Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivo neodolateľný vreckár Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, sukničkár a znova na dne. O tom, ako prepiť a premrhať život, by mohol vyučovať na univerzite. Jedného dňa Willieho vyhľadá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), ktorého predčasne prepustili z väzenia. Fakt, že sa vzrastom malý gauner Markus kedysi pokúsil Willieho zabiť, dokáže inak veľmi zásadový Willie prehliadnuť. Motiváciou je Marcusova ponuka na “prácičku“, ktorá vynesie 2 milióny dolárov. A tak sa osvedčená zlodejská dvojica vydáva na svoju veľkú akciu do Chicaga. Ale nič nie je také jednoduché, ako sa zdá. V Chicagu stretne Willie svoju kučeravú, zlatovlasú nočnú moru v podobe buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrôm nebolo dosť, na scéne sa objavuje Willieho matka Sunny (Kathy Batesová), ktorú Willie už 15 rokov nevidel. A pretože jablko nikdy nepadá ďaleko od stromu, aj Sunny vykazuje silné kriminálne sklony a zlodejský talent. A tak sa zrodí nový štvorčlenný gang s jasným plánom - obliecť si Santovské obleky a na Štedrý deň vybrať nabitý sejf chicagskej charity. Lenže riaditeľkou tejto charity je očarujúca a hanblivá Diane (Christina Hendricksová), ktorá vo Williem prebudí nielen jeho romantickú dušu, ale aj žiadostivé libido. (TV JOJ)

(viac)

Videá (34)

Trailer 1

Recenzie (180)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Naprosto stejná klasa jako první díl. Perfektní dialogová smršť krutých hlášek, vulgarit a neskutečně trefných stěrů. Plus typický Thorton, který je prostě boží vždycky. Nechápu ty nízký % ani u jedničky ani u dvojky, která je možná ještě lepší. Fekální humor se musí umět a není pro každého. Vy pseudointelektuální suchaři. Totální námrd. 80%. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Zas tak špatné to nebylo a cílovku si to najde zcela určitě. Opět se jedná o směsici gagů těch nejprvoplánovějších a vůbec toho nejhrubšího zrna akorát už v ne tak originálním balení jako byla vtipná jednička před lety, ovšem se stále stejně podnapilým santou Billy Bobem Thortonem, kterého zas chvíli nikde neuvidíme. Smál jsem se nakonec víc než jsem čekal a na místech, kde jsem to nečekal, takže vlastně spokojenost. Většina vtipů sice v té kanonádě vystřelí naprázdno, ale nějaký zákonitě uspěje u (téměř) každého. To už je holt úděl černých komedií, ovšem na mě a vánoční atmosféra poměrně zafungovala a Mark Warers občas ozvláštní film několika hezkými kamerovými záběry, takže to ten lehký nadprůměr dá...6/10...[1.12.2016_ČSFD projekce_Cinestar Anděl] ()

Reklama

Bobik9 

všetky recenzie používateľa

Santa je snad ještě větší úchyl než byl napoprvý. Vlastně mi není jasné, pro jakou skupinu lidí je tento snímek určený. Je to asi jedno. Nicméně celé to suma sumárum dává relativně hlavu a patu a má to i pár vyloženě vtipných momentů. Thornton je hnusák až to bolí a ostatní tam přicmrndávají, co to jde. Doufám, že nevznikne trojka, protože to už by šla kvalita asi hodně dolů, ale tohle není vyloženě hrozné. Důstojné pokračování. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Dlhoprstí sa vydávajú na nový záťah a veruže nelenili ani tentokrát. Priznám sa, že neobľubujem pokračovania po 15 rokoch, ale tu sa nielenže podarilo zachytiť starých lúpežníkov v starej forme, ale dokonca k nim pripliesť maminku Billyho Thorntona, ktorá má rovnako podrezaný jazýček ako jej synáčik a narozdiel od neho žiadnu šancu polepšiť sa. Nával sarkazmu či sexuálnych narážok je snáď ešte zahustenejší než minule a ja sa rehotal ako už dlho nie. Vrátil sa aj malý tučný anjelik čo za tie roky fyzicky dospel, no mentálne zadrhol niekde na prelome 5 a 6 roku života, takže spieva v kostolnom zbore a v zime nosí kraťasy s tričkom a Tesco rukavice od rohlíkov. Tento druh kontaktu s bezbrannou nevinnosťou sa opakuje a ja sa obával, že film ako minule trochu skĺzne do pátosu, ale to ešte netušil, že pri koncerte vianočných kolied zmäknem ako čerstvá bábovka. Vtedy na mňa tak zapracovali tie mršinky, že bol ochotný pristúpiť aj na túto hru. Ale i keď lump očakávane neskončil v špinavých rukách, finále vyrukovalo s uspokojivým rozuzlením. A záverečná pomsta v nemocnici vydala za všetko a ja mal čo robiť, abych neprebral vedľa snívajúcu polovičku. Bžunda ako sa patrí! ()

charge 

všetky recenzie používateľa

Když vznikne dvojka geniálního filmu po deseti a více letech, obvykle to bejvá průser a ani moc nezáleží na tom, zda se režie ujme totožnej tým, třeba jako u Návratu blbýho a blbějšího, tohle bylo ale snad ještě horší. Thornton je sice dobrej i některý jeho hlášky, ale divák udrží pozornost v podstatě jen kvůli němu, ostatní postavy o hovně - tentokrát dost nudnej leprechaun, Batesová, která se pro tuhle roli absolutně nehodí a nejde jí věřit, stejně tak jako u sádelnatýho anděla, kterýho by ve fastfoodu pro jeho retardaci nezaměstnali ani jako leštiče hajzlů a Christina Hendricks sice vypadá svůdně, ale s nějakym charismatem a herectvím je na tom bídně, i přes nějakou tu rebélii je její role dost nevýrazná a vedlejší postavy nemá cenu ani zmiňovat, už tady zkrátka neni černoch loupající pomeranče. Zkopírovanej příběh v novým a o dost horším kabátu nemajíc už co originálního nabídnout, humor vulgární za každou cenu, často i hodně křečovitej, stejně tak i dialogy a nejmíň úchylnej mi tady ze všech připadá paradoxně samotnej Thornton. Hodně velká slabina, která neměla nikdy vzniknout, všem muselo bejt už ze začátku jasný, že z původního nápadu se víc vytěžit prostě nedá a koule v závěru byly akorát hodně ubohou tečkou za neúspěšným projektem Bad Santa 2. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskej provincii Quebec, ale aj v amerických štátoch Kalifornia, Illinois a Arizona. (MikaelSVK)
  • Krátko na to, ako sa Thurman (Brett Kelly) prizná Williemu (Billy Bob Thornton), že nevedel, že má matku (59. min), sa ho spýta, kde sa narodil. Willie mu povie, že v Little Rock v Arkansase. Billy Bob Thornton sa skutočne narodil v Arkansase, ale v Hot Springs, čo je mesto len pár desiatok kilometrov neďaleko od Little Rock. (AxelWers)

Reklama

Reklama