Reklama

Reklama

Po šiestich rokoch v drsnom väzení, kam ho umiestnili za brutálnu vraždu, ktorú nespáchal, sa bývalý člen špeciálnych jednotiek Shane Daniels (Steven Seagal) konečne dostane na slobodu. Vo vrecku nemá nič, len rozlúčkový list od manželky, ktorej sa pred časom odnechcelo naňho čakať a nič nehovoriace chabé ospravedlnenie od štátu Arizona, ktorý ho napriek nedostatku dôkazov pred rokmi neprávom poslal za mreže... Rozhodne sa však nemôže sťažovať na nudný nový štart do života – už v prvý večer na slobode sa totiž neplánovane znovu dostane do problémov! Stane sa totiž svedkom brutálneho lúpežného prepadnutiu a vraždy policajného dôstojníka, ktorým sa nemieni len tak nečinne prizerať a – hoci neskoro, aby zabránil najhoršiemu – zasiahne. Nanešťastie však netuší, že si to práve šeredne rozhádzal s čínskou mafiou! Zrazu má na krku z prežitej hrôzy riadne vykoľajenú čínsku krásku menom Tia (Marlaina Mah), tašku plnú špinavých peňazí z drogových obchodov a za pätami zúrivých prenasledovateľov, ktorí si brúsia zuby na obe! Shane rýchlo pochopí, že ak chce skutočne začať nový život, má len jednu možnosť – odpratať z cesty všetko, čo mu ju skríži! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (125)

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// +zápletka, děj, množství postav (ruská mafie, čínská mafie, zkorumpovaní poldové, dívka v nesnázích...) konečně dobrá akce, povedený střih -v poslední třetině jsou některé přestřelky přehnané a víc se to zvrhne v bezduchý akční film/// Mstitel je po dlouhé várce zbytečných béček konečně povedený akční film. A asi nejsem jediný kdo si to myslí, důkazem je 52% tady na databázi což je na seagalovku slušné skóre. Já jsem celkem nadšený. Snímek mě udržel v pozornosti až do samotného závěru a konečně jsem taky nemusel nadávat jak je to všechno špatné. Nebýt zbytečně moc akčního závěru (jako thriller film funguje výborně) šel bych s klidným svědomím přes osmdesát procent. Schválně jestli by se mnou Chuck Norris souhlasil :-)/// Celkem 77%/// ()

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa

Když jsem viděl že film se Stevem má 50+ a spousta mých oblíbených uživatelů mrskala vysoké známky, šel jsem do toho. Popravdě vůbec tak nějak nevím k čemu že byl ten začátek, když to se zbytkem filmu nemělo nic společného, ale asi jsem něco přehlédl. No nic nevadí, pojďme dějově dál. Pochopitelně jsme v B vodách a proto nečekám téměř nic. A přesně to jsem dostal. Zápletka klasická, chování postav chvílemi dementní. Bitky mají jediné plus. Občas se dokonce pere i Steve. Respektive kamera při rvačkách snímá hlavního herce a v tu chvíli zavzpomínáte, že tenhle baculín patřil mezi to co jsem jako prcek miloval. Navíc jsou bitky krvavé a z ran máte pocit toho, že to bolí. Co už je ale horší jsou přestřelky které jsou uspávající. Stevena respektuju. Ať už pro prachy nebo pro diváky jede stále to svoje. Jen na mě už to není a i od béčka požaduji nějakou sebereflexi. No a erotická scéna, která od výsměchu přechází k lítosti mi ukazuje, že tenhle případ to není. 40 procent. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Steven sa stále dookola pohybuje v začarovanom kruhu a jeho kariéru už dnes môže spestriť a osviežiť len nejaká podarená vedľajšia rola v pripravovanom 'Machete'. Tentokrát Stevena zradil príbeh, ktorý bol naozaj trápením a za všetko hovorí fakt, že keď som musel na pár minút prerušiť sledovanie filmu, tak som si po chvíli nevedel spomenúť o čom to vlastne celé je. Nezáživný, otravný príbeh s debilnými charaktermi postáva a otrasnou kamerou, poprípade strihom. Na moje prekvapenie sa však tentokrát dalo pozerať na osobné súboje, v ktorých sa Steven dostal celý do záberu a je ich viac ako v jeho posledných troch filmoch dokopy. Prestrelky som tiež čakal na horšej úrovni, takže pre mňa tento film sklamaním určite nebol. Škoda, že to nemôžem napísať a hodiť mu napríklad štyri hviezdičky ako to bolo kedysi dávno. 45%. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

S nostalgií vzpomínám na Hard to kill, Nico, Under Siege, Glimmer man... Bud Spencer se nám oholil, "nepatrně" přibral a už nekope, ale jen výhradně fackuje, protože má tlusté nohy a obří panděro. Pomalu by měl zvážit nějakou tu divadelní roli (třeba Hamleta), nebo rychle zase najít nějakého blonďáka a vrátit se ke spaghetti westernům... Evidentně už skoro všechny úspory prohnal nosem, nicméně naštěstí mu vždycky něco zbyde alepoň na jedny kozy na film.... ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Ak nás chceš zavrieť, radšej napíš závet a uvedom si, že americká basa je pre nás raj na Zemi." Keoni Waxman sa rozhodol oživiť videocéčkové vody tým, že napíše scenár so supersofistikovanou zápletkou, ale hups, nejako sa to nepodarilo, pretože tu nefunguje ani elementárna motivácia hlavnej postavy. Ale dobre, srať nato. Prejdime k tomu podstatnému, a to je akcia. A v tomto filme je veru zábavná. Ale nie tak ako by som si predstavoval. Nedotknuteľný (a to doslova) Steven síce v niektorých scénach vystupuje bez záskoku dabléra, no je to v podstate jedno. Akčné scény sú točené štýlom, že sú buď nazoomované alebo zrýchlené alebo prasácky zostrihané alebo všetko naraz. Takže vo výsledku nezostáva nič iné, len sa zabávať na účet tvorcov, pretože inak by sa to do konca dopozerať nedalo. Ak by som už veľmi chcel nájsť nejaké pozitíva, tak Seagal tu ešte nemá briadku, hoci premenu imidžu už možno badať, keďže v zopár scénach nosí na hlave frajerskú čiernu šatku. :) 15 % P.S.: Trademarkový "oblečený sex" bol tentoraz TOP, oplatí sa vidieť! ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)
  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené