Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film zo súčasnosti o zodpovednosti každého z nás za čistotu životného prostredia.
Televízny film - príbeh takpovediac detektívny, v ktorom sa autori usilujú vypátrať, kto je zodpovedný za znečistenie vodného zdroja a ohrozenie zdravia mnohých ľudí. (STV)

Recenzie (14)

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

film ma veľmi milo prekvapil a prekvapili ma i výkony hercov, ktorí sa do toho vážne "opreli" Nepochopil som dôvod obsadenia jednej z hlavných postáv Karlom Heřmánkom, ktorý musel byť predabovaný (čo neznášam), nakoľko neovláda slovenčinu. Typologicky by sa našlo veľa slovenských hercov, ktorí by túto rolu dali minimálne na jeho úrovni. Najlepšie komentáre: PatoP, xaver... ()

PatoP 

všetky recenzie používateľa

Povedané bez nadsázky, je to slovenský thriller . Surové zobrazenie fungovania jedného závodu kdesi na Slovensku, s priamym poukázaním na nezodpovednosť vedúcich pracovníkov a na ich ľahostajný prístup k životnému prostrediu. Je to silný dramatický príbeh, ktorému zmieňovaný punc thrilleru dodáva nehostinné zimné obdobie, reálne exteriéry závodu a hudba Petra Hapku, z ktorej divákovi behá mráz po chrbte. V súhrne nadčasové dielo od málo známeho filmára Petra Hledíka, ktorý natočil i jediný detský slovenský horor "Tretí šarkan". Pod scenárom je podpísaný publicista Eugen Gindl, pre ktorého je táto téma typická (viz."Hĺbkový rekord"). ()

Reklama

xaver 

všetky recenzie používateľa

Je to třicet let, co jsem ten film viděl. Nadčasovost tohoto snímku je neuvěřitelná. Od té doby byl ve světě natočen bezpočet filmů s tématikou ničení životního prostředí. Když to natočí známý řežisér a obsadí pár hvězd, tak je z toho trhák. Natočeno na Slovensku a za balševika - podle některých nic moc, nebo dokonce odpad. Svatá prostoto. Kdy se přestaneme konečně cpát někomu "do pozadí" a uvědomíme si, že jsme bývali kulturní a vyspělý národ a dokažme, že jsme schopni jím zůstat. Jak Heřmánek, tak Vlado Müller si zaslouží uznání za herecký výkon, stejně tak ostatní protagonisté. Vidím to za 4. ()

LadyPupu 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle určitě nepatří mezi 100 filmů, které by měl člověk vidět, než umře. Ty dvě hvězdy dávám za téma a výkon V. Müllera. Zbytek raději nehodnotím, protože např. Hapkova hudba, jakoby obšlehnutá z Čelistí (akorát místo žraloka se na obrazovce objeví cisterna se sajrajtem) je bizááár. O předabovaném Heřmánkovi ani nemluvím. Suma sumárum jsem z toho otrávená podobně jako ty nebohý vesničani tou zamořenou vodou. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Pusť dáku muziku do rozhlasu, ale nie "Cigán, čierny cigán", lebo v novinách píšu, že je to gýč. Radšej dačo od Konárika." Nezodpovedným šafárením v podobe vypustenia cisterny chemikálií do pôdy vznikne nielen škoda národohospodárska, ale aj katastrofa ekologická v podobe otrávenia spodných vôd a následné ohrozenie zdravia obyvateľstva. Po prevalení sa z toho všetci, od námestníka Heřmánka (dabovaného Spišákom), čo zadal príkaz až po robotníka Dráfiho, čo otvoril výpustný ventil, pokúšajú vyvliecť svojím spôsobom. Hygienik Müller sa do prípadu zahryzne ako buldog a postupne odhaľuje príčiny, v ordinácii dedinského doktora alkoholika Lenciho pribúdajú chorí z kontaminovanej studňovej vody, dôchodca akvarista Polónyi (nervózny, keď ho oslovujú historicky prekonaným titulom pán) burcuje alibistického predsedu MNV Tróna (dabovaného Vašekom) a keď nepochodí tak, ako by si predstavoval, zájde požiadať o intervenciu na okresný výbor strany. Angažovaný nešváry tepajúci thriller zo socializmu s pekne načrtnutými charaktermi, s dobrými hereckými výkonmi (okrem spomínaných by som vyzdvihol vynikajúceho Milana Kišša), dramatickou Hapkovou hudbou a metaforickým havranom na studni. U mňa spokojnosť preveliká za štyri mŕtve gupky v pohári. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama