Reklama

Reklama

Recenzie (3)

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Och, ja neviem, tento film ma moc nepresvedcil, ze by ma nejako extremne moc bavil sledovat. Dej filmu neni spatny, ale to spracovanie do zaverecneho finale, nebolo myslim bohvieco. Takze, zaciatok filmu sa nesie v znameni nejakeho letiaceho tvora, ktory svetielkuje do cervena. Vyzeralo to tak smiesne a skor vhodne do rozpravky. Asi to bol nejaky zly duch, ktory sa prevtelil do mrtveho tela muza. Tento muz neustale potreboval nejaku obet, aby mohol vyzerat vzdy cerstvo a nie ako nejaka hnijuca mrtvola. Pri kazdej obeti mu vzdy svietili cudne ruky, s ktorymi vysaval zivotnu energiu s ludi, aby si mohol obnovit svoj zivot. Nakoniec ho dostalo jedno male decko, ktore do neho vpichlo nejaky mec. On to nevydrzal a z tela mu vybehlo to cudne svetlo, ktore uletelo niekde do neznama. Dost nudny film, usity nie moc vkusnym umom. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Teda mňa to vlastne prekvapilo iba pozitívne, aj keď pri hlboko mínusových očakávaniach v kategórii extrémne lacného amatérskeho trashu sa sebemenšia chválitebná prkotina javí ako východ slnka nad kadibúdkou. Na začiatku vletí svetelná paskuda do hrobu a nebožtíka tým pádom resurektuje ako energetického upíra. Ten potom jednak zabíja ľudí svojimi svietiacimi rukami za účelom občerstenia ( inak začína hniť ) a taktiež v rámci kamufláže vyučuje hru na hudobné nástroje, čo je ešte desivejšie ale našťastie je nejaké muzicírovanie striktne mimo záber. Každopádne druhý Dohlerov film je podstatne uvedomelejší a oproti Alien Factoru sa nepokúša vyrobiť z ničoho trikové orgie s útočiacimi mimozemšťanmi, ale ide skôr takou hororovou cestou o vyšinutom záhrobníkovi, naviac zmysluplne vygradovanou, čo je pre mňa u Dohlera to hlavné prekvapenie. Úchylný záhrobník/záhrobný úchylník zvláda svoj part celkom slušne a nájde sa tu aj niekoľko scén ktoré by som označil za podarené, hlavne vraždu ženy pomocou reťaze v štýle comicsového Loba a aj záverečná bitka bola solídna. Takže klady tomu priznať musím ( obecne sa môžu zdať značne pochybné, ale majme na pamäti že sme v kategórii zetkovej kinematografie ), nanešťastie ale film stále trpí hlavne svojou šialenou dĺžkou hodiny a pol, ktorá sa pocitovo zdá aspoň trikrát táká a Dohler sa tak ako predtým ( Alien Factor ) a aj potom ( Nightbeast, Galaxy Invader ) veselo rochní v tom ako "nenápadne" natiahnuť každú scénu na hranicu únosnosti a do toho nechá hrať nekonečnú sonátu synťákového brblania. Výsledok je teda vlastne ďaleko lepší než som čakal, ale stále z veľkej časti značne statická nuda. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Najprv by som sa mal spovedať za to, že meno a hlavne tvorba Dona Dohlera, mi až doteraz unikala. A to plávam v hororových vodách zhruba 30 rokov. Je to viditeľne ´´umelec´´, ktorý rešpektuje diváka, ale hlavne seba a svoje vízie. To, že točí snímky blízke stoke, to je už vec iná. Každopádne je FIEND ďalší z jeho žánrových zárezov, ktorý sa môže pochváliť tou najhrubšou exploitation podstatou svojho bytia. Toto je ukážkový ´´polnočný biják´´, aj keď možno nie tak lákavý, ako iné podobné ´´hity´´. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama