Reklama

Reklama

Van Diemen's Land

Trailer

Obsahy(1)

Macquarie Harbour je brutální australská kolonie pro trestance nacházející se v Tasmánii. Trestanci byli odsouzeni hnít tu tisíce mil od domova. Ploty nebyly potřeba, protože nepřátelská krajina kolem se ukázala být více nepřekonatelnou hranicí než klec.  Film je založen na skutečné události a vypráví příběh osmi odvážných uprchlíků, kteří se v roce 1822 snaží uniknout z tohoto pekla do neznámé buše. Skupinku z Irska, Skotska a Anglie spojuje jedno - chuť po svobodě. Buš je však neúprosná. Zoufalí a ztracení jsou nakonec hlady dohnáni k stále děsivějším činům. (beran-ek)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (67)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Byla mi bližší Poslední zpověď Alexandra Pearce ať už kvůli stopáži. nebo co do depresivní intenzity. Van Diemen´s Land přiznávám atmosféru a využité exteriéry, špatní nebyli ni herci, ale celkově to na mě působilo monotónne utahaně. Prostě kluci táhnou Tasmánií a postupně se navzájem požíraj. Nic víc. To by stačilo jen v případě, že by to tvůrce pojal jako explotation a tom se tady nedá mluvit ani náznakem. 30% ()

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Pred projekciou Van Diemensovej krajiny doporučujem divákovi minimálne tri dni nejesť a popíjať len čistú vodu. Zážitok z filmu sa tak možno zdvojnásobí. Mal som tú smolu, že som sa pred filmom napratal domácou pečenou klobásou o veľkosti bejzbalovej pálky, ktorú som zalial dvoma pivami. Počas hlasného grgania som potom zachytil len pár vydarených dialógov bez podmazu, pomerne slušnú atmosféru a tri či štyri drsné scénky. Zbytok ma celkom slušne nudil. Tých 60% je presných. ()

Reklama

JANARYBA 

všetky recenzie používateľa

Jestli jsem to správně pochopila, tak se staví na tom, že odchytili jednoho z osmi uprchlých trestanců a z jehož vlastních vzpomínek se nic nezachovalo. Takže smyšleno od začátku do konce...Že by si osm ostřílených chlapů se sekyrami a nožem, nedokázalo ulovit jedinou rybu , zvíře nebo sníst něco z toho, co příroda kolem nabízela...Naprosto zbytečný povrchní film, který "za stejné peníze" mohl být hodně zajímavý. Jejda, co to tu píšu, vždyť Fugas.cz už tady všechno řekl..... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Toto nie je horor, ale pojednáva o kanibalizme, tak to sem dám. Najhrôzostrašnejšie na scenári je, že operuje so skutočnými udalosťami. V roku 1822 z tasmánskej trestaneckej kolónie utiekla skupina väzňov, ale skôr, než sa stihla prebrodiť nehostinnou a na potravu chudobnou novozélandskou divočinou... sa navzájom zjedla. Prežil len jeden, toho chytili, zasa utiekol, zasa nie sám a zasa jedol ľudí. Tak keď ho chytili následne, prestalo ich to baviť a popravili ho. O tomto incidente pojednáva i dokumentárne ladený film z roku 2008 Posledná spoveď Alexandra Percaea. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Prečo ja kukám na takéto veci počas obeda? Prečo vôbec kukám na podobné filmy? Kto má chuť na samovraždu, alebo chce vidieť hodinu a trištvrte neustálej depresie na obrazovke Van Diemen's Land mu sadne ako uliaty. Kto chce vidieť drsných mužov v drsnom lone prírody a v bezvýchodiskovej situácii, ktorý sa uchylujú k čoraz väčším ohavnostiam opäť si prídu na svoje. Opäť filmu pridáva šťavu aj fakt, že je natočený podľa skutočných udalostí. Nieje to zlý film. Scény surovej brutality sú síce natočené veľmi decentne, no pri troche fantázie človeku k nepríjemnému pocitu v žalúdku bohate postačia. Žiadnu prehnanú akciu však netreba očakávať, preto sa môže veľmi ľahko stať, že film začne ku koncu nudiť. S menším sebazaprením som ho však dopozeral, a záverečné vysvetlenie som čítal zo zatajeným dychom. Po Valhalle Rising tu máme opäť snímok vhodný na navodenie depresie. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Okrem ostrova Tasmánia sa filmovalo aj v jednom z austrálskych národných parkov. (MikaelSVK)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj samotný režisér Jonathan Auf Der Heide, a to vojaka v člne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama