Reklama

Reklama

Peníze: Svět podle Googlu

(TV film)
  • Veľká Británia Money Programme: The World According to Google
všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
Veľká Británia, 2006, 28 min

Obsahy(1)

Google se už dlouho etabluje jako král internetu. Nejenže je jednou z nejúspěšnějších světových společností, ale patří i k několika málo firmám, které se mohou právem pyšnit tím, že změnily svět. Pohovoříme si s řadou lidí, kteří tvrdí, že jim Google změnil život, a někdy překvapivým způsobem. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (5)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Slovo google je skomoleninou anglického výrazu pre veľmi vysoké číslo. Jednička nasledovaná sto nulami. Tento jeho význam pozná asi len zopár ľudí, avšak určite každý sa už stretol s internetovým vyhľadávačom, čo nesie toto meno. Google sa stal fenoménom, ktorý doslova dostal internet medzi bežných uživateľov. Zadaním kľúčových slov je behom sekundy schopný zobraziť odkazy na webové stránky, na ktorých sa hľadaný výraz nachádza. Túto pokrokovú, prevratnú myšlienku sa podarilo pred pár rokmi zrealizovať dvom mladým študentom. Lawrence "Larry" Page (*26.3.1973,Michigan,USA) a Sergey Brin (*21.8.1973,Moskva,ZSSR) sa stretli na škole v San Francisku a spoločne vybudovali úspešnú nadnárodnú spoločnosť, ktorá z nich spravila jedných z najbohatších ľudí na svete. *** ()

esopesokeso 

všetky recenzie používateľa

Hovorkyňa Googlu poznamenala:""Ako väčšina spoločnosti aj my si uchovávame záznamy o tom, aké druhy aktivít prebiehajú na naších stránkach, samozrejme všetko v rámci zákonných úprav." To znamená, že pred chvíľou, ked som hľadal na googli porno, informácie o zbrańách a drogách, detskej psychologii a manipulácie s nimi, tak všetké tieto informácie sa uložili do zložky "notebook.č.2 pána esopesokesa".Za 20 rokov zložka pána esopesokesa bude pravdepodobne veľmi rozsiahlá, a v prípade, že budem obvinený z pasáctva, tak google poskytne vyšetrovateľovi všetké informácie v postupnom časovom horizonte.Zbohom alibám...Google je ako oheń-dobrý sluha, zlý pán. Peníze: Svět podle Googlu, cz dabing. ()

Amper01 

všetky recenzie používateľa

Nazval bych to reklamou na google z jeho počátků. Dnes je to neskutečný gigant zasahující snad už do života každého člověka této planety (ať přímo či nepřímo) Rozrostl se totiž do takových rozměrů, že už před ním nikdo neuteče... ()

Desmi 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tolika projektům, které společnost Google provádí je tenhle dokument úplně k ničemu. Opravdu mě nezajímá život zakladatelů (samozřejmě ať se mají co nejlépe, o to nejde). Tenhle dokument je zklamáním protože nic nového nepřináší. Informační hodnota je na bodu mrazu. ()

anonyym 

všetky recenzie používateľa

nechce se mi tomu sice věřit, ale ani člověku, co o googlu neví skoro nic, tohle nic novýho nepřineslo... dokument se zaměřil v podstatě jen na život autorů, nic víc ()

Reklama

Reklama