Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavný hrdina filmu Karate Kid je dvanásťročný Dre Parker (Jaden Smith), ktorý by mohol byť tým najpopulárnejším chlapcom v Detroite, keby sa spolu s matkou neodsťahovali do Číny. Tam má problém nájsť nové priateľstvá medzi svojimi rovesníkmi. Nakoniec sa mu podarí nájsť si cestu k spolužiačke Mej Jing, no ich priateľstvo tiež narazí na kultúrne odlišnosti. Okrem toho si Dre znepriatelí triedneho bitkára Čchenga. Dre síce pozná základy kung – fu, no tu mu to k ničomu nepomôže. Nemá na výber len poprosiť údržbára pána Hana (Jackie Chan), aby mu pomohol. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (734)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack James Horner: 1. Leaving Detroit ,2. Looking for Mr.Han ,3. Kung Fu Heaven ,4. I Want To Go Home/The Forbidden City ,5. The Lunchroom ,6. Backstreet Beating ,7. Han's Kung Fu ,8. Ancient Chinese Medicine ,9. Beijing Valentine ,10. Mei Ying's Kiss ,11. Jacket On, Jacket Off ,12. Journey to the Spiritual Mountain ,13. Hard Training ,14. All Work and No Play ,15. From Master to Student to Master ,16. Dre's Gift and Apology ,17. Tournament Time ,18. Final Contest , ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Moc společných prvků s tim původním filmem to teda nemá, snad jen nějakou koncepci příběhu a celá ta změna je spíš k horšímu, ať už se jedná o celej příběh zasazenej do Číny anebo o věk hlavního hrdiny, kterej je na můj vkus až zbytečně moc mladej, aby tam zápasil a převed něco, čemu by se dalo uvěřit, že by to fakt uměl, navíc Jackie Chan prostě Miyagi neni ani omylem a k tomu všemu se na konci shromáždilo klišé snad ze všech bojových filmů dohromady, že se tomu už ani nedalo smát, nicméně ve výsledku to pobavit dokáže ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Originál jsem nikdy neviděl. Jackie Chan hraje více než by si Jared zasloužil, ale budiž. To že americká rodina nemá práci doma a tak se přestěhuje do Číny, budiž. To že má film více než dvě hodiny, ale akceptovat nelze. Dlouhé, vykonstruované a nebýt hlavně Jackieho tak jde hodnocení zcela určitě dolů. 50% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $176,591,618Tržby Celosvetovo $359,125,613Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,672,123 //počet predaných kusov 499,381Tržby za predaj DVD v USA $56,248,823 //počet predaných kusov 2,958,315║ Dosť som sa obával tej do očí bijúcej slušnej minutáži a taktiež réžie v podaní Haralda Zwarta, no a našťastie z toho vzišiel dosť dobre zvládnutý projekt, ktorý ma ani na chvíľu nenudil, aj keď ponúka už niekoľko krát prevarený príbeh, spojenie Jackie Chan a Jaden Smith celkom dobre fungovalo, akcia prehľadná, spomaľovačky účinné, Horner s Avatarskými motívmi ušiam ulahodil, CZ dabing ušiel. (plus poteší návrat Jackie Chana za rok 2010 na výslnie, po niekoľkých predošlých rokoch, keď to už tak dobre úderne nekopalo) /videl v kine: 80%/ ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Zobleč bundu..., Zaves bundu...Zves bundu a obleč si bundu..." Už som nejaký ten film s J. Chanom videl a trúfam si povedať, že asi prvý krát som zaregistroval niečo ako herecký výkon. Už dlho mu nič tak dobre nesadlo. Bol pritom netradične minimalistický bez jeho obvyklých grimás, takže v tomto u mňa určite pochvala a konečne som po dlhšej dobe počul hudobný doprovod (dosť dobrý sountrack) od Jamesa Hornera. Celkovo som s novou verziou filmu spokojný a slabšie hodnotenia treba brať trochu s rezervou. Je to film skôr do tých 15 rokov a tu by sklamaný nemali byť.-----------Som akýsi plný vnútornej energie "čchi"...Keďže kung-fu je všade, idem na záchod cvičiť...70%. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (22)

  • S myšlienkou zdvíhania bundy zo zeme (ako základom na výcvik kung-fu) prišiel samotný Jackie Chan (Han). (megajalec)
  • Tvůrci měli unikátní možnost natáčet na Velké čínské zdi. Na tuto památku ale nemají přístup dopravní prostředky, a tak byl štáb nucen přepravovat těžké vybavení ručně. (darek kartac)
  • V Číně byl film uváděn pod názvem "Kung-fu sen", v Japonsku jako "Nejlepší kluk". (Coldrex)

Súvisiace novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (viac)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (viac)

Reklama

Reklama