Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenzie (146)

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Áno - parádne červená záležitosť a s pribúdajúcou minutážou úroveň červenej stúpa....je mi jedno , že si pri sledovaní spomeniem na " FRONTIERS " - " INSIDE " a kopu iných " REDFLICKov "..na krajinu pôvodu je to zručne natočená mäsiarčina a je jasné , že celá tá snaha bola venovaná len a len fanúšikom... ak pridám krajinu pôvodu - tá 4ka tomu svedčí. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Juhoázijská odpoveď na nedávnu vlnu drsných eurohorrorov. Režisérsko-scenáristická dvojica Stamboel & Tjahjanto síce v podobe Darahu hororovej obci nepriniesla nič nového či nevidaného, podarilo sa im však natočiť pekne krvavý exploitation, ktorý s prehľadom schová do vrecka 90% tohtoročnej žánrovej produkcie. Chlapci s Ázie sa s tým moc nepárajú a po počiatočnej oboznamovačke a predstavovačke postupne začnú čoraz viac tlačiť na pílu... Vyvrcholením je vyše 20 minútový masakroidný záver, po ktorom to v inak štýlovom dome pani Dary vyzerá ako po "večierku" v baráku Cosgroveových z Jacksonovho Braindead. Apropo pani Dara - to je slizko-odporný face, aký sa len tak nevidí. Trochu ma prekvapilo, keď som zistil, že jej predstaviteľka Shareefa Daanish, ktorú tu stvárňuje matku dvoch dospelých detí, je narodená v roku 1982... ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Příliš mě tento film nelákal, přecijenom asijské krváky jdou většinou zcela mimo mě. Nakonec se ale z Darah vyklubalo příjemné překvapení (jak je vidět i z ostatních komentářů, film se podobá spíš moderním západním exploitationům - od Texasáku po À l'intérieur). Originalita sice veskrze žádná, ale snímek je tak strašně krvavý a brutální, že mě to až zaskočilo. V posledních minutách je ten barák krví na rudo obarvenej fakt úplně celej, od střechy až po sklep. Nadpřirozená pointa mi tam nakonec celkem sedla a divím se, že v tomto typu hororů není používaná častěji. ()

Rybizek 

všetky recenzie používateľa

Nedoporučuji snímek slabším a jemnějším povahám. Tihle asiati se krve opravdu nebáli a nebyl problém potkat i nějakou tu kutálející se hlavu. Nepříjemně vyhlížející paní domu tomu dávala jen korunu. Kdyby to ke konci už kapičku nepřeháněli s životností některých postav, tak se mé hodnocení vyšplhá výše než na - i tak velmi slušných 80%. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý horor. Má celkom dobrý príbeh o skupinke priateľov, ktorí počas jazdy autom narazia na mladú ženu, ktorá ich požiada o pomoc a tak ju zavezú k jej rodine, kde sú uvítaní a uhostení. Ale netušia, že rodina je skupina brutálnych kanibalských vrahov a oni sú ich nováobeť. Spracovanie je celkom slušné, film sa ničím nezdržuje a tak už po chvíli sú priatelia v dome vrahov, čo oceňujem, aj keď tam sa to rozbieha pomalšie, no po polhodine filmu sa už začne samotná drsná časť, ktorí síce ničím neprekvapí, niečo podobné sa už dalo nájsť v mnohých iných filmoch z rôznych krajín, ale hlavne, že sa je stále na čo pozerať, je to dynamické a bez hluchých miest a takto to vydrží až do konca. Po stránke hororu som nadmieru spokojný, v tomto type o atmosféru vôbec nejde, takže sa tu ani nenájde, napätie síce tiež nie je moc výrazné, ale pár scén je dobre podaných aj po tejto stránke, prvoradé sú samotné úmrtia a s nimi som spokojný. Našťastie sa nezameriavajú na dlhé sledovanie utrpenia jedného človeka, čo moc nemusím, ale skôr na viacero rôznych zabití, ktorých je až prekvapivo dosť, za čo môže aj príchod nových neželaných návštevníkov a síce nevynikajú originalitou, ale sú správne drsné, krvavé a nekompromisné, obzvlášť prvé použitie motorovej píly a nechýbajú ani klasické likvidácie ako podrezanie alebo zlomenie väzov. Herecké obsadenie je na tom dobre, medzi hlavnými postavami sa nájde viacero sympatických postáv, hlavne ženského pohlavia, takže je komu fandiť a spokojný som aj so záporákmi, medzi ktorými sa nájdu také klasické typy ako ťažký mäsiar, šikovný zabijak alebo charizmatická matka. Réžia a technická stránka sú bez problémov, slušný žánrový štandard. Síce Macabre nepatrí medzi taký typ hororov, ktorý by som výraznejšie vyhľadával, ale v tom svojom patrí rozhodne medzi to lepšie. Ideálne zvládnutý krvák. 74% ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo ve Fort Thomas, Kentucky. (Polgedney)
  • Herečka Shareefa Daanish si zahrala úlohu Dary už druhý krát. Prvý krát sa predstavila v krátkometrážnom predchodcovi tohto filmu Dara (2007). (beso74)

Reklama

Reklama