Reklama

Reklama

Megamozog

Trailer 2

Megamozog... Tak znie nie práve najobvyklejšie meno bez debaty najprefíkanejšieho a najbrilantnejšieho darebáka, ktorý kedy na našej krásnej Zemi žil a škodil. Zároveň je však tiež tým najneúspešnejším a najfrustrovanejším, pretože hoci sa v uplynulých x rokoch nespočetnekrát rôznymi šialenými i menej absurdnými spôsobmi pokúšal podrobiť si žiarové veľkomesto Metro City, každý jeho pokus sa skončil úplne rovnako – kolosálnym zlyhaním! A to z jedného jediného dôvodu – neporaziteľnému maskovanému superhrdinovi menom Metroman. Teda temer neporaziteľnému. Vlastne... Neporaziteľnému len do chvíle, keď pri snahe zhatiť ďalší z Megamozgových geniálne šibnutých ničivých plánov nečakane prišiel o život! Ibaže... Od toho momentu akosi Megamozgova ďalšia existencia akoby zrazu nemala žiadny zmysel! Koniec koncov, čo je superzáporák bez superhrdinu? To je skrátka nepredstaviteľné, neakceptovateľné a nemožné! Splnenie všetkých jeho snov sa tak, žiaľ, ukáže byť tým najhorším, čo sa mu vôbec kedy mohlo prihodiť. A je len jedna cesta, ako z tejto šlamastiky vybŕdnuť – Megamozog jednoducho musí sám sebe svojpomocne vytvoriť dokonalého protihráča s o čosi väčšími superschopnosťami, ako mal nebohý Metroman! A tak svetlo sveta onedlho uzrie Titan. Má to však jeden nie nepodstatný háčik: Titan rozhodne nemá v pláne Zem zachrániť... Práve naopak, chce ju zničiť a rozdrviť na prach! A len jediný človek – alebo skôr jediná nadpozemsky bystrá myseľ na svete - mu v tom môže zabrániť... Správne, Megamozog. Takže sa bude musieť definitívne rozhodnúť, či sa pokúsi svoju vlastnú diabolskú kreáciu poraziť... A, čo je ešte o niečo dôležitejšie, či to vôbec chce?! (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (750)

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

V konkurenci letošních Áčkových animáků vypadá Megamysl jako jejich chudý příbuzný. Jestli ho poráží jeho přímý konkurent Já padouch, tak kolega z DreamWorsácké stáje Jak vycvičit draka ho rovnou zadupává do země. Megamysl se může opřít o jednu věc - výborně nadabované postavy. Will Ferrell a David Cross svým postavám dali život (i Jonah Hill) a mnohdy překonávají své "živé" výkony. Animace je také na hodně vysoké úrovni, ale svými zběsilými a epileptickými pohyby postav mi šíleně připomínala Madagascar. Megamysl má však jiný, větší problém, a to že ve stejný rok byl do kin uveden jiný Áčkový animák, který vsadil na nápravu záporáka. A nutno říci, že Universal s Despicable Me na to šli lépe. ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Megamysl stojí především na rafinovaném využívání a variování postupů z klasických superhrdinských děl (například batmanovský komiks Killing Joke). Výborně si pohrává s pravidly žánru, těží z ozvláštňování superhrdinských klišé a díky tomu působí i přes zdánlivý nedostatek originality velmi neotřele a svěže. Oceňuji pořádnou dávku popkulturních odkazů a nepříliš předvídatelnou zápletku. ()

Reklama

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Alan J. Schoolcraft, Brent Simons .. I'm Bad, I'm Bad. You know I'm Bad. You Know, Hoo! _ Dobrá, dobrá, dobrá. V tomto pomysleném souboji "špatných" pro mne bude konkurent Despicable Me vždycky až dvojkou, protože ze schématu nakonec mnohem lépe vyplouvá MegaMind, i když mi v úvodu lehounce drhla. Naštěstí se neutopí v infantilitě a jde si svojí satirickou cestou. Za rok 2010 v animácích patrně stříbrná pozice, co se Hollywoodské produkce týče (kde s přehledem vítězí Toy Story 3), a celkově spíše to lepší, v čem se Dreamworks kdy namočil. Nejde sice o prvoplánově zábavnou, natož nějak třeskutně vtipnou podívanou, naproti tomu se chytře a zajímavě pracuje s konceptem (anti)hrdinů a rozhodně tím znalé nenudí. 75%. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Vždycky jsem si říkal, co by si takový superpadouch počal, kdyby skutečně ovládl svět (který bývá v superhrdinských filmech suplován supermegapolí, ať už je to Gotham nebo Gothaj). Ať už je to Joker nebo pandimenzionální nestvůra z Mogadonova mračna, bavilo by ho to? Autoři Megamindu si položili stejnou otázku a odpovídají na ni: nebavilo. U tohoto závěru ovšem nekončí a nejen že ho rozvádějí dál, ale ještě si přitom zvládnou pohrát si typickými postupy superhrdinského příběhu. Celkově nápadité, zábavné a svižné. ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Po mém interním srovnání tak trochu podobného Já, padouch musím uznat, že Megamysl prohrává na plné čáře a mé 4* považuju až za příliš velký projev štědrosti. Čtvrtou hvězdu nakonec přidávám zejména díky ozvláštňujícím prvkům (žánrové přechody a důmyslné porušování pravidel jednotlivých žánrů - filmy/komiksy o (super)hrdinech apod.) ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (28)

  • Megamyslova (Will Ferrell) dehydratující zbraň má také funkce decompress (dekompresovat), debilitate (oslabit), demoralize (odradit), decoupage (ubrousková technika), deregulate (deregulovat, uvolnit), death ray (paprsek smrti), destroy (zničit). (akisha)
  • Tvorcovia pripravili divákom menšiu scénu aj po skončení titulkov. (Shakers)
  • V Megamyslově (Will Ferrell) kanceláři na radnici Metrocity můžeme vidět spoustu pokladů jako například Archu úmluvy, Stanley Cup, trofej z FIFA, Maltézského sokola, sošku Oscara a dále mnoho slavných obrazů, mezi nimž jsou "Hvězdná noc" či "Mona Lisa". (Brodyman)

Súvisiace novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Reklama

Reklama