Reklama

Reklama

Lemuel Gulliver (Jack Black) je menší zavalitý chlapík, ktorý už rezignoval na splnenie svojich snov, že bude úspešným autorom cestopisov. Pracuje ako poslíček v redakcii newyorských novín a tajne miluje editorku Darcy Silvermannovú (Amanda Peetová). Jedného dňa sa prekvapivo osmelí a podfukom ju presvedčí, aby ho vyslala napísať reportáž o bermudskom trojuholníku. Počas výpravy na Bermudy sa Gulliver ocitne vo veľkom víre a stroskotá v doposiaľ neobjavenej krajine, kráľovstve Liliput. Je tu obrom 22-násobne väčším, ako sú bežné miery sveta Liliputánov. Najprv ho síce zatkne generál Edward (Chris O'Dowd), ale čoskoro sa z neho stane veštkými obdivovaný a rešpektovaný obor. Pomôže prostému mladíkovi Horatiovi (Jason Segel) nahovoriť si princeznú Mary (Emily Bluntová) a sám dokáže poraziť nepriateľskú armádu Blefusciánov. K tomu pridá niekoľko vlastných vymyslených príbehov o tom, ako vymyslel najväčšie vynálezy sveta, príbehy o svojej odvahe, schopnostiach a zásluhách. Jeho dôležitosť naberá skutočne obrie rozmery. Keď však vyjde najavo pravda o tom, čo je zač, stratí Gulliver všetku priazeň, ktorú si u Liliputánov vydobyl. Navyše sa kvôli nemu obyvatelia ocitnú vo veľkom nebezpečenstve, a tak mu nezostáva nič iné, len nájsť spôsob ako napraviť všetky škody, ktoré napáchal. Napokon mu to pomôže, aby získal sebavedomie aj životnú lásku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (527)

numi 

všetky recenzie používateľa

Ne-u-vě-ři-tel-ná hovadina. Fakt. U Blacka jsou hranice mezi hnojem a parodií vždy neuvěřitelně blízko, ale v tomto případě není sebemenších pochyb. Opravdu lituju celého hereckého ansámblu - obzvláště Emily Blunt. Tohle ja škola pitomých šklebů, komediálních trapáren a scénaristických přešlapů. A dabing finálního hudebního čísla je ten pravý vrchol pyramidy nevkusu. ()

D.Moore odpad!

všetky recenzie používateľa

Občas se mi stane, že film, na který se dívám, je tak neskutečně blbý a odpudivý až hnisající, že mi je fuk nejen to, co se v něm stane a jak dopadne, ale i to, jestli ho vůbec zvládnu sledovat až do konce. U Gulliverových cest jsem to nedokázal, po půlhodině jsem usnul v dost křečovité poloze, vzbudil jsem se při závěrečných titulcích... A vůbec mi to nevadilo. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Gulliverove cesty v mnohom pripomínajú paródiu vlastného originálu a aj to nie vydarenú a už vôbec nie Hollywoodsku. Je to jeden z mála filmov, kde Jack Black ako stávka na istotu zlyháva. Možno to je mizerným dabingom, ktorý ubral veľa kúzla či aj rôznych prízvukov, ale už samotný scenár tu veľa priestoru nedáva. Blackov humor tu mohol veľa zachrániť, ale to, čo Stiller ako-tak dodal Noci v múzeu, to tu zúfalo chýba. Tu sa mihne Emily Blunt či Jason Segel a viac-menej si musíme vystačiť. A ja som si práve tento film stiahol kvôli Emily, ktorá sa tu len mihne a je viac menej odpudzujúca. Už dávno som nezažil na monitore paradox, že 81-minútový film dokáže nudiť či pôsobiť tak prázdno. Korunu nepodarku nasadzuje český dabing, ktorý hneď po Blbý a blbší predstavuje úplne to najhoršie, čo nám sem z Prahy poslali. Neviem, či na dabing bolo skutočne tak málo času, ale výsledok je taký amatérsky, že voľba hlasov píli uši a jednotlivé hlášky ešte viac. Nové Gulliver's Travels mali pomerne jasný cieľ. Priniesť na kinotrh voľnú dobrodružnú zábavu v štýle Noci v múzeu. Dostali veľký rozpočet 120 miliónov dolárov, jedného komika a prepálili veľkú šancu. Výsledok je toporné a pomerne krátke dobrodružstvo, ktoré predlohu ani nepripomína. ()

Hellboy odpad!

všetky recenzie používateľa

Chudák Swift by mohl rotovat v hrobu rychlostí blížící se rychlosti světla, z jeho satirických knih nezbylo nic, žádné zamyšlení, pusto. Pokud měl čirou náhodou tento film přiblížit Swiftovo dílo dnešním generacím - což by vůbec nemusel být špatný záměr - tak samozřejmě naprosto zklamal. Tohle je naprosté znásilnění literatury. Blackovy Gulliverovy cesty představují dokonalý koncentrát snad všeho, co na Novém novém novém Hollywoodu nesnášim, ať už je to celý rámcový příběh o chudáčkovy z podatelny, který si po pěti letech najde cestu k ženě svého srdce, nebo třeba muzikálový závěr, který tvoří jakousi plesnivou třešničku na dortu, naprostý vrchol (čti dno) tohoto díla, a u nějž pořád nedokážu pochopit, kde přesně se v tom filmu tak náhle vzal. ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Co si budeme povídat, tenhle film je přímo prošpikován scénami, které byly přizpůsobeny spíše dětskému publiku. Věřím, že ti nejmenší se u tohohle filmu budou přímo královsky bavit… no a ostatní (např. já) se pobaví jak kdy. Některé scény jsou fajn (parodie různých filmů), některé jsou těžce mimo (začátek byl nudný). Hodně dlouho po skončení jsem přemýšlel o hodnocení mezi dvěma a třemi hvězdami. A nakonec dávám tu lepší možnost, hlavně kvůli (vcelku roztomile) přehrávajícím hercům. Vemte si takovou Emily Blunt. Myslím, že teď lituje, že kvůli tomuhle snímku odmítla roli v Iron Manovi 2, ale do tohohle filmu mi perfektně seděla a svou roli krásně přehrávala. Stejně jako padouch Chris O'Dowd a Amanda Peet. Jason Segel byl v pohodě, stejně jako Jack Black, na kterém to vše stojí a padá. Suma sumárum - pokud chcete vidět opravdu bláznivou verzi Gulliverových cest, tak po tomhle sáhněte všemi deseti prsty. Jinak se tomuto vyhněte opravdu velkým obloukem. 50 %. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (21)

  • Vizuálne efekty vytvorili spoločnosti WETA Digital (Avatar, trilógia Pán prsteňov, King Kong) a Hydraulx (2012). Medzi Gulliverom a Liliputánmi stále dodržiavali rovnaký veľkostný pomer - 22:1. (krasomama)
  • Na celosvětovou premiéru v Los Angeles si Jack Black (Lemuel Gulliver) vzal tričko s nápisem: „I see small people,“ což je odkaz na hlášku z filmu Šestý smysl z roku 1999 (v originále: „I see dead people“). (Varan)
  • V závěru filmu „noviny“ zobrazují nesmyslný časový úsek 20. červen 2011 - 3. červen 2011. (KucC)

Reklama

Reklama