Reklama

Reklama

Záprah

Dokumentárny / Krátkometrážny
Slovensko, 2008, 14 min

Réžia:

Pavol Barabáš

Obsahy(1)

Bol nádejným mladým musherom... Trénoval, pretekal, vyhrával... Žil a dýchal so svojimi psami. Cítil každý ich pohyb, hnala ho spenená krv v ich žilách. Len v súhre s nimi pociťoval slobodu a šťastie. Tragédia, ktorá postihla vodcu svorky, zasiahla jeho najcitlivejšie miesta. Odišiel ďaleko do cudziny. Až za bránou fabriky pochopil, čo preňho znamená viesť uháňajúci záprah zasneženou krajinou. Nakoniec si splnil sen: zúčastniť sa náročných trojdňových pretekov Majstrovstiev Európy psích záprahov v šprinte. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

piranha 

všetky recenzie používateľa

Psíci hezcí, ale nic moc jsme se nedozvěděli. Četla jsem knížky o jedněch z nejnáročnějších závodů psích spřežení na světě (Iditarod, Yukon Quest) a myslím, že by se vyplatilo s kamerou sledovat jak přípravu, tak vlastní průběh vícedenního musherského závodu. To, co musí řešit lidi i psi po cestě, to je teprve zajímavé. Jenže to by vyžadovalo něco víc než se jenom postavit do základního tábora a vyzpovídat kolemjdoucí. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Skôr ako o film sa jedná o záznam majstrovstiev Európy v psích záprahoch. Ale aj napriek tomu sa dozvedáme o spôsobe akým sú psi trénované. Ako veľmi je dôležitý ich vzťah s pretekárom, čo rozhodne nie na taký krátky film málo. Hlavne pre človeka, ktorý sa do toho nevyzná. Bohužiaľ tam necítiť žiadneho Jacka Londona - tým myslím, že skôr ako na samotný závod cez ťažké trate sledujeme prípravu a odpočinok ako u psov tak u pretekára, ktorý do toho nadšene vychvaľuje výkony svojich štvornohých priateľov. Veľmi pekné a dynamické, ale chcel by som toho viacej. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tento štýl filmu, že rozhovory a do toho pár záberov z pretekov, občas aj z nadhľadu, no zas prestrihnuté na rozhovory, vlastne väčšinu iba o pocitoch, to mi veľmi nesedelo. Je pekné, že z tých závodov, ktoré nasnímali aspoň spomenuli víťazov, no ten zvyšok po čase už nudil a nedal mi nič ani o príprave, ani o fungovaní ako takom s týmiuto psami, či závodoch, proste mi to príde len také, aby niečo bolo, také amatérske. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama