Reklama

Reklama

Malé dievča, umiestnené v sirotinci so svojou sestrou, márne čaká každú nedeľu, že sa pre ne ich otec vráti. Kabaretná speváčka s príliš slabým hlasom stojí pred publikom podnapitých vojakov. Mladá krajčírka, ktorej prácou je opravovať lemy v zadnej miestnosti obchodu vidieckeho krajčíra. Príliš chudá začínajúca kurtizána uprostred prostitútok a zhýralcov nachádza útočisko u svojho ochrancu Étienna Balsana. Zamilovaná žena, ktorá vie, že nebude ženou Boya Capela, muža, ktorý ju napriek tomu tak miloval. Rebelka, ktorej konvencie vtedajšej doby bránili voľne dýchať a ktorá si obliekala košele svojich milencov. To je príbeh Coco Chanel, príbeh modernej ženy, ktorá navždy zmenila svet módy. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Módu opálenej pokožky zaviedla práve Coco, a to síce po jednom prílišnom nechcenom opálení počas pobytu pri Severnom mori, keď bola biela pokožka želaná. Na konci kariéry sa však vrátila k pôvodnému štýlu. Prestala chodiť na slnko. (Nykol)
  • Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků. (vendy63)
  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)

Súvisiace novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Reklama

Reklama