Reklama

Reklama

Lemuel Gulliver (Jack Black) je menší zavalitý chlapík, ktorý už rezignoval na splnenie svojich snov, že bude úspešným autorom cestopisov. Pracuje ako poslíček v redakcii newyorských novín a tajne miluje editorku Darcy Silvermannovú (Amanda Peetová). Jedného dňa sa prekvapivo osmelí a podfukom ju presvedčí, aby ho vyslala napísať reportáž o bermudskom trojuholníku. Počas výpravy na Bermudy sa Gulliver ocitne vo veľkom víre a stroskotá v doposiaľ neobjavenej krajine, kráľovstve Liliput. Je tu obrom 22-násobne väčším, ako sú bežné miery sveta Liliputánov. Najprv ho síce zatkne generál Edward (Chris O'Dowd), ale čoskoro sa z neho stane veštkými obdivovaný a rešpektovaný obor. Pomôže prostému mladíkovi Horatiovi (Jason Segel) nahovoriť si princeznú Mary (Emily Bluntová) a sám dokáže poraziť nepriateľskú armádu Blefusciánov. K tomu pridá niekoľko vlastných vymyslených príbehov o tom, ako vymyslel najväčšie vynálezy sveta, príbehy o svojej odvahe, schopnostiach a zásluhách. Jeho dôležitosť naberá skutočne obrie rozmery. Keď však vyjde najavo pravda o tom, čo je zač, stratí Gulliver všetku priazeň, ktorú si u Liliputánov vydobyl. Navyše sa kvôli nemu obyvatelia ocitnú vo veľkom nebezpečenstve, a tak mu nezostáva nič iné, len nájsť spôsob ako napraviť všetky škody, ktoré napáchal. Napokon mu to pomôže, aby získal sebavedomie aj životnú lásku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (527)

predators 

všetky recenzie používateľa

Gulliverovy cesty jsou Blackovy cesty. Je třeba je brát s určitým nadhledem, nemyslím si totiž, že tuto výpravu mysleli tvůrci vážně. Cílem je zaujmout co nejširší publikum, od prcků po dospělé a to se povedlo. Jen my starší z toho nejsme až tak unešení a né každému Blackův styl sedne. Takže lepší oddechovka, nic víc, nic míň. 60% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $112miliónovTržby USA $42,779,261Tržby Celosvetovo $238,279,261Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,597,090 //počet predaných kusov 379,876║ Fádna tuctová suchá traškarina, kde je neskutočne málo tých vydarených scén a gagov, veľká zbytočnosť a utopené peniaze za nič. /35%/ ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Moc teda nechapu to nizky hodnoceni, jasne, je to pitomost, ale nic jinyho jsem ani necekal. Znamej pribeh v modernim pojeti a mix mezi dobytkarskou komedii a trikovym filmem. Takze se furt neco deje, neustale nejaky trikovy zabery, ktery misty dost hnusne haprujou a v tom vsem par sympatickejch hercu. Skvelej zaporak O'Dowd, Segel trochu vykradajici Kámoše k pohledání no a samozrejme Jack Black, na kterym to stoji a ten si to vylozene uziva, zadna dobytkarna mu neni cizi a prihodi i hudebni cislo. Ve vysledku naprosto neurazejici a pohodova komedie, ktera na tech 90 minut skvele zabavi. ()

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Právě jsem se vrátil z dlouhé cesty z kina a musím Vám o tom povyprávět. Seděl jsem ve své kajutě spolu s dalšími lidmi, když v tom temném sále nás pohltila mocná příšera 3D a vtáhla do svého filmu. Kde na nás chrlila nudné vtipy, mučila Blackovými grimasami a obtěžovala trapnými narážkami. Zcela úplně nás přežvýkala a pak vyplivla zpět do sálu a my museli po svých odejít do našich domovů. Zklamaní... ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

A já se náhodou bavil dobře, Jack Black v komedii nikdy nezklame a stejně je to i tady, kdy celej film táhne spolu s Chrisem O'Dowdem, kterej je v záporný roli naprosto perfektní a dokáže být vtipnej, ale zároveň svojí postavu zbytečně neparoduje. Příběh sice neni nic extra a je známej, ale to jak je to adaptovaný na současnou dobu, včetně odkazů na současný filmy je super a hlavně hodně vtipný, obzvlášť, když tam Gulliver poskládává svůj brutálně vymyšlenej životní příběh z filmů, který k sobě vůbec nepasujou. Podle mě pohodová sranda, sice nic víc, ale ani nic míň. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (21)

  • V závěru filmu „noviny“ zobrazují nesmyslný časový úsek 20. červen 2011 - 3. červen 2011. (KucC)
  • Princezně (Emily Blunt) se po scéně, kdy Gulliver (Jack Black) přemůže robota, se v jednotlivých scénách mění šaty. (KucC)

Reklama

Reklama