Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gordon Gekko, bývalý finančný žralok, ktorého poistné podvody a pranie špinavých peňazí dostali pred 23 rokmi za mreže, stojí pred bránami väznice ako zmenený a možno aj lepší človek. Jeho vyhliadky však nie sú ružové, cez prsty sa naň pozerajú nielen jeho bývalí kolegovia, ale aj dcéra Winnie, ktorá s ním zámerne spretrhala všetky väzby. Istým mostom k dcére by sa mohol stať jej snúbenec Jacob Moore. Tiež je to mladý finančný dravec, pripravený chytiť šancu za pačesy a už ju nepustiť. Zarába rozprávkové peniaze v spoločnosti svojho mentora Louisa Zabela, lenže séria falošných obvinení firmy z obrovských dlhov vedie k hlbokému prepadu ich akcií. Na dno padne tak aj Jacob, ktorý sa vyberie na prednášku svojho potenciálneho svokra, v ktorej napravený hriešnik predpovedá príchod svetovej finančnej krízy. Po prednáške vyhľadá Gekka a uzavrie s ním dohodu. Gekko využije svoje dávne kontakty a pomôže mu zistiť, kto a prečo zničil firmu jeho chlebodarcu. A Jake mu za to prekliesni cestu k jeho dcére. Kľúčová otázka však znie – dá sa Gordonovi Gekkovi skutočne veriť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (687)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Lepsi cas na natocenie pokracovania o financnych zralokoch alebo makleroch si Oliver Stone ani nemohol najst, pretoze po krachoch mnohych bank a velkych firiem nielen v USA bola asi najlepsia prilezitost ukazat tie vystrasene tvare roznych investorov, o kolko milionov dolarov prave pred chvilou prisli. Ale v tomto filme nejde iba o peniaze a investovani, ale aj o rodinne problemy, co urobil reziser velmi dobre, lebo inak by bol film prilis nudny. Zaujimal ma vztah Jakea a Winnie, ktory siel dolu vodou od chvile, odkedy nastupil na scenu jej otec Michael Douglas, ale okrem toho bolo mile vidiet aj Susan Sarandon v ulohe Jakeovej matky, ktora mala v tejto dobe zrejme naivnu predstavu o predaji domov. V malej ulohe sa objavi aj Charlie Sheen, ktory si zahral hlavnu ulohu v prvej casti Wall Streetu z roku 1987 a tu sa dozviete, co vlastne za tie roky robil a ci sa mu darilo alebo nie. Nie je to film pre kazdeho, pretoze je to dialogovy film a divakom nezasvätenym do investicnych veci bude posobit nudne alebo nepriehladne... 04.11.2010 _______ Michael Douglas - (Gordon Gekko) +++ Shia LaBeouf - (Jake Moore) +++ Josh Brolin - (Bretton James) +++ Carey Mulligan - (Winnie Gekko) +++ Eli Wallach - (Jules Steinhardt) +++ Susan Sarandon - (Jakeova mama) +++ Frank Langella - (Louis Zabel) +++ Oliver Stone - (Investor) +++ Charlie Sheen - (Bud Fox) +++ Produkcia: Oliver Stone +++ Hudba: Craig Armstrong +++ (Videl v kine 02.11.2010) +++ ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $70miliónovTržby USA $52,474,616Tržby Celosvetovo $137,431,619Tržby za predaj DVD v USA $15,497,622 //počet predaných kusov 998,394║ Toto Oliver Stone v pohode zvládol, narozdiel od predošlích jeho počinov, na to o akú tému sa jedná nieje to až tak utopisticky podané aby v tom mal divák miš-maš, ako pokračovanie to má dobré prepojenie a nerobí to hanbu predchodcovi 80rokov, len škoda že záver nemal potrebný ráz. /60%/ ()

Reklama

HAL 

všetky recenzie používateľa

Oliver Stone se snaží vrátit do první ligy? Zatím to tak nevypadá, spíš jen opatrně otvírá dveře do světa kterému dřív vládl. Do světa VELKÉHO dramatu a nesmlouvavé sociální kritiky. Kdysi totiž dokázal svými filmy přímo rvát koule, kdežto teď jen opatrně pošťuchuje - myšlenkově není jeho návrat na Wall Street úplně plytký a s chutí se opírá jak do hypoteční krize, tak i do lidí v jejím pozadí, ale stále jede jen na půl plynu. Místo skutečného inside looku zvrhává ekonomické podhoubí do napůl zelené agitace, a samotné drama "zlých" a "ne až tak zlých" pánů s kravatami se převrací do zdaleka ne tak svíravého melodramatu o rodině, smíření a oslavě zidealizované budoucnosti plné malých dětí a malého života. Ale přes to, nenudí a dokáže držet krok s dobou, dokáže být aktuální - ať už se to týká příběhu samotného, nebo režie která je opět parádní ukázkou vyspělého řemesla a důkazem že když je Stone za kamerou, tak stále ještě moc dobře ví co dělá. A stejně tak to ví i Michael Douglas, na kterého je po dlouhé době opět radost pohledět. 7/10 ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Ač by se měl Míša už pomalu poohlížet po nějakém zdatném balzamovači, pořád svým charmem utáhne kdejakou sračku. Když mu však jeho filmovou dcerušku hraje mimořádně ohavný čtrnáctiletý kluk a potenciálního zeťáka nepochopitelně protěžovaná Spielbergova transka Šejla LaBlaf, má i on co dělat, aby v tomhle nezůstal až po krk! Pokračování mé milované Stěnové ulice se zvrhlo v blamáž roku! Věděl jsem, že pan Kámen udělal po vynikajícím Jůternu nepochopitelný Jůtern a jde to s ním od pěti k nule, ale na druhou stranu jsem doufal, že o to víc bude lpět na svém nejslavnějším počinu! Ani hovno! Pompézně natočená nuda má s jedničkou společnou snad akorát tu Zeď, o kterou se tříští přiblblý, uspávací scénář spolu s mým přehnaným očekáváním. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Oliver Stone vie občas strihnúť pekný záber alebo fajnovo vpasovať hudbu do film, no úplne stratil akúkoľvek súdnosť. Prvá polhodinka filmu, kde sa Stone vyžíva v pranierovaní krízy je postavená na hlavu a vidieť, že Stone nemá šajnu o ekonómii a servíruje niečo posplietané, čo mu nakecali jeho ľavicoví kamoši spojené s tým, čo sa dočítal v novinách. Navyše celé je to dokorenené naivnou až komickou ľavičáckou sublíniou o alternatívnych zdrojoch energie (ktorej absurdita graduje v závere filmu). No potom príde dej a s ním hlavný problém filmu - scenár. Treba uznať, že napriek tomu, že film má cez dve hodiny, zbehne ako voda (čo je jeho velikánske pozitívum), no monotónne - bez vyvrcholení, či zvratov. Scenár je katastrofálny: dej je hlúpy, nelogický, zjednodušujúci a hlavne takmer neexistuje. Tú prázdnu báchorku dejom nazvať nemožno. Ba čo viac, réžia je taká zlá, že i tých pár zvratov Stone natočil tak mizerne, že prejdu plátnom ako tá voda. A tá voda sa valí a zrazu je koniec a človek vycapene pozerá, že čo to má byť. Vrcholom je ultra hlúpy sentimentálny happyend, pri ktorom sa zastavuje rozum a človek čaká, kedy príde ten zvrat, ktorý vráti príbeh do reality. A ten nepríde. Škoda - Michael Douglas hrá parádne. Asi prvý krát za 15 rokov... Stone by mal prestať točiť politicky angažované filmy. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (27)

  • Ve filmu má Jake Moore (Shia LaBeouf) jako vyzvánění v telefonu ústřední melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). V roli jednoho z bankéřů se objevuje Eli Wallach, který ve zmiňovaném westernu ztvárnil jednu z hlavních postav. (BS)

Súvisiace novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (viac)

Reklama

Reklama