Reklama

Reklama

Michael Jackson´s This Is It.

  • Česko Michael Jackson's This Is It (viac)
Trailer 2

V lete 2009 sa mala v Londýne konať séria predstavení Michaela Jacksona s názvom This Is It. 25. júna však fanúšikov i celý svet populárnej hudby šokovala správa, že Kráľ Popu je mŕtvy. Dokument, ktorý vznikol krátko potom, prináša unikátny pohľad do zákulisia vzniku Michaelovej poslednej veľkolepej šou. (STV)

Zaujímavosti (9)

Michael Jackson

  • Vlastnil práva na obrovský katalóg známych skladieb nahrávacej spoločnosti Sony v hodnote cez miliardu dolárov, medzi nimi aj nahrávky kapely The Beatles, kvôli čomu sa s dlhoročným priateľom Paulom rozhádal. Katalóg odmietal predať aj v období, kedy bol finančne na dne a musel zorganizovať osudné turné This Is It. (F2003F)

V sieti (2020)

  • Jedná se o historicky nejlepší první víkend dokumentu v českých kinech – 115 245 diváků za týden. Doposud toto prvenství držel film Michael Jackson’s This Is It (2009) s 91 824 diváky. Jedná se také o 9. nejlepší první víkend českého filmu. (TheSlezy)

Boss (2013)

  • Ne přímo filmovou, nicméně s filmem přímo spojenou, zvláštní zajímavost, si 3. 10. 2013 filmoví tvůrci ve spolupráci s britskou výrobní společností Macro Arts přichystali pro návštěvníky malého nelicencovaného britského letiště Little Gransden Airfield. Tam se totiž v rámci filmové mediální kampaně objevil plakát s filmovým motivem, jehož rozměry mnohým vyrazily nejenom dech. S výškou 58.87 metrů a šířkou celých 54.94 metrů se plakát zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako největší plakát světa. Tím byl do této doby plakát k dokumentárnímu snímku This Is It (2009) Michaela Jacksona. A filmoví tvůrci nezůstali jen u této reklamy. Indický herec Akshay Kumar, filmový představitel Suryakant Shastri, se rozhodl, že si před početným publikem prostě jen tak skočí na laně z nejvyšší bombajské budovy. A protože Bombaj v současné době zažívá jakýsi stavitelský rozmach, stojí zde nad 44 mrakodrapů přesahujících výšku 150 metrů a 132 výškových budov přesahujících výšku 100 metrů, měl herec z čeho vybírat. (Conspi)

Reklama

Reklama