmout. CITÁT - Je to holčička. Jste ráda?......... Chlap je tu, alespoň většinou, jako klaďas. Náš mužský hrdina se snaží být realista. Sice bručí, ale maká. Snaží se vychovávat (co máš dělat až začne děda chrápat?) a je tak trochu nad věcí. Žena jen hrčí, odsekává, chodí pozdě a přetvařuje se. Neměla kousat do jablka. CITÁT - Víš, myslím, že muži jsou větší romantici než ženy......... Kamera se mnohdy chová otřesně. U spousty záběrů je moc blízko ke snímanému objektu a kameraman musí zaostřovat a oddalovat. Hudba je jak z vánočního filmu a příběh samotný docela nudí. No jo, no jo, i chlap je v tomhle příběhu pěkně protivnej. Možná jen žárlí. CITÁT - Plácám pitomosti......... Nuda, strašná nuda, nedokáže mě to vtahnout do děje. Je to prostě horší než mrtvej pes na začátku. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Pokud máte nejradši filmy, kde toho musí co nejvíce vybuchnout, kde je stále nějaká akce, tak tomuto filmu se vyhněte obloukem, protože ty dvě hodiny se vám budou zdát jako hodin pět. Pokud však máte rádi malé filmy, které jsou především doopravdy REALISTICKÉ, tento film nesmíte vynechat. Blue Valentine je totiž vážně jako vystřižený ze života, až mrazivě pravdivý. Během filmu jsem se hned několikrát zarazila a cítila se, jakoby mi někdo vlezl do hlavy. Svůj podíl na tom mají herecké výkony, Michelle Williams i Ryan Gosling odvádí skvělou práci. Jejich výkony jsou naprosto přirozené, věřila jsem jim naprosto všechno. Přirozeně vůbec působí celý film, na nic netlačí, jde si svým pomalým tempem a zavede vás do života dvou běžných lidí, které denně potkáváte na ulici, jsem si jistá, že se tady řada z vás uvidí. Uvažovala jsem, že dám 5*, zatím však musím dát 4*, je ale dost pravděpodobné, že jakmile se mi film více uloží v hlavně, tu jednu * ještě přidám. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Pokud věříte v lásku na celý život, tak se na Blue Valentine rozhodně nekoukejte, protože vás film zbaví veškerých iluzí o romantické lásce, která vydrží navěky. Aneb pohádka o tom, jak se z vtipného krasavce zanedbaný ochlasta stal a z nudné semetriky ještě větší semetrika.Celý příběh ve mě budí hrůzu z toho, že bych takhle mohla skončit a nutně potřebuju vidět nějaký přeslazený film:-) Ryana Goslinga považuju za jednoho z nejnadějnějších herců poslední doby, ale tahle role mu prostě nesedla.Není to ani tak v něm, jako spíš v tom, že jsem ho doteď viděla jen ve stylovém ohozu, elegantně upraveného, celkově hrát lepší a sympatičtější postavy.Michelle je strašné prkno jako vždycky,nahou scénu s ní si mohli odpustit (brrr).Celkově jedna velká nuda, ztráta iluzí a času. Kdyby to bylo podáno nějak zábavněji,ani by mi to nevadilo (např.Nouzový východ se na toto téma vyvedl),ale tohle byla jedna velká táhlá nuda a dlouhé záběry na Michellin velký frňák.. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • Po natočení první části se velmi vážně uvažovalo o nenatočení části druhé. Název by zněl Valentine a příběh by pojednával jen o začínající lásce. (GudMen)
  • "Blue Valentine" vo všeobecnosti znamená rozvod alebo rozchod. Výraz sa používa aj ako označenie pre dvoch, ktorí sú si súdení, ale kvôli nedorozumeniu alebo chybe sa rozdelili. (Lucjen)

Súvisiace novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (viac)

Reklama

Reklama