Reklama

Reklama

Recenzie (9)

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Pidlooký masivní buldok s výrazným obočím a nakřivenými ústy a la Stallone (čím víc filmů s ním vidím, tím větší mám podezření, že je to jeho příbuzný) Vic Mature jde po uprchlém taliánovi Richardu Contem (to je zas příbuzný Roye Scheidera určitě) v krásném noirovém městě Roberta Siodmaka. Napínavý útěk z vězení, improvizovaná pokoutní operace, typicky italský rodinný motiv a hlavně těžkotonážní "máma rafanová" Hope Emerson!! Klasika. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Možno pre niekoho prekvapivé, ale môj najobľúbenejší Siodmak! U mňa výrazne lepšie ako The Killers a Phantom Lady či o chlp lepšie ako Criss Cross. Chlapský noir s talianskou macho aurou (Conte a Mature sú presní) a výbornou atmosférou noirového mesta: chodníky sú neustále zmočené od dažďa, ulice sú posiate neónovými reklamami a máme tu výbornú, nenápadnú prácu s nadzemkou (najprv ju len cez okná nemocnice počujeme a vidíme jej svetlo, o pár scén neskôr sa nám naskytne v plnej kráse aj celá). Siodmak sa s nadzemkou (Angel´s Flight) plne vyhral v spomínanom Criss Cross. 4,5* ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Pribeh ala "dva kamaradi z detstvi, ted kazdy na jine strane zakona" v komornejsim, zato krasne natocenem filmu. Victor Mature jako polda klasicky kvalitni, Richard Conte jako jeho protivnik-zloduch taky prima... A prestoze zeny zde vyjimecne nehraji klicovou roli, potesi pritomnost Shelley Winters, Debry Paget, Hope Emerson... ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Klasický krimi případ na téma zločin kazí charakter, kde jsou hned dvě noirový esa v hlavních rolích na opačné straně zákona. Docela to odsýpá a baví herecky, trocha té magie z výškových budov, světel a uliček. V součtu ne moc vzrušivý, lepší průměr. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Filmový koncept vychází z knižní novely "The Chair For Martin Rome" spisovatele Henryho Edwarda Helsetha. (Conspi)
  • Ačkoliv se na filmovém scénáři podílel i uznávaný noir-autor Ben Hecht, v titulcích je jeho jméno vynecháno. (Conspi)

Reklama

Reklama