Reklama

Reklama

Michael Oher (Quinton Aaron) toho o rodine veľa nevie. A o futbale ešte menej. Bláznivý teenager pozná predovšetkým ulice a sídliská Memphisu. Dobre situovaná Leigh Anne Tuohyová (Sandra Bullock) si svet, v ktorom sa Michael pohybuje, nevie predstaviť. Napriek tomu Michael nájde domov, keď sa stretne s Leigh. Celá jej rodina ho príjme ako milovaného syna a brata. Tento skutočný príbeh o rodine a Michaelovom vzostupe k pozícii futbalovej hviezdy vás očarí zmesou športu ale i dojemných emócií. Staňte sa svedkami pozoruhodnej cesty mladíka, ktorý bol vo výbere amerických univerzít v prvom kole posunutý do NFL a stal sa víťazom ešte skôr, než vôbec vstúpil na ihrisko. (TV Markíza)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie
  • Michael Oher (Quinton Aaron) podal žalobu na své nevlastní rodiče Leigh Anne (ve filmu Sandra Bullock) a Seana (Tim McGraw), které obvinil z toho, že jej podvedli, stali se jeho zákonnými opatrovníky a následně skrze jeho jméno začali uzavírat lukrativní obchodní dohody, aniž by mu přitom poskytli jakoukoli finanční kompenzaci. Oher tvrdil, že jej nevlastní rodiče vykořisťovali a tento film, jenž byl na motivy jeho života natočen, je jedna velká lež. Oher následně požadoval obří sumu jako odškodné. (TV Prima Cool)
  • Jae Head byl za roli Seana nominován na Critics' Choice Award v kategorii nejlepší mladý herec. (Kamiiik)
  • Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy) za tento film obdržela Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní rolí - a téměř zároveň i Zlatou malinu za film Slečna zamilovaná (2009). Poprvé v historii tak získal nějaký herec obě ceny v jednom roce. (Yardak)

Súvisiace novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (viac)

Reklama

Reklama