Reklama

Reklama

VOD (1)

Pokojný život študenta Dimitrija (Grigorij Dobrygin), ktorý žije so svojimi rodičmi a sestrou v Moskve, sa zmení vo chvíli, keď mu otec kúpi k narodeninám auto. Dimu spočiatku darček nenadchne, pretože nedostal najnovší model, ale starú ojazdenú Volgu vyrobenú pred rokom 1970. Čoskoro však zistí, že vlastní doslova zázrak - je to neobyčajný prototyp modelu Gaz-21 vyvinutý sovietskymi konštruktérmi tak, že dokáže lietať, pričom obsahuje nanokatalyzátor, ktorý z bežných palív vyťaží mnohonásobne viac energie. Táto súčiastka nielen ohromne zvyšuje výkon motora automobilu, ale môže slúžiť aj ako jedinečný zdroj energie pre pohon gigantického vrtáka, ktorý má ťažiť diamanty pod Moskvou a priniesť tak ešte väčšie bohatstvo milionárovi Viktorovi Alexandrovičovi Kupcovovi (Viktor Veržbitskij). Je jasné, že chamtivý podnikateľ urobí všetko, aby vzácny nanokatalyzátor ukrytý v Dimovom aute získal. Ale Dima už nie je bezmocný a bezvýznamný chudobný študent, vďaka svojmu autu sa stal superhrdinom, ktorý ochráni seba aj celé mesto a dokáže bojovať proti mocným zloduchom, akým je boháč Kupcov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (178)

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Přetavené americké blockbustery pro teenagery pa rússkomu. Tvůrci důkladně nastudovali, jak se vyrábí popkornová jízda pro nenáročné a docela se jim povedlo udělat z toho obstojný kus ve stejné kategorii. Zamrzí vskutku debilní motivace a cíl jinak velmi dobrého arcipadoucha (jak známo, hrdina je tak silný, jak silný je padouch). Dále pokud srovnám konkrétně s Transformery -- věková skupina cílového diváka je stejná, tedy poměrně nízká. To ovšem s kombinací tou, že hrdina je vysokoškolák a nikoli středoškolák (ono v Rusku řidičák dostanete nejdřív v 18ti) působí poněkud retardovaně. Nejvíce sympaticky na mě působili staříci - vědci. Ostatně jak je ukázáno třeba zde, klidně bych jim vývoj takové mašinky věřil. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

I když nadsázku neustále nezdůrazňuje a neshazuje se vtípky, přepálená ruská „komiksovka“ se nebere vážně. Soudím tak z toho, že naivní dějovou kostrou jakoby vypadla z přelomu 80. a 90. let a přerod uťápnutého studenta v zodpovědného hrdinu nezištně pomáhajícího lidem přesně kopíruje šlépěje Petra Parkera (ten ruský jen namísto pavoučích superschopností disponuje létající Volhou). Je dobře napsaná i zrežírovaná, s přijatelnými triky a povědomými postavami, takže jakmile na tuto inspirační hru přistoupíte, nedává šanci nudit. Lepší 3* ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Čierny blesk je jednoducho malý zázrak. Za naozaj srandovné peniaze tu vznikol poctivý komiksový film, ktorý sa môže rovnať desaťnásobne drahšej konkurencií. Filmári poznajú pravidlá žánru, vedia s nimi pracovať a technicky sa Hollywoodu takmer vyrovnávajú. Ak vám teda nebude vyslovene vadiť príbeh, ktorý neobsahuje ani štipku originality, bežte do toho - ja osobne som sa bavil viac ako pri poslednej akcií Tonyho Starka. Dmitriy Kasleu si Čiernym bleskom povedal o jednosmerný lístok do Hollywoodu. Dúfam, že mu ho niekto dá čo najskôr, pretože pre Rusko je tohoto "hotového" režiséra, ktorý môže z fleku točiť prakticky čokoľvek, čo smrdí superhrdinským Comicsom, celkom škoda. 72% ()

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

V USA verzi bych tomu nedal ani 2*, ale Rusové to umí vždy obohatit vtipem, lehkostí a lidskostí. Sice si půjčili námět superhrdiny alá Superman, ale funguje to a stačí vám na to stará Volha :-) Tenhle film s realitou nemá nic společného (hlavně ohledně čistoty oblečení lidí a pořádku doma), ale film pobaví a o to mu šlo. Takže jasná volba na volné odpoledne s tvarohovými pirožky a čajem k tomu. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Rusáci vzali predlohu z amerických hrdinných filmov z naprirodzenou podstatou a poskladali z toho moskovského superhrdinu. Ruský Peter Parker sa volá Dimitri, študuje podobne ako Peter, je zamilovaný do holky, ktorá sa nevie rozhodnúť medzi ním a jeho kamošom a po škole pracuje. Dokonca aj osud majú podobný len ruský Parker má kompletnú rodinu. Osud sa mu prevráti na ruby, keď dostane od fotríka Volgu. Táto Volga má v sebe zázračný katalyzátor a pomocou neho lieta a Dimitri môže začať nastavovať poriadok v Moskve. Lenže každý kladný hrdina má svojho nepriateľa a Dimitri nie je výnimka. Život mu sužuje Putinov bratranec, ktorý túži po diamantoch a neváha zničiť matičku Moskvu. Skoro som sa posral, keď v súboji s besným Putinovým bratrancom sa im na lietajúcich autách skrížia znaky. Jeleň vs. emlém Mercedesu. ()

Galéria (190)

Zaujímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama