Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný príbeh

  • Česko Blue Valentine: Milostný příběh (viac)
Trailer 1

Mladík Dean Pereira (Ryan Gosling) nikdy nedokončil školu a pracuje pre sťahovacia spoločnosť v New Yorku. Pôvabná Cindy Hellerová (Michelle Williamsová) študuje lekársku fakultu, dobre vychádza so svojimi rodičmi a stará sa o babičku v Pensylvánii. Keď sa Cindy a Dean náhodou stretnú, vášnivo sa do seba zamilujú. Doslova na nejaký čas úplne zabudnú na okolitý svet. To je však len začiatok pekla, ktorým neskôr musia spoločne prejsť. Cindy a Dean sa stanú mladými manželmi a rodičmi, pričom Dean nie je biologickým otcom ich dieťaťa. Jeho láska zostane silná aj po niekoľkých rokoch manželského stereotypu, tvrdej práce a veľkej tolerancie voči náladám manželky, ktorú zamilovanosť už opustila. Dean a Cindy chcú zachrániť rozpadajúce sa manželstvo a rozhodnú sa stráviť jednu noc bez dcéry. Ešte pred šiestimi rokmi ležali vedľa seba a ich romantické vízie dopĺňal hravý okolitý svet. Spoločná cesta životom ich však nakoniec priviedla do stavu hlbokého smútku z nesplnených snov, sľubov a nenaplnených životných ambícií. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (400)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

True romance... Vztahy jsou bohužel víc tohle, než na co běžně díváme a co zkresluje náš pohled o realitě. Víte jak to začíná a oba jste tak zblble nejzamilovanější? Tak tady to je nejen o tom začátku. Zajímavostí je, že z "hezounký" Michelle Williams by se mi nikdy nepostavil, a že Ryan Gosling tu hraje úplný opak své role idola v reálu. Pravda, samotný film až na pár okamžiků nudný je, ale přišel mi dost podnětný. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Asi jsem od toho čekala něco jinýho. Tohle byl film o tom co se v amerických filmech stane po happyendu. A mě to zrovna dvakrát nebavilo. Užívala jsem si tam více méně jen Ryana Goslinga a to ještě jen v těch scénách z 'minulosti', kterých tam bylo pomálu. A postava Michelle Williams mě neskutečně lezla na nervy. Pochybuju, že se na to znova podívám. 3* btw. tenhle film mě akorát utvrdil v tom, že strávit život s jednou osobou je blbost a možná ne vždycky, ale většinou, to dopadne takhle. ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Trochu osvety si dovolím. Pri večeri, ked prišiel Dean do jej fotrovcov a bavia sa tie typické formálne kecy, spomenú tam meno profesorky, ktorá učí Cindy. Bolo to meno profesorka Comstock a Deanovi to prišlo smiešne. Comstock, alebo Cum- stock ( rovnaká výslovnosť ) = sklad semena ! ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku mě to bavilo, nebo jsem byl alespoň zvědavý, co se z toho vyklube, jelikož jsem si o Blue Valentine nic nezjišťoval. Po cca půlhodince už jsem se začal nudit a celkově jsem byl zklamaný, jelikož je film naprosto o ničem. Tedy o ničem filmovém, pouze o všedním životě manželského páru, rozdělený na dva akty. Více mě bavil ten první, ale upřímně nedokážu říci, jestli bych měl lepší pocity, kdyby se ten druhý vůbec nenatočil (jak bylo ostatně plánováno). Nicméně - všední, černobílé, okoukané. Každý má nějaké problémy, kvůli tomu nemusim koukat na film. A to mám režisérovo pozdější dva filmy velmi rád...50% ()

mcb 

všetky recenzie používateľa

Film, kterému můžete dát jak maximální, tak minimální hodnocení a svými argumenty budete mít pořád pravdu. K záměrně nudnému, realistickému a nezajímavému snímku ze života dvou obyčejných lidí si najdete sympatie jen při maximální empatii k hlavním hrdinům nebo přijmutí jeho zvolené formy. Z filmařského hlediska nelze nic obdivovat, jelikož neobsahuje žádnou audiovizuální stránku, žádnou scénu, kvůli které by se vám (nedejbože) mohl Blue Valentine líbit nebo byste ho (nedejbože) mohli někomu doporučit. Je jen záměrně odpudivý a divácky nevděčný a vůbec, nemůžu si vzpomenout na film, který bych i přes jeho nesporné kvality (myšlenka, herecké výkony) nemohl dokoukat do konce. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • "Blue Valentine" vo všeobecnosti znamená rozvod alebo rozchod. Výraz sa používa aj ako označenie pre dvoch, ktorí sú si súdení, ale kvôli nedorozumeniu alebo chybe sa rozdelili. (Lucjen)
  • Scénář vyhrál hlavní cenu (1 milion dolarů) v soutěži 2006 Chrysler Film Project. (HellFire)

Súvisiace novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (viac)

Reklama

Reklama