Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhujúca akčná jazda sa odohráva sa v blízkej budúcnosti, kde slovo box už neznamená krv a pot, ale high-tech robotický šport. Charlie Kenton (Hugh Jackman) býval úspešným boxerom, ktorý prišiel o poslednú šancu na titul, keď ring začali ovládať tonu vážiace a dva a pol metra vysoké oceľove roboty. Charlie teraz nič neznamená a je len bezvýznamným trénerom, privyrábajúcim si skladaním robotov zo šrotu, ktorý sotva naškriabe na to, aby sa dostal z jedného ilegálneho zápasu na druhý. Keď sa Charlie ocitne na samom dne, neochotne spojí sily so svojím malým odcudzeným synom Maxom (Dakota Goyo), aby spolu postavili a vytrénovali robot, schopného prebiť sa z periférnych zápasov do najvyššej ligy - Real Steel. Stávky sú vysoké, pravidlá neexistujú, ale pre Charlieho a Maxa je to posledná šanca na úspech a návrat na výslnie. Podarí sa Charliemu boxerský comeback? (TV JOJ)

(viac)

Videá (50)

Trailer 3

Recenzie (1 383)

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,440 // Otvárací Víkend USA: $27,319,677 // Nekompromisných 100% za elegantnú audio-vizualizáciu, za režisérsku prácu Shawna Levy, za herecké duo Hugha Jackmana, Dakotu Goya a za zmysluplný a dojímavý dej. Filmy Warior, Rise of the Planet of the Apes a Real Steel sú pre mňa trio najväčších prekvapení roku 2011. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Jezuskote, to bylo tak dojemné, když ta černá hromada kovu třískala do té hromady šrotu s modrýma očičkama! Úúúplně jsem to prožívala, zamačkávala slzičky a držela palce, až mi slezly nehty! A jak se z toho asociálního hajzla Wolverina stal nakonec zodpovědný táta, to bylo takové překvapení, div mi úžasem spodní čelist neklesla až pod prsa (takže ke kolenům:-)). Dobrá, dost bylo sarkasmu, prostě nejsem ani zdaleka cílová skupina tohohle filmu: mám nadbytečných 20-25 let a postrádám pindíka, přesto si umím představit, jak nadšená bych z "Ocelové pěsti" byla v odpovídajícím věku. Dvě hvězdičky jsou za současný dojem, třetí čistě za nepopiratelný fakt, že jako 10-letá bych si z toho nadšením pomočila paty. 50% ()

Reklama

nunka 

všetky recenzie používateľa

Som očarená hlavne tým, ako oceľoví roboti popri ľuďoch vyzerajú úplne prirodzene. Triková technológia je vo filme asi to najlepšie, no na poučujúce a moralizujúce malé deti som v amerických filmoch alergická. Malý Dakota Goyo mudroval od začiatku do konca filmu, všetci naokolo mu tieskali a to na mňa nezafungovalo už od úvodu. Obsah si ma jednoducho nezískal a akcia sprevádzaná afektovaným fandením v ringu kvalitu len ubíjala. Real steel sa nechytá na Transformerov a zdá sa, že ani neurobil výrazný posun v žánri. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Ak niekoho tankoval pedvídateľný dej pri Warrior, tak pri Real Steel ho asi trafí šlak, pretože príbeh je nalinkovaný ako keby strelil. Ideálne to pre rodinnú záležitosť, Shawn Levy to nejak nekazí a malý fagan je sympatickejší ako akýkoľvek detský herec do teraz (!) a tak Evangeline a Kevin sú už len ďalšie čerešničky na torte. Treba niekedy aj takúko oddychovku, prečo nie... ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Odhliadnuc od sociologickeho aspektu (smerovanie spolocnosti v ktorej sa nasilie ventiluje evolucnym posunom v zapojeni konzolovych hier do realu) a politickeho, pardon globalizujuceho (opat USA voci vychodnej "aliancii") tu mame najstrhujucejsi plagiat zapasu Rocky vs Drago od 1985 (sedi to aj strukturou zapasu, klucovych momentov a aj fyzickymi rozmermi oponentov). Jedine co mi vadi, je nie vzdy prehladny sposob na variabilitu/prepinanie ovladania robotov. Inak vyborny "rodinny" film, akokolvek si tento termin v 2011 vysvetlujete. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (18)

  • Hugha Jackmana (Charlie Kenton) připravoval na roli jeho otec, který boxoval v armádě, a bývalý americký boxer Sugar Ray Leonard. Ten také dohlížel na natáčení zápasů skutečných boxerů, jejichž pohyby byly pomocí technologie motion capture převedeny do pohybů robotů. (=woody=)
  • Úvodní americké tržby 27,3 milionu dolarů jsou historicky největším zaoceánským debutem pro film o boxu. (Krouťák)

Súvisiace novinky

Další úder Ocelové pěsti?

Další úder Ocelové pěsti?

08.09.2014

Možná si ještě pamatujete tři roky starý boxerský blockbuster, ve kterém se v ringu mlátili roboti. Toho nejdůležitějšího ovládal Hugh Jackman (Wolverine), který se zároveň sbližoval se svým synem. A… (viac)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (viac)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (viac)

Reklama

Reklama