Reklama

Reklama

VOD (1)

Pokojný život študenta Dimitrija (Grigorij Dobrygin), ktorý žije so svojimi rodičmi a sestrou v Moskve, sa zmení vo chvíli, keď mu otec kúpi k narodeninám auto. Dimu spočiatku darček nenadchne, pretože nedostal najnovší model, ale starú ojazdenú Volgu vyrobenú pred rokom 1970. Čoskoro však zistí, že vlastní doslova zázrak - je to neobyčajný prototyp modelu Gaz-21 vyvinutý sovietskymi konštruktérmi tak, že dokáže lietať, pričom obsahuje nanokatalyzátor, ktorý z bežných palív vyťaží mnohonásobne viac energie. Táto súčiastka nielen ohromne zvyšuje výkon motora automobilu, ale môže slúžiť aj ako jedinečný zdroj energie pre pohon gigantického vrtáka, ktorý má ťažiť diamanty pod Moskvou a priniesť tak ešte väčšie bohatstvo milionárovi Viktorovi Alexandrovičovi Kupcovovi (Viktor Veržbitskij). Je jasné, že chamtivý podnikateľ urobí všetko, aby vzácny nanokatalyzátor ukrytý v Dimovom aute získal. Ale Dima už nie je bezmocný a bezvýznamný chudobný študent, vďaka svojmu autu sa stal superhrdinom, ktorý ochráni seba aj celé mesto a dokáže bojovať proti mocným zloduchom, akým je boháč Kupcov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (178)

Nach 

všetky recenzie používateľa

Trochu podobné americkému filmu Zelený sršeň, ale více pitomé a o trochu více nelogické i nepřehledné v akčních scénách. Přesto nelituji času stráveného nad tímto snímkem. Žánrové klišé je sice značné, ale funguje, což je to podstatné. Přesto ale na čtyři hvězdičky je to stále málo. I kvůli záporáku, který mě prostě nenadchl a vlastně docela i nudil. 65% ()

Angelino 

všetky recenzie používateľa

Takmer do polovice to vyzeralo na síce lajtový, ale stále ešte pozerateľný film. Stále nebolo jasné kde bude pointa, ale možností bolo dosť. Chlapec z priemernej moskovskej rodiny, kde panuje láska a porozumenie v kontraste s bohatými rovesníkmi študuje na univerzite. Prichádza nové dievča, ktoré je stredobodom záujmu. A zrazu očakávanie boja medzi chudobou a bohatsvtom, zásadami či sobectvom, láskou či blahobytom. Jeho otec je zásadový, pomáha ľuďom a háji spravodlivosť, aký bude jeho syn... A potom sa z toho zrazu otvorí boboniéra plná vyberaných kúskov z najväčších klišé podpriemerných komixov a ponúka sa na ochutnanie jeden za druhým... a úprimne, koľko z Vás aj keby malo chuť na sladké dokáže na jeden šup dať celú bonbošku? ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Zábava, zábava, zábava. Zde tolikrát zmiňovaného Spidermana rád nemám, takže jsem ani moc neřešil, jestli a jak moc ho Černý blesk vykrádá nebo ne. Hlavní hrdina mi ale byl o dost sympatičtější. Nápad s létající Volhou je, myslím, bezkonkurenční a vypadá to, že si režisér a scénárista(é) jeho natočením splnili velký klukovský sen. Film je svižný, odsýpá a nenudí, triky mají vcelku dobrou úroveň, bombastická je hlavně hudba, která má na svědomí většinu té "velké" atmosféry. Pravda, kromě poletující prastaré káry není Blesk ničím objevný ani originální, ale nevadilo to. Ruský popkorn mi chutnal. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Celkom pecka. Taká mierne dospelejšia verzia prvého spíďa. Nj, okrem Defoa. Inak poriadna vykrádačka - objavia sa tu scény so všetkých troch dielov Raimiho trilógie a dokonca herci stvárňujúci hlavnú postavu a jeho "loved one" vyzerajú ako ruská alternácia Garfielda a Stoneovej z Amazing-břečky. Zvyšok je zasa šlohnutý z Green Hornetta, a tak nejak pekne to k sebe celé pasuje. Well done, guys, ja som sa bavil. ()

Kratoc 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem byl nakloněn dát filmu poměrně štědré hodnocení, protože jsem byl příjemně překvapen tím, že Rusové dokázali natočit film, který vypadá koukatelně i v mezinárodním měřítku, ale pak mi ta ruská nota začala vadit. Ženský se v Rusku zásadně balí jenom na mercedesy a když máte v ruce iPhone, tak v podstatě držíte v rukou klíč k ženským kalhotkám. Na to ještě kopie spiderman (motiv studenta, role otce) a ironmana (auto). Celý film přes prvotní pozlátko postrádá to, co by takový film měl mít - jenom to, že se ve filmu skloňuje slovo nano asi na padesát možných způsobů, mi k dobrému hodnocení nestačí. ()

Galéria (190)

Zaujímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama