Reklama

Reklama

Michael Oher (Quinton Aaron) toho o rodine veľa nevie. A o futbale ešte menej. Bláznivý teenager pozná predovšetkým ulice a sídliská Memphisu. Dobre situovaná Leigh Anne Tuohyová (Sandra Bullock) si svet, v ktorom sa Michael pohybuje, nevie predstaviť. Napriek tomu Michael nájde domov, keď sa stretne s Leigh. Celá jej rodina ho príjme ako milovaného syna a brata. Tento skutočný príbeh o rodine a Michaelovom vzostupe k pozícii futbalovej hviezdy vás očarí zmesou športu ale i dojemných emócií. Staňte sa svedkami pozoruhodnej cesty mladíka, ktorý bol vo výbere amerických univerzít v prvom kole posunutý do NFL a stal sa víťazom ešte skôr, než vôbec vstúpil na ihrisko. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (954)

petero 

všetky recenzie používateľa

Sandra Bullock je krásna. Ehm OK, k filmu. Dráma ako má byť. Smial som sa, bol smutný, napnutý a dojatý tam kde to tvorcovia chceli a na mňa to fungovalo spoľahlivo. Dobrý výber hercov, z ktorých i malý chlapec nelezie na nervy, práve naopak, sestra tiež sympatická, manžel trošku v ústraní, mamina tomu šéfovalo so železnou rukou a Big Mike, ehm Mike tiež nie je len trtko ale práve ten chlapec s veľkým srdcom ochrancu svojej rodiny. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý príbeh u ktorého sa nemôžem ubrániť skeptičnosti, lebo neverím, že všetko prebiehalo tak relatívne hladko. Veľmi sa mi páčili vzťahy v rodine a Sandra si rolu evidentne užívala. Otázkou je, či jej výkon na Oscara bol. Ale vzhľadom k jej dávnejších polohám, je táto úloha predsa len zaujímavým posunom. Je pravda, že tento film je klasické Holywoodske "klišé". Mladý nikto stretne niekoho, ktorý ho dostane na výslnie. Ale aj cez tento otrepaný dej, je tu niečo čo Vás zaujme. Je to prirodzenosť a zžiť s rolou Quinton Aaronom a Sandrou Bullock. Preto ho odporúčam všetkým milovníkom lepších zajtrajškov. Celkovo možno povedať, že The Blind Side je vynikajúci film. Herecké výkony sú viac než len pravdivé. Nevnucujú sa nám. Púšťajú si nás stále bližšie a bližšie. Dialógi nás neotravujú práve naopak počuť z nich život a záujem o ktorý predsa tak veľmi stojíme. Príbeh človeka pohltí viac, než si dokáže predstaviť. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nepotrebujem, aby ste schvaľovali moje rozhodnutia. Ale rešpektujte ich.“ Nemyslím si, že je to prehnane patetické, hoci som si istý, že sú na svete státisíce divákov, ktorí si to myslieť budú. Svet, v ktorom žijeme, je zvláštny a niekedy sa dobrým ľuďom dejú zlé veci, niekedy sa zlé veci dejú zlým ľuďom, ale bez prehnaných emócií si myslím to isté, čo Stephen King. Že sa niekedy (a nie je to nejako extra nečasto, len sa o tom nepíše v novinách tak často, ako o katastrofách) dejú aj dobré veci dobrým ľuďom. Jediný problém, ktorý s týmto filmom mám, je, že nie je originálny. To všetko som už videl v rôznych iných športových či „školských“ melodrámach a mám pocit, že ak aj nie o VEĽA lepšie, tak aspoň o DOSŤ lepšie. Jasné, je to vraj podľa skutočných udalostí, ale niečo tomu chýba. Možno je to zbytočne dlhé, možno sú tvorcovia príliš chaotickí (kedy chodil do autoškoly?), možno... čo ja viem. Takisto výkon vrtule Bullockovej mi nepripadal ničím mimoriadny, štandardne dobrý herecký výkon, nič viac, nič menej. Ocenil som, že scenár sa nepokúša o žiadny umelý konflikt, napr. rodinu nezačne vydierať afroamerický gang z hrdinovej štvrte, nikoho neobviní FBI z pedofílie, nikto neumrie na rakovinu, dokonca nedostane ani angínu. Samotný príbeh mi ale pripadal zdĺhavý a neveľmi zaujímavý – mám pocit, že článok v časopise o tom istom by ma zasiahol viac. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Líbivá křesťansko-oscarová citová vydíračka o tom, že pomáhat druhým je přece hrozně snadné. Dá se nato koukat, pokud to nemíníte brát vážně. Doufám, že vznikne pornoverze, protože jak je v samotném filmu naznačeno, spojení velkej černoch + bílá MILFka + její teen dcerka, to má rozhodně potenciál. Sandře Oscara přeju, ale zas až tak to tu nerozčísla. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: John Lee Hancock .. I kdyby tento film neměl silný příběh rodiny, která si do svého kruhu vzala dítě opravdu nedrobných rozměrů (ti zajištění pomáhají splnit Americký sen i těm, kterým by se jinak nejspíš vyhnul), pořád by zde byl výtečný výkon Sandry Bullock, která tímto počinem definitivně hlásí návrat do první ligy a přeji ji, ať si dojde i pro zasloužený Oscar (došla, gratuluji!). ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (23)

  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)
  • Do kin byl film rozesílán po označením „Wonderbar“. (HellFire)
  • Michael Oher získal v sezóne 2012 Vince Lombardi Trophy (udeľovaný víťazovi NFL) s Baltimore Ravens. Tí ho v roku 2009 draftovali v 1. kole ako svoj 1. výber. Po získaní Super Bowlu sa upísal Tennessee Titans (takže za rodinou nenávidené Tennessee nakoniec predsa len hral, aj keď šlo o tím profesionálnej ligy). (marlon)

Súvisiace novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (viac)

Reklama

Reklama