Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický príbeh odhaľujúci pozadie ilegálnej imigrácie do USA cez mexickú hranicu. Sedemnásťročný Casper je členom nemilosrdného a brutálneho mexického gangu Mara Salvatrucha. Keď sa jedného dňa náhodou stretne s rovnako starou Sayrou z Hondurasu, ktorá sa spolu s otcom a strýkom snaží dostať do USA, postupne začne o sebe a svojich životných rozhodnutiach uvažovať inak. Nájsť východisko z jeho situácie však nie je jednoduché. Filmový debut režiséra Caryho Fukunagu mu vyniesol veľký ohlas na filmovom festivale v Sundace a množstvo ocenení z ďalších filmových festivalov. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (280)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Kdo očekává dobrodružný snímek v tom smyslu, že uvidí opravdu nějakou dobrodružnou jízdu, bude zklamán. Sin Nombre je opravdu kriminální drama thriller, v němž se najde nepatrné místo i pro romantiku. Toť ale vše. Dobrodružství jako takové určitě ne. Tento snímek však dovede potěšit svým naturalistickým zpracováním, příběhem, ale také prolínám lyričtějších scén s těmi drastickými. Hodně bych pochválil kameru a celkově vizuální zpracování. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Cary Fukunaga ma nalákal Temným prípadom takže som bol na jeho "rail-movie" primerane zvedavý. Nakoniec som bol rád, keď film skončil. Po filmovej stránke mu nemožno veľa vytknúť, je to dobre, takmer dokumentárne nakrútený príbeh. Môj problém spočíva v tom, že ma problematika chudoby v Latinskej Amerike, zvyky, rituály a boje pouličných gangov vôbec nezaujímajú. Pripadalo mi to, ako keď oblaky sarančí tiahnu za potravou. V tomto prípade na sever, pretože tam je potravy ešte dosť aj pre špecialistov na naťahovanie ruky. Dosť často som si pri sledovaní filmu uvedomil, akí sú si podobní všetci títo rýchlo sa množiaci čistí príjemcovia akejkoľvek pomoci. V niektorých pasážach bolo úplne jedno, či sa to nakrúcalo v Guatemale, Mexiku alebo niekde na východnom Slovensku. Preto sú tri hviezdičky odo mňa maximom možného. ()

Reklama

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som sa preľakol, že ma stvoritelia Sin Nombre chcú nakŕmiť nejakým mexickým Slum(hot)dogom, teda príbehom pritiahnutým za vlasy a srsť, vycucaným z palca na nohe a za každú cenu snažiacim sa vytlačiť z divákovho oka nejakú tú slzu (alebo aspoň z ksichtu pupák). Našťastie sa nič také nekonalo. Príbeh teenagerov z Mexika a Hondurasu je ľahko uveriteľný, priamočiary a vzhľadom na predvedené civilné herectvo účinkujúcej mládeže, jednoduchú kameru šetriacu oko normálnym strihom, skoro skutočný. Skúsenému divákovi síce v polčase bude koniec viac než jasný, no menej ako štyri spokojné hviezdy si film nezaslúži. ()

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

Dokumentárně natočená syrová směsice vzájemně neslučitelných žánrů, která ve výsledku působí drsně autenticky. Hlavní zásluhu na tom, že film působí jak působí, je scénář. Ústřední postavy, o kterých toho zas až tak moc nevíme, jsou přesně typově ztvárněné neznámými tvářemi, což přispívá k větší autenticitě. Syrové, škaredé a přesto nebo právě proto hodně dobré. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Neskutečné ponoření do směsice problematiky sužující celé Mexiko, od bídy, chudoby, touhy emigrovat až po gangy s jejich hluboce zakořeněnými pravidly života a smrti a s jejich válkami napříč. Příběh o lásce, konečnosti bytí a celkově konci světa. Po shlédnutí filmu s mohutným volně plynoucím, ale - sakra moc - dramatickým příběhem, si říkám, že moje problémy jsou vtip. Gang je navždy, kámo. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (8)

  • Na konci filmu označené mesto ako "Reynosa, Tamaulipas" je vlastne "Monterrey, Nuevo Leon." (vander19)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v meste Torreón v mexickom štáte Coahuila. (MikaelSVK)
  • V čase 1:09:30, kdy Casper (Edgar Flores) a Sayra (Paulina Gaitan) vlezou do vraku, si Sayra zapne bezpečnostní pás. V následujících záběrech pás ale nemá. (SniperG1)

Súvisiace novinky

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (viac)

Reklama

Reklama