Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer 5
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa MontyBrogan k tomuto seriálu (3)

Walking Dead (2010) 

Minulý rok som mal rozpísaný podrobný komentár k deviatej sérii, o tom, ako v nej prišlo k zlepšeniu kvality, ale nedáva v rámci vytvoreného univerza úplne zmysel, že keď Gabriel dostal z nosenia zombie bordelu na tele za účelom kamufláže infekciu, ako tu mohla vzniknúť celá skupina "šepkačov", ktorá ho nosí priamo na tvári. Momentálne sme vo fáze nadstavby 10. série v podobe častí číslo 17 až 22. Vyššie uvedené sa doteraz nevysvetlilo, ale faktom ostáva, že minuloročný maratón, kedy som videl všetko okrem posledných pár častí naraz, sa mi zaryl hlboko pod kožu. Vytvoril som si teda k postavám a miestam, kde sa usadili, natoľko silný vzťah, že ma to núti podobné prehrešky odpustiť. ()

Season 2 (2011) (S02) 

Druhá séria sa niesla v duchu originálneho road movie, ale aj antifeminizmu. Matka stratí dcéru v lese, ale chodia ju hľadať len cudzí chlapi. Ona zatiaľ plače v karavane. Neskôr sa presunie plakať na priľahlú farmu, aby občas zvládla mužom za to hľadanie poďakovať. Druhá žena sa chce silou-mocou učiť strieľať, no prvýkrát to skúsi na nesprávny živý terč v podobe statočného chlapa, vracajúceho sa z výpravy po stopách spomínaného strateného dievčatka. Tretia žena ide zavolať chlapov späť, lebo sa zdržali v meste, ale po pár metroch prestane sledovať cestu a havaruje. ()

Season 11 (2021) (S11) 

Nadhodnocujem, lebo fakt stála za to najmä prvá necelá polovica série, pred prijatím hlavných postáv do Commonwealthu. Odkedy tam prišli, miestami dej pripomínal až telenovelu. Ak to ale negatívne zohľadním v hodnotení, tak som pokrytec. Lebo reálne som si naťahovanie príbehu na 24 častí užíval. Nebudem sa teda tváriť, ako mi vadilo, že kvantita ide na úkor kvality, aj keď je to pravda. Moja závislosť k TWD po dlhšej prestávke už proste potrebovala poriadnu nálož. A záver bol zase o niečo intenzívnejší. SPOILER: Keď už nám spomienkové sekvencie pripomenuli Carla, „symbolicky“ bola postrelená aj Judith, čo si vyžadovalo, aby jej Daryl daroval krv, podobne ako Rick synovi v druhej sérii. Čiže predtým než sa ona vôbec narodila. Keď už nám spomienkové sekvencie pripomenuli Glenna, Rosita podobne ako on padla do náručia walkerov, pričom presne ako on prekvapivo nezomrela, aby ju to dostihlo krátko po tom. Síce už nie násilne, ako v prípade Glenna, ale keď chce, človek si tam spojitosti nájde. A kruh sa uzatvára. Ak tomu idete naproti, seriál napriek všetkej oprávnenej kritike končí katarziou. ()

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama