Reklama

Reklama

14 mečov

(festivalový názov)
  • Česko 14 ostří (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kung fu thriller z raného období dynastie Ming. Nastupující císař zřizuje propracovanou vnitřní bezpečnostní síť tím, že vytrénuje sirotky z ulice v přísném totalitním režimu. Dostávají název Jinyi Wei, "Brokátoví strážci". Jejich velitelem je Qing Long "Azurový drak". Agent tajné služby (Donnie Yen) má v této historické řežbě roli zachmuřeného válečníka, jenž se umí ohánět mečem jako nikdo jiný. (Vämpiriüs)

(viac)

Diskusia

majo25

majo25 (hodnotenie, recenzie)

Z akčno-historického filmu sa vyklula romantická dráma s akčnými scénami, hi-tek zbranami (ani dnes by také nedokázali vyrobit) a prepleteným dejom. Takisto som sa strácal v tých menách. No a na lietanie či superskákanie som alergickými a otvára sa mi nožík vo vrecku. V tomto filme sa k tomu pridali ešte superrýchla deva (zhadzujúca oblečenie aby si ho mohla vzápetí rychlobliect)  a supersilná (trám jej spadne na chrbát a ona stále bojuje akoby nič). Niekolkokrát bodnutí bojovníci dalej lietajú a ohánajú sa superzbranami. Proste superkravina. Hodnotenie: 40%

tritrek

tritrek (hodnotenie, recenzie)

Pekný film, zážitok kazí len prepletený dej, v ktorom každý má strašne podobnú tvár a meno - a to som fanúšikom čínskeho filmu. Strih je tiež dosť hektický, čo tiež nepomôže deju. Dokopy určite neľutujem, že som si to pozrel, ale čakal som viac, aspoň niečo na úrovni Krvavého pobrežia.

Reklama

Reklama