Reklama

Reklama

Sovietsky príbeh

  • Česko Příběh Rudého zla (viac)
Lotyšsko, 2008, 86 min

Obsahy(1)

Dokument, ktorý je prácou viacerých historikov, mapuje počiatky a zrodenie myšlienok socializmu, jeho následné vyvrcholenie v podobe komunizmu a národného socializmu.
Odhaľuje vzájomnú prepojenosť a spoluprácu medzi nemeckými nacistami a sovietskymi komunistami pred vojnou i počas nej v oblasti propagandy, ideológie a vyvražďovacích metód. (badygorila)

(viac)

Recenzie (68)

bruceman7 

všetky recenzie používateľa

Dokument pojednávající o největší nejdéletrvající zločinecké organizaci všech dob a měřítek - SSSR. Není dost slov, které bych k tomuto dokumentu napsal. Navíc by se na tento server nehodila. Slabším náturám nedoporučuji. Jen se obávám, že v mnohých z nás podnítí velmi silnou nenávist proti našim východním bratřím. ()

ghatos 

všetky recenzie používateľa

Filmová Černá kniha komunismu. Srovnávání národního socialismu a sovětského komunismu je působivé. Samozřejmě je to uděláno tak, aby se to co nejvíce hodilo. Provokativní proklamace a důkazy o bratříčkování jsou super. Zakomponování Putina je na místě, dát tam současnou ruskou neonacistickou scénu..., budiž to je lehce zavádějící. Drobné nedostatky přebíjí úžasný tah na branku. Už dlouho jsem neviděl podobně nebojácný dokument, který si nebere servítky. 84%. ()

Reklama

YoZo8 

všetky recenzie používateľa

Sovietsky Príbeh - zaujímavý dokument o zverstvách Stalina, ktoré robil pred, počas a po druhej svetovej vojne. Na území bývalého sovietskeho zväzu komunisti povraždili milióny ludi (hladomor na Ukrajine, masove vyvražďovanie v Katyni-Poľsko a v ostatných krajinách ). Dokument postupne odhaľuje krutú minulosť komunistov, ktorá siaha až dodnes. Príbehy ľudi ktorí sa dodnes nezmierili s tým ze Rusi taja čo urobili. Odborný výklad historikov, disidentov, profesorov + veľa záberov, fotiek a šokujúcich odhalení. Dokument ktorý vám odhalí to o čom vám na hodinách dejepisu nikto nepovie. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Boľševizmus i nacizmus majú, napriek deklarovanej rozdielnosti, k sebe oveľa bližšie, než by sa na prvý pohľad zdalo. Blízkosť spočíva v potrebe likvidácie nepriateľa. Triedneho (komunisti, nacisti) alebo rasového (nacisti). Defilé masových vyvražďovaní počas Stalinovej vlády, vo vojne i po vojne má svoje odrazy v podobe súčasných, etnicky orientovaných vrážd ruskými krajnými pravičiarmi, ticho tolerovanými vládnym režimom. Dejinné krutosti boľševikov sprevádzajú výpovede preživších, trpko a s plačom spomínajúcich na hrôzy minulosti. Defilé hrôz neprináša záujemcom o históriu 20. storočia zásadne nič prevratné, no určite je potrebné pre mediálne vyváženie dokumentov, pripomínajúcich len hrôzy nacizmu. Pozn.: Zverstvá Červenej armády sa nediali len v Sovietskom zväze. Masové odvlečenia obyvateľstva oslobodeného Slovenska (odhadom až 20 000 ľudí) do pracovných táborov v Sovietskom zväze jednotkami SMERŠ, vraždy civilného obyvateľstva sovietskymi vojakmi, aj časté znásilňovania po ukončení II. svetovej vojny. To všetko zdokumentoval exilový slovenský historik František Vnuk v prvej časti monografie "Po úsvite súmrak" (Post Scriptum, Bratislava 2020, 708 strán), nazvanej "Volga sa vliala do Hrona". ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Ruce svázané za zády, střela zkušeně mířená do týlu a pád do velkého masového hrobu..... PŘESTO TENTO FILM NEBUDE O NACISMU! Výpovědi sovětských disidentů, historiků, profesorů, doplněné mnoha autentickými materiály. Porovnávání nacistických symbolů s komunistickými, myšlenky typu: ,,KONEČNÉ HARMONIE BUDE DOSAŽENO JEDINĚ, KDYŽ URČITÉ SKUPINY LIDÍ BUDOU VYVRAŽDĚNY“. Připomenutí organizovaného hladomoru na Ukrajině. Socialismus jako experiment s vizí stvoření nového člověka. Karel Marx vyzývající k revolučnímu holokaustu. Takovéto dokumenty, které se bezprostředně dotýkají naší historie mám rád. A už dlouho mi žádný nedal tolik podnětů. Rozumný člověk dávno nechápe, PROČ stále mohou existovat strany hlásící se ke komunismu. Poučný výlet od Lenina přes II. světovou válku do současnosti. Víte že? Velkým příznivcem této ideologie byl i britský dramatik Bernard Shaw? ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Edvins Snore sa viac ako 10 rokov zaoberal zbieraním materiálov a rozhovorov s odborníkmi a svedkami, zostavovaním týždenníkov, pátraním po dokumentoch ukrytých v archívoch v Rusku, na Ukrajine, v Litve, Veľkej Británii a Nemecku. (YoZo8)
  • Film sa natáčal viac ako dva roky v mnohých európskych krajinách ako napríklad Rusko, Ukrajina, Litva, Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia a Belgicko. (YoZo8)

Reklama

Reklama