Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stannis a Davos vyplují, mají novou strategii. Daenerys přijímá prosebníky. Tyrion usadí svého otce v trůnním sále. (HBO Europe)

Zaujímavosti (4)

  • V seiálu Shae (Sibel Kekilli) podá falešné svědectví proti Tyrionovi (Peter Dinklage) jako pomstu za to, že ji opustil. V knihách je svědectví stejné (tvrdí, že ji Tyrion zneužíval), ale je jasné, že Shae Tyriona ve skutečnosti nemiluje a že je podplacena Cersei (Lena Headey). (mikki089)
  • Na otázku, jak je Tywin (Charles Dance) starý, Davos (Liam Cunningham) říká, že je mu 67. Charlesi Danceovi, který hraje Tywina, bylo v době vysílání 67 let. V knize bylo Tywinovi v tuto chvíli 58 let. (mikki089)
  • Velká socha, pod kterou Stannis (Stephen Dillane) a Davos (Liam Cunningham) proplouvají na začátku epizody, je vymodelována podle Rhodského kolosu, starověké řecké dominanty boha slunce Hélia a jednoho z původních sedmi divů starověkého světa. (mikki089)
  • Toto je první epizoda, ve které není žádný člen rodiny Starků, ani jeden z jejich nejbližších spojenců (jako je Brienne z Tarthu nebo Samwell Tarly). (mikki089)

Reklama

Reklama