Reklama

Reklama

Obyčajné ráno úplne obyčajného dňa. Päť ľudí, ktorí sa navzájom nepoznajú, nastúpi do rovnakého výťahu. Ten sa rozbehne a nečakane zastaví medzi poschodiami. Spočiatku pokojná atmosféra začne s pribúdajúcimi minútami hustnúť. To, čo sa zdá byť len malý technický problém sa postupne mení na nevysvetliteľnú záhadu, s ktorou si nedokážu poradiť ani technici zo správy budovy, ani privolaní hasiči a policajti. Detektíva Bowdena (Chris Messina) sem pôvodne priviedla jedna zvláštna samovražda, lenže tento prípad je oveľa väčší a vážnejší. Ľudia vo výťahu totiž postupne začnú umierať. Tím sa síce zužuje zoznam podozrivých, lenže ukážte prstom na vraha, keď pred každou vraždou záhadne vypadne svetlo. Bowden navyše začína tušiť, že nejde o náhodu, ale o dobre premyslený plán, ktorého súčasťou je aj on sám. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (797)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Vo filme sa sice pracuje so znamymi proprietami, avsak umne. I ked priznavam, ze viac ako horor je film v mojich ociach thrillerom, t.j. pocit strachu sa nedostavil, ale pocit napatia, nervozity bol pritomny takmer neustale. Predovsetkym vdaka vybornej hudbe, nachadzajucej inspiraciu v Herrmannovi, prip. obcas aj v Goldsmithovi (Omen) ako aj faktu, ze vsetci do jedneho neznami (a vdaka scenaru aj nesympaticki) herci stazovali presne urcenie poradia "vybijanej" ich zivotov. Inak v mojich ociach prave vztah horor - napatie robi odpoved na otazku "do akej miery je nazov filmu (ne)umyselne spoileroidny" znacne relativnu. Mat film iny nazov, a ak by vdaka tomu jednou z point filmu mala byt skrz pribeh snaha o odhalenie totoznosti "vraha", tak je film vacsinou odpisany ako totalne neoriginalny, s blbou pointou. Ovsem z pozicie "umyselneho" nasadenia tohto nazvu s cielom odstranit liniu patrania "kto je vrahom", ostal pre mna ako divaka vacsi priestor prave na uvedomovanie si tych momentov dobre budujuceho napatia (nie strachu) i vdaka osvedcenym postupom. Zaroven aj posunuta pointa filmu nevyzera po kratkom uvazovani az tak "na odpis". Inymi slovami, zvoleny nazov mi umoznil sustredit sa na ine aspekty filmu, ktore som si nasledne nalezite vychutnal. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá horor s funkční zápletkou a kvalitní atmosférou. Tak kde je problém? Ve špatném (čti:průhledném) casting jedné postavy a tím pádem průhlednosti "překvapivého" konce. Ruka Shyamalana z postu autora původního příběhu je cítit, ale na všechno nestačí, stejně jako kontrast víry a racionality s perfektními úvodními titulky. Ovšem jinak film nezklame, jen nad tím nepřemýšlejte moc. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Neverím v peklo. Nie je ho treba.“ Nepáčilo sa mi to. Vďakabohu to bolo príjemne krátke (ledva hodina 15), občas to malo príjemnú „technickú“ atmosféru a povedal by som, že neznámi herci tomu len prospeli. A ak by Shyamalan v tejto tradícii (raz do roka malý komorný horor z jeho produkcie a na základe jeho mysteriózneho námetu) pokračoval, mohlo by to byť časom čoraz lepšie. Každopádne DEVIL sám za seba príliš neobstojí, atmosférou mi troška pripomínal IZBU 1408, ktorá sa mi ale páčila oveľa viac. Čo sa týka záverečného šokujúceho rozuzlenia, pripadalo mi ako blbosť. ()

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Parádní souhra hudby a obrazu vzbuzující napětí a trochu strachu. Kvůli těmto filmům rád chodím do kina. Nejen, že jsem v sále sám, ale mám veškerý strach pro sebe. A můžu se lekat bez ustání. Tady však žádné lekačky nečekejte, jen dusnou atmosféru uvnitř malého výtahu s ďáblem. Ale kde (nikoliv kdo) přesně ten ďábel je? To už je na vás, zda to zjistíte i vy. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Pod Shyamalanovým dohledem, vznikl neskutečně napínavý, atmosferický horor, uzavřený do čtyř stěn rozbitého výtahu. Nečekal jsem od tohoto filmu příliš, ale byl jsem mile překvapen a doslova přikován k obrazovce. Dostal jsem necelou hodinu a půl skvělé zábavy a solidní závěrečnou pointu. Vynikající film ten Ďábel. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (8)

  • Všech pět postav ve výtahu má na sobě něco červeného: starší paní má červené vlasy, mladá žena nehty, obchodník kravatu, mechanik aktovku a červená je i insignie na uniformě člena ochranky. (becki_tu)
  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)
  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)

Súvisiace novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (viac)

Reklama

Reklama