Reklama

Reklama

Pred zhruba tridsiatimi rokmi vyhralo basketbalové družstvo pätice 12-ročných kamarátov na život a na smrť ako prvé v histórii ich rodiska majstrovský titul, a to predovšetkým vďaka úctyhodnému nasadeniu trénera, ktorému chlapci kvôli jeho uši trhajúcemu hlasovému prejavu dali priliehavú prezývku Siréna. Bol pre nich vzorom i druhým otcom, a tak keď ich v súčasnosti vytrhne z ich „dospelého“ života správa o jeho smrti, vyberú sa vzdať mu posledný raz úctu na pohreb a následne stráviť víkend ako za starých čias v dome pri jazere, kde ako tínedžeri usporadúvali nezabudnuteľné večierky! No pokračovať tam, kde pred rokmi skončili, nebude také ľahké, ako si predstavovali, ako dospelák má totiž každý z nich nejaký ten nezávideniahodný problém... Tak napríklad Marcus (David Spade) je nekonečne osamelý a priveľa pije; Rob (Rob Schneider) má síce tri dcéry, ale temer ich nevída, a keďže je v citoch značne nestály, má hneď niekoľko exmanželiek; Eric (Kevin James) má neprehliadnuteľnú nadváhu a je už dlhší čas bez práce; Kurt (Chris Rock) je muž v domácnosti, navyše pod papučou nielen ráznej manželky, ale i svokry; nuž a Lenny (Adam Sandler) je úspešný hollywoodsky agent, ženatý s nemenej úspešnou módnou návrhárkou... Ibaže keďže ich deti sa narodili doslova so zlatou lyžicou v ústach, všetok luxus a výsady spojené s postavením rodičov považujú za absolútnu samozrejmosť, na rozdiel od úprimných a nezištných citov. Z toho či onoho dôvodu sú skrátka všetci piati žiarivým príkladom neotrasiteľnej pravdy, že vyrásť neznamená nutne i dospieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (855)

imf 

všetky recenzie používateľa

Je to jenom klasická výplňovka, ve které se za velké peníze "fláká" partička Sandlerových kamarádů, ale... fóry se sypou ze všech rukávů a skříní, komedianti si kradou hlášky jako o život a všechno kličkuje skrz předvídatelnou zápletku takovým tempem, že se tomu dá v rámci žánru rodinných sandlerovek jen těžko něco vytknout. Dennis Dugan podobně jako u (J)elit ze střídačky nasadil hladivou vlezlost kombinovanou s podpásovými gagy a věřte, nevěřte... šlape to na plné otáčky. A to mám obyčejně na tyhle "lenivé kamarádčoft filmy" (viz Trable v ráji) vyloženě pifku. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Z celkovýho pohledu jsem se jakž takž zabavil, ale ze začátku to je fakt šíleně křečovitý, Dugan vymýšlí jeden trapnější fór než druhej a s postupem času se to moc nelepší, nicméně to aspoň trochu vygraduje zábavnost, ale i tak je tohle asi jeden z těch nejslabších filmů, kde parta kamarádů vzpomíná na starý časy a blbnou, tady navíc se svýma rodinama, krom toho je tady dakt děsná sposuta rodinných klišé, který maj být zábavně podaný, ale to se vůbec nedaří, navíc celá ta partička včele se Sandlerem k sobě zase tak moc nepasuje a nezachrání to ani celkem srandovní cameo Buscemiho ()

Reklama

Zodd 

všetky recenzie používateľa

Vlastně nic zvláštního - pár frat pack přátel se sešlo, trochu popilo a hodilo to před kameru. Tedy ne jako amatérské video, ale s pomocí poměrně řemeslně zdatných jedinců. A překvapivě diváka na tu svou party vtáhne, i když po vystřízlivění si člověk zas tak moc nepamatuje. A k tomu jakási basketbalová linie, bláblá. Tak samozřejmě Rob Schneider mi nikdy vtipný nepřišel, ale ostatní tváře zapadnou dobře a nevadí. Nevím, co v takovém filmu dělá Steve Buscemi - a že nad jeho sádrou někdo zapláče - nebo Salma Hayek, ale ta vypadá skvěle, že na to nemyslíte. Celý film v podstatě působí jako jeho scéna s tobogánem - rychle si ho párkrát sjedete, ale po nějaké době zbydou jen pocitové vzpomínky, ne ty vizuální. Ale když si sami sjedete tobogán, bude to větší sranda. A jo - rozhodně se vyhněte dvojce, blé. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Na Sandlera vždy čakám s otvorenou náručou. Ani jeden z jeho výtvorov, ktorý som mal doposiaľ možnosť zhliadnuť (a že ich nebolo málo) nedostal menej než tri solídne hviezdy. Čo sa to s ním ku*va stalo?! __ Ak hľadám komédiu - chcem zábavu. Ak chcem zábavu - hľadám Sandlera. Ale v žiadnom prípade nehľadám rodinnú patlaninu, nech už je akokoľvek príjemne odsýpajúca. A tým presne Grown ups sú. __ Fičia, fičia, neťahajú sa ako slimáci, a počas toho všetkého vám veľká časť záležitostí príde roztomilá, ale..vtipy niesu vtipné, zábava nie je zábavou.. nemá to tú šťavu ako napríklad Zohan. __ Film do kina? Ó, preboha nie! Film na (ktorékoľvek) odpoludnie? Hell yeah.. ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Pro Sandlera a jedo dementní humor jsem měl vždycky slabost (lépe řečeno špetku pochopení), vždyť u Zohana jsem se válel smíchy, ale tam kde bojový kadeřník skóroval totalní absurdností, tam Machři cpou kecy o ztraceném mládí a síle ducha, aby se následně tlustá černoška usrala přec celou chatu. Fuck off, jeden z nejdebilnějších a nejtrapnějších a především nejnudnějších filmů od Sandlera a vůbec. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (35)

  • První sestříhaná verze filmu měla tři hodiny a dvanáct minut. (LUKICKK)
  • Vedúci štúdia neboli nadšení správami, že do filmu bude obsadená Salma Hayek (Roxanne) a na stretnutí navrhli Adamovi Sandlerovi (Lenny Feder), aby pokračovali v hľadaní, kým sa im nepodarí získať „menej etnickú“ herečku. Sandler im potom povedal, že Hayek už túto rolu ponúkol a ona ju prijala, pričom dodal, že nebude uvažovať o opätovnom obsadení roly a varoval ich, aby svoj návrh už neopakovali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama