Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Veľmi vážna téma a smutný, ľudský film o prekonávaní nesmierne ťažkých životných situácii. Čiže presne ten typ filmu, akým bežne neholdujem. Sem mal nalákalo luxusné obsadenie a vôbec neľutujem. Skutočne hĺbková sonda do psychiky rodiny poznačenej veľkou tragédiou a silný filmový zážitok. Len keby tá Susan Sarandon až toľko nebalansovala na hrane vyšinutosti. 8-/10 ()

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Tolik žalu a bolesti v jednom filmu jsem snad ještě neviděl. Nevím a samozřejmě ani nechci vědět, co prožívá rodič po ztrátě dítěte, ale tady toho smutku bylo až přespříliš. Říká se, že čas všechno zhojí. Tady v tomto filmu se zdá, že s přibývajícím časem ten smutek ještě eskaluje a vrcholí otcovým kolapsem a matka je zralá na psychitrickou léčebnu! Ještě, že přichází závěrečné "přijití k rozumu". Film lze doporučit, ale je třeba si vzít více kapesníků, protože emocí je v tomto snímku od začátku až do konce moc a moc!!! ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Nezvládnutý pokus o emocionálnu drámu, kde emócie vyšumia do prázdna, herci to prudko nezvládajú (keď sa rozreval Brosnan, tak mi z toho bolo smiešne) a nuda sa valí z každého záberu. Nereálnosť celého príbehu podčiarkuje samotný úvod, keď chalan dostane úžasný nápad, zastať v noci autom v strede križovatky, aby babe vyznal lásku... Tí dnešní scenáristi sa už ani nesnažia rozmýšľať, len aby všetko bolo čo najjednoduchšie. Aj to prichádzajúce auto asi priletelo z vesmíru, keďže žiadne blížiace sa svetlá, rovno tresk z ničoho nič. ()

Rokle 

všetky recenzie používateľa

Netušil jsem o co půjde, takže jsem byl docela slušně šokován "překvapivým" začátkem. Zpočátku jsem si užíval ono vypořádání s nastalou prekérní situací. Ke konci se však snímek stočil do zbytečně přehnané podoby - "vyřešíme vše mávnutím proutku" - což mě dost naštvalo. Nejlépe ze všeho vychází mladé osazenstvo. Brosnanův pláč mi přišel hodně nevěrohodný. ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

Zivot taky, ako ho kazdodenne zazivame... Plny smutku, hnevu, popierania, iluzii, lasky, zloby i klamstiev. Krajsie to natocit snad ani neslo. Vynikajuci herci, jeden ako druhy, hudba ako sita na mieru, pribeh sme samozrejme videli stokrat, ale vzdy sa to da podat krajsie, lepsie, realistickejsie, presne tak, ako sa to podarilo Shane Feste. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)

Reklama

Reklama