Reklama

Reklama

Transformers - Temná strana Mesiaca

  • Slovensko Transformers 3 (viac)
Trailer 2
USA, 2011, 148 min

Réžia:

Michael Bay

Scenár:

Ehren Kruger

Kamera:

Amir Mokri

Hrajú:

Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Frances McDormand, Hugo Weaving, John Turturro, Tyrese Gibson, John Malkovich, Patrick Dempsey, Ken Jeong (viac)
(ďalšie profesie)

Pred mnohými rokmi posádka prvej americkej mesačnej expedície Apollo 11 objavila na Mesiaci mimozemské vesmírne plavidlo a múdro si to nechala len a len pre seba, respektíve pre tajné služby. Podľa Autobotov, ktorí už dvakrát dokázali ochrániť pozemšťanov pred ničivou inváziou ich zlých konkurentov Deceptikonov, to ale bola zásadná chyba. Chyba, ktorá by mohla zničiť celú našu civilizáciu, ak nám Autoboti znovu nepomôžu. Okrem starých známych plecháčov vedených Optimom Primeom a Bumblebeem sa na scénu vracia ich najväčší ľudský spojenec Sam Witwicky (Shia LaBeouf), životom a bojom s robotmi ostrieľaný mladý muž, ktorý chce zo všetkého najviac konečne začať žiť normálny život – podľa možností so svojou novou, mimoriadne atraktívnou priateľkou Carly (Rosie Huntington-Whiteley). Tá sa, nanešťastie, stane príčinou Samova ďalšieho angažmánu v nekonečnom súboji medzi Autobotmi a Deceptikonmi. Tí sa totiž rozhodli zlikvidovať celé Chicago, v ktorom sa Carly práve nachádza, a tak sa Sam chtiac-nechtiac musí do tohto mesta vydať, aby sa ju pokúsil zachrániť. A popritom, ako malý bonus, i celú ľudskú rasu! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (1 585)

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Tak a teď vážně, je Míša opravdu tak velký patriot, nebo mu za to platí armáda/vláda USA? Nechme tuhle otázku pro jiné (například ty, kteří "vědí", jak to vlastně bylo 11. září nebo že většina popových hvězd je pod vlivem Satana) a já se přesunu k filmu - jedním slovem nářez, dvěma slovy typický Bay. Transformers 3 by neměli mít podtitul Dark of the Moon ale You Have Seen Everything in the first two Movies protože všechno (každý výbuch, každý proslov) mi přišlo zatraceně povědomé. A právě proto nemůžu uvěřit, že mě na to Míša dostal znovu. Ano, opět jsem mu to sežral i s navijákem a po většinu času jsem se královsky bavil. Akce je perfektní, soundtrack je dobrý (kdybych v něm tak často neslyšel Hanse Zimmera, respektive jeho vykrádání, řekl bych i skvělý) a Shia opět drží celý film. Rosie je modelka a bylo to poznat, nicméně si myslím, že zastoupila Megan dobře a přiznejme si to, na ni se krásně koukalo. Hodně dlouho jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami, ale nakonec volím tu nižší variantu, hlavně kvůli tomu soundtracku a některým scénám (těch "nečekaných" zvratů tam bylo přece jen příliš). Nicméně musím připustit, že kdybych to viděl v 3D, možná bych ten plný počet dal, ale to už se teď nedozvím… 80 %. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Keď vydržíte dva a polhodinový film s plným mechúrom a až po skončení filmu si uvedomíte, že by bolo treba navštíviť toaletu, tomu sa povie absolútny filmový zážitok! Úplne štýlové vtiahnutie do deja, prvú kľudnejšiu polovicu som si doslova užíval. Tam, kde Bay v predošlom dieli strácal, tu bol stopercentný. Neakčné minúty totiž vyplnil stužovacím prvkom, ktorým sa stali lepšie herecké výkony. Herci podstatne menej prehrávali a boli prirodzenejší a hollywoodske gestá nebili toľko do očí. Humor ako infantilná záplata hluchých scén doslova pridal tomuto filmu na atraktivite, niektoré skeče mali dokonca lepšie pointy ako v tohtoročných vyhlásených komédiách. Dokonalá symbióza tretieho rozmeru a akčných scén nepotrebuje komentár. Tretí rozmer našiel uplatnenie v takmer každej scéne a tie dostali priam epický nádych. Druhá polovica filmu - sánka dole, onemel som. Jednoducho povedané, Michael Bay to zabil! 100%. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Představte si, že jste arabský terorista na skautském táboře v Guantanamu a vaši šlechetní vychovatelé vám dají v den státního svátku na výběr ze dvou forem mučení. Buď waterboarding a nebo nejnovější kasaštyk od megalomana s mega gulama. No není nad čím váhat, ne..? Mám ovšem dvě zprávy - jednu dobrou a jednu špatnou. Ta dobrá je, že umřel Emmerich a ta špatná, že se vtělil do toho, co přišel bavit lidi, ale přitom dle jeho posledního díla to už nebaví ani jeho samotného. Akce je jen sprostou rutinou, Shia neustále hystericky ječí, vlajky tolik nevlají a když už ano, tak jsou potrhané a modelka, co označila věci pravými jmény, je vystřídána jinou, která má tak nateklý horní ret, že ji lechtá na špičce nosu. Celou sérii bych si dovolil shrnout přirovnáním, jenž odkazuje na jistou postavičku z českého snímku Nahota na prodej: „Michael Bay je Fuko a Optimus Prime má pěkné, nablýskané výfuky…“ Jak tak nad tím přemýšlím, loknout si trochu vody a zažít pocit topení, zase není tak špatné.. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.8/10] | me: Sepktakulárna super high-tech show, ktorá nemá v tomto smere konkurenciu. Do tretice akce více :) O divokú jazdu plnú vynikajúcich (tento krát už prehľadných) efektov nie je núdza a teda akciu (so všetkým čo k tomu patrí) možno jednoznačne brať ako zásah do čierneho. Každý transformerista tak dostane kvalitný "nářez skvelej řezby", čo je superpozitívum. No, ale všetko ostatné je opäť o úroveň nižšie a miestami až otravné: Rodičia Witwickyoví už nemajú to čaro a ich obsadenie je tento krát úplne zbytočné, ale ani zďaleka to nie je taká pohroma ako voľba hlavnej predstaviteľky - po čerstvom botoxe hornej pery (pýtam sa prečo ???). Spomedzi všetkých mladých krásnych perspektívnych herečiek je výber tejto (hlavne po dvoch predchádzajúcich filmoch s MEGAN FOX) prešľap najhrubšieho zrna a jej účinkovanie (v bielom outfite :)) ) v tretej tretine filmu, kde výbuchy, oheň, horúci olej a nábojnice hrajú prvé a jediné husle je potrebné asi ako vibramy pre hada. Tupí pár autobotov z predchádzajúceho filmu vystriedali rovnako otravní a "smiešni" transformeri alias Samovi house-pets. Taktiež vystúpenie Johna Turturra je už za zenitom vtipu a neprináša nič čo by stálo za to. A hoci to vyzerá po predchádzajúcich riadkoch dosť smutne, tak vďaka množstvu nadpriemerne kvalitnej akcie, ktorá sa valí z každej strany a stále dobrému LaBeoufovi je tento film dokonalý koncert obrovských robotov a ich kanónov a to je našťastie to kvôli čomu som ja do kina šiel. Proste celkový "drive" jednotky len pridaním efektov a bojov prekonať nejde, to by chcelo globálne zlepšenie vo všetkých smeroch a na to už asi popri tejto divokej jazde čas nebol, ale ako fanúšik TRANSFORMEROV dávam 4* ! Ide tu predsa hlavne o nich :) ()

choze 

všetky recenzie používateľa

KONEČNĚ přehledné a vychutnatelné, navrch v pěkně udělaném a pro megalomana Baye jako šitém 3D a s pár ukázanými mrtvolami jako bonusem. Ae jinak stejně okázale blbé, prázdné a úmorně velkolepé a subjektivně nekonečné jako dvojka. Linie se Samovou posthrdinskou degradací a žárlením na novou přítelkyni mě bavila, stejně jako excentrické hláškyTurturra a McDormand, ale kdykoli nastoupili roboti a vojáci, usínal jsem, ať už se to tam řezalo jak chtělo. A s tím chlapíkem, co cestou z kinosálu zmiňoval Čapka a R.U.R., bych rád hodil řeč... ()

Galéria (161)

Zaujímavosti (77)

  • Ve všech kategoriích, v nichž byl film nominován na Zlatou malinu, jej "předčila" komedie Jack a Jill (2011). (GreatestFan)

Súvisiace novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (viac)

Indiana Jones se obejde bez syna

Indiana Jones se obejde bez syna

05.09.2017

V Království křišťálové lebky jsme zjistili, že je Mutt Williams s tváří Shii Labeoufa synem Indiana Jonese. Pak ale dal Shia na vědomí, že s filmem nebyl úplně spokojený, a když se navezl i do… (viac)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (viac)

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (viac)

Reklama

Reklama