Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá krimikomedie Iana Fitzgibbona pojednává o irském mladíkovi Michaelovi (Cillian Murphy), který dluží dublinskému bossovi Darrenu Perrierovi (Brendan Gleeson). Když se ale dluh i s jedním z Darrenových poskoků ztratí, nezbývá Michaelovi než se spolu se svým otcem (Jim Broadbent) a přítelkyní Brendou (Jodie Whittaker) ukrýt v horách a vymyslet, jak získat peníze, za které ručí životem, zpět do 24 hodin. (Haluzz)

(viac)

Recenzie (77)

BDMarty007 

všetky recenzie používateľa

Hlavní hrdina v podání Cilliana Murphyho je zajímavý a charismatický. Také Joddie Whittaker svoji roli zvládla důstojně. Bohužel většina jiných postav, ač dobře vycastovaných, působí spíše jako karikatury. Je to trochu jako z dílny Guy Ritchieho, ale velmi neumětelsky provedené. Ono spojit drsnou detektivku s komedií tak, aby z toho nebyla slátanina, je obtížné, a vyžaduje to značný režisérský cit. A ten tady chybí. Scénář sám o sobě špatný není, a mohl by klidně fungovat. Problém je, že v několika momentech se režisér jaksi nemohl rozhodnout, jestli teď to bude drsné nebo sranda a výsledkem je trapnost. Pár momentů, které měly být jakousi vtipnou vložkou, nefunguje, spousta dialogů je zbytečných a trapných. Postavy se občas chovají nepřirozeně a nesmyslně, a děj ztrácí spád. Škoda, z toho scénáře a s těmi herci se dal udělat velmi slušný film. Není to úplně zlé, spíš mě rozezlilo nevyužití potenciálu. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Priemerna gangsterka. K Ritchieho opusom by som ju rozhodne neprirovnaval. Na to jej chyba ich raznost, dynamicke tempo, vizualne exhibície alebo samoucelne cool dialogy. Tato gangsterka ma dost pomale tempo a snazi sa posobit dost civilne. Hlavne postavy su ale sympaticke a vdaka nim sa to da v pohode dopozerat do konca. Normalne by som svoje hodnotenie 5/10 zvysil na 3*, ale nasrali ma tym, ze tam zbytocne zabiju psov, na co som alergicky. Takze smola. ()

Reklama

veverysiak 

všetky recenzie používateľa

Je to zábavné aj akčné, ale nepochopiteľne len na necelého pol plynu, podobných historiek z podsvetia sme už videli dosť a veľa z nich na oveľa vyššej úrovni, v takýchto žánroch zvoliť pomalé tempo nie je tá pravá voľba, obzvlášť na Ostrovoch, citeľne tomu chýbalo viac konverzačky, viac humoru a možno aj akčnosti, takže 40%. ()

FritoleXx 

všetky recenzie používateľa

Jakožto fanoušek filmů od Guy Ritchieho, tedy především jeho gangsterských komedii a v podstatě všech filmů, které se jeho originalní styl snaží napodobit, nemužu jinak, než Perrier's Bounty doporučit všem, co jsou na tom podobně jako já. Silně Britsky humor a rychle odsýpající děj v drsném pojetí vás, pokud nejste uplní suchaři, jednoduše bude bavit. Cillian Murphy mimochodem v jedné z nejlepších rolí. ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Napriek mojej obrovskej záľube v britských gangsterkách a celkovo aj v ich poňatí humoru ako takého, som si tentokrát "ulahodil" len čiastočne. Bude to pravdepodobne tým, že filmu chýbala nejaká tá typická britsko-írska údernosť, skrátka to nebolo dostatočne svieže, iba výnimočne. Pákrát som sa skutočne celkom slušne zasmial, to áno, lenže boli to iba také svetlé momenty, ktorých mohlo (a malo) byť oveľa viac. Dosť mi vadila aj žánrová nevyváženosť, ktorá v konečnom dôsledku filmu viac uškodila ako pomohla, najmä čo sa týka celkovej atmosféry. Tá totižto nezafungovala tak, ako by sa patrilo a napriek pomerne krátkej stopáži sa vyskytlo hneď niekoľko hluchých miest. Škoda, pretože potenciál tu naozaj bol a to vskutku vysoký. Svedčí o tom okrem iného aj typologicky skvelo obsadený Brendan Gleeson (rola pre neho bola vážne akoby šitá na mieru) alebo aj mimoriadne vtipný Jim Broadbent. Dokonca ani Cilian Murphy mi tentokrát nejak extra nevadil, znesiteľný výkon. A hoci celkovo to za nejaké mimoriadne veľké sklamanie nepovažujem, prvotriednu írsku krimi-komédiu z prostredia Dublinu by som si predstavoval predsalen trošičku inak, snáď sa jedného dňa dočkám. 3/5 ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (4)

  • Ačkoliv několik postav ve filmu šňupe kokain, nikdo nevykazuje jeho účinky. (Nathaniell)
  • Z finančných dôvodov sa väčšina natáčania odohrávala v Londýne a nie v Dubline, v okolí ktorého prebiehal dej filmu. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama