Reklama

Reklama

Cleopatra Wong

  • USA They Call Her Cleopatra Wong (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Inteligentná, krásna, neprekonateľná v boji so zbraňou i bez nej. Taká je Cleopatra Wong (Marrie Lee), najlepšia agentka Interpolu pôsobiaca v juhoázijskom regióne. Jej šéf ju poveril nebezpečnou úlohou vypátrať gang falšovateľov peňazí, ktorých produkt je na nerozoznanie podobný pravým bankovkám. Ak sa im podarí dostať do obehu svoje falošné peniaze, môže to mať nedozerné následky pre ekonomiku krajín ako Singapur, Hongkong či Filipíny. Potom, čo sa podarí Cleopatre rozložiť singapurskú odnož gangu, dostane prekvapujúci tip na ústredie tejto sofistikovanej zločineckej operácie. (beso74)

(viac)

Recenzie (2)

beso74 

všetky recenzie používateľa

Historická exkurzia do juhovýchodnej Ázie a tunajšej kinematografie na sklonku 70. rokov sa skončila viac ako úspešne. Lacná ázijská odpoveď na Jamesa Bonda, Charlieho anjelov s odvolavaním sa na dedičstvo Bruce Leeho ma očarila svojou naivnosťou. Navyše film poskytol niečo, čo sa dovtedy asi nevidelo - zločineckú takmer výhradne mužskú skupinu ukrývajúcu sa v ženskom kláštore v ženskom prezlečení, motorku upravenú na streľbu, zostrelenie vrtuľníka lukom (tak ten Rambo to predsa len nevymyslel!!!) A k tomu množstvo súboj, kde j najmenšie pľasnutie dlaňou vydá zvuk, za ktorý by sa nemusel hanbiť statný slon pochodujúci po streche. Je jasné že takáto bláznivá koláž musela vo svojej dobe nadchnúť divákov po celom svete a spravila z ultralacného filmu medzinárodný hit. Ak pristúpite na logiku a fyziku tohto filmu môžete sa zabaviť aj dnes, akurát vás nesmú rozčúliť veci ako preskočenie vysokého múru, to že falošné peniaze, ktoré sa nedajú od pravých rozpoznať odhalí hneď prvý obchodník a že lezenie po lane hore stenou ste si doposiaľ predstavovali úplne ináč ako to bolo predvedené tuna. Ak toto dokážete prekonať, budete sa baviť priam kráľovský. A tak asi jedinou vecou, čo mi na tom vadila, je fakt, že v polovici filmu dôjde k zmene a odrazu je tu tímovka, kde hrá Cleo posledné husle... ()

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Super tajný mezinárodní agent INTERPOL, neohrožená Cleopatra Wong (James Bond v sukni), proti zločineckému syndikátu padělatelů měny, tento gang má za úkol destabilizovat měny v sousedních asijských zemích! Opět jeden z filmů postavený na oblíbenosti éry hongkongských filmů s bojovým uměním; džem, klášter, jeptišky, lukostřelba, speciálně upravená akční motorka..První polovina filmu byla bláznivá (Clea zde přemohla snad na padesát chlapů!), druhá ještě víc, tam ale místo holých rukou a bojového umění přišly na řadu i sapry a jiné technické vymoženosti a tekla už i krev. Film je sám o sobě totální brakovitou zábavou plnou chyb a nejasností (jako např. provaz, skok přes zeď a některé akční scény okořeněné o spešl zvukový efekt), ale na druhou stranu je i takovou příjemnou pozdní 70' exkurzí po zemích jako Filipíny, Hong-kong, Singapur atd. Viděl jsem nějakou špatně nasynchronizovanou vhs kopii, která mi nakonec totálně zkazila můj celkový dojem, který byl ale už sám o sobě velmi bídný.. ()

Reklama

Zaujímavosti (4)

  • Marrie Lee podstúpila kvôli úlohe Cleopatry Wong náročný a vyčerpávajúci tréning v bojových umeniach. (beso74)
  • Marrie Lee uspela pri kastingu do hlavnej role v konkurencii viac ako 200 žien. (beso74)
  • Film bol zakázaný na Filipínach kvôli scéne, v ktorej Cleopatra Wong (Marrie Lee) prezlečená za mníšku zabíja zlosynov. (beso74)

Reklama

Reklama