Reklama

Reklama

Cudzinec (Daniel Craig), ktorý sa prebral z bezvedomia neďaleko mesta Absolution, si vôbec nič nepamätá. Jediným vodítkom k jeho minulosti je podivný náramok na zápästí. Celková amnézia je mrzutá vec, zvlášť keď sa ocitnete v meste, ktoré nenávidí ľudí odinakiaľ a kde tvrdou rukou vládne plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), ktorý ho riadi metódou pästi a biča. Absolution žije v strachu a čoskoro bude ešte horšie. Zhora prichádzajú podivné zvuky a oslepujúce svetlá, obyvatelia mesta bez stopy miznú a nikto nevie, ako sa brániť a kedy príde rad naňho - tomu sa hovorí aj permanentný teror. Paradoxne práve cudzinec, ktorého prenasledovali od chvíle, kedy sa v ich meste objavil, sa stane ich jedinou nádejou. (TV Dajto)

(viac)

Videá (34)

Trailer 2

Recenzie (1 121)

Morien 

všetky recenzie používateľa

Nejásala jsem tak moc, jak jsem si myslela, že budu jásat, ale pořád jsem docela dost jásala. Nikdy jsem nepochybovala o tom, že Třináctka je ve skutečnosti vyšší bytost z nebes. A že Paul Dano by mohl brečet za vlast už jsem nejspíš víc než jednou zmínila. A že bych chtěla, aby mi každou laserovou mimozemskou ránu zašíval Clancy Brown, jsem myslím ještě neříkala. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Veľmi ambiciózny a sľubný projekt, ktorý nakoniec rozbila žánrová nekompaktnosť. Zatiaľ čo vo westerne "Zabitie Jesseho Jamesa..." poeticko-duchovný motív zapasoval a úplne jednoducho splynul s obrázkami neľútostných zabijakov, tu spojenie žánrov scifi/western nefunguje ani náhodou (a to sa experimentom nevyhýbam). Mohla z toho vzísť vynikajúca komorná dráma - vzťahy medzi postavami sú zo začiatku vynikajúco zadefinované a rovnako i napínavé mimozemské dobrodružstvo. Najviac ma iritoval bláznivý prechod od dobre zabehnutej westernovej konverzačky k bezduchej vyvražďovačke bez jedinej, vkusne naaranžovanej vizuálnej scény. Nechápem, ako to mohli tvorcovia tak pokaziť a pripraviť divákom ďalšiu porciu nezmyselnej zábavy. Pri väčšej snahe mohlo ísť o skvelý hororový zážitok na štýl Votrelca - čo ma pri pohľade na tú áčkovú produkciu (Spielberg, Howard) fakt mrzí. PS: Tvorcovia sa vyjadrili, že sa pri tvorení emzákov inšpirovali votrelcom a predátorom?! Minimálne hlavu by si mali dať transplantovať. Neuveriteľné, že monštrá spred dvadsiatich rokov vyzerali desivejšie, hrôzostrašnejšie než tie súčasné predigitalizované! ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem včera večer dostala chuť na sci-fi a tím nemyslím žádnou růžovou knihovnu přistříknutou cestováním v čase, ale pořádně hnusné badass ufouny, vesmírné lodě a další efektní udělátka. Už název filmu naznačoval, ať si nedělám kdovíjaké naděje na áčkovou kvalitu, zavelela jsem tedy mozkovým buňkám "Pohov! Rozejděte se!" a vpustila kovboje a vetřelce na obrazovku. Počátečních 45 minut jsem si říkala, co kurva ty yntelygenťy na CSFD maj za problém, dyť to je celkem solidní oddechovka s povedenými efekty, sympatickým obsazením a příjemnou hudbou. Ve druhé polovině bohůmžel začalo přibývat scén, kdy se mi samovolně spouštěla čelist a u úst se dělala bublina s nápisem "To si snad ti dementi z Hollyhnoje dělají z diváků chlupaté kozy, ne?!" Kdyby tenhle sci-fi western oplýval minimálním nátěrem humoru, přešla bych všechny logické kotrmelce a charakterové veletoče s úsměvem či zachechtáním, takhle mi však nezbývá, než zaklepat si na čelo a vyzvat autory scénáře, aby skočili s rozběhem v neutřenou řiť... Navzdory momentům, kdy se mi chtělo marností zaplakat nebo rovnou ublinknout, nepovažuju tenhle film za vyložený propadák, většinu času jsem se přece jen obstojně poklesle bavila. 66% - Dala bych 61%, dalších 5% přidávám za Daniela Craiga nahoře bez, slint... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

"Úžasný" nápad, ktorý za pár sekúnd zhovadil vyznenie štvrtého Indyho, nafúknutý do dvoch hodín. Zo začiatku to vyzerá dobre: Craigov drsný kovboj je super, westernový svet podarený, prvý kontakt s mimozemšťanmi magický, humor a nadhľad akurátny, vizuálne efekty perfektné a í-tí-čkári podstatne lepší než krtek zo Super 8. Od scény výlezu z ohňa však dobré dojmy začnú upadať, a následná kadencia lacne klišoidných rýchlokvasených vzťahov medzi postavami a nelogických momentov v akčných scénach to všetko pochová. Scénaristi si mysleli, že čím viac sa vybláznia oni, tým viac sa bude baviť aj divák... Kovboji a indiáni amerických prérií, spojte sa v idealistickom svete proti mimozemským nacistom, ktorí vás majú za hmyz a chcú vám ukradnuť vaše zlato! - Bullshit. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

James Bond, Quorra a Indiana Jones stretávajú na divokom západe mimozemšťanov. Tieto filmové postavy nespomínam preto, že ich hrajú tí istý herci, ale preto že tí herci tie postavy hrajú aj tu, len o tom nevedia a inak sa volajú. Celkovo do westernu nezapadajú (do tohto mišmašu však áno) na rozdiel od Sama Rockwella či Paula Danoa. Invázia mimozemnšťanov ako i western je zaujímavá kombinácia, logicky však prináša neduhy ktoré už v súčasnosti pôsobia neuveriteľne nie to ešte na divokom západe, čo všetko nakoniec odnesú niektoré akčné scény a hlavne finále, ktoré ako by vypadlo z nejakého béčka. Celý film je v podstate jedno veľké WTF no napriek tomu som to akosi očakával (film neočakával – trailer nevidel) a tak vďaka slušnému tempu a vtipným momentom (ten kto hovorí, že tu žiadne nie sú klame, len mu proste nesadli) som si film bez nejakých vysokých nárokov užil a nič na tom nezmení ani fakt, že špeciálne efekty sú na túto kategóriu a rozpočet najhoršie od čias X-men Origins Wolverine (ano nevidel som len workprint, mám ho totiž na BR a práve tam kvalita či nekvalita efektov najviac bije do očí). ()

Galéria (233)

Zaujímavosti (23)

  • Na filmu se poprvé začalo pracovat v roce 1997, kdy Universal společně s DreamWorks koupili práva na tehdy ještě nepublikovaný námět. (Krouťák)
  • Režisér Jon Favreau si pohrával s myšlenkou natočit film ve 3D nebo jej do tohoto formátu později převést. Nakonec tak neučinil s tím, že se to podle něj k westernům nehodí. (Caszidy)
  • Názov filmu sa objaví v šiestej minúte. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (viac)

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (viac)

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

14.08.2012

Jde samozřejmě především o zbožné přání producentů a tak trochu laciný způsob, jak před premiérou dvojky ještě jednou vydatně zčeřit mediální hladinu. Zkusme si z toho ale vytáhnout i relevantní… (viac)

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

24.07.2012

V sobotu 21. 7. oficiálně odstartovalo natáčení thrilleru o korporátní špionáži Paranoia. Chrisův mladší brácha Liam Hemsworth (v pořádné akci se předvede díky roli v The Expendables 2) si ve filmu… (viac)

Reklama

Reklama