Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najzaujímavejšie príbehy zo súdnych spisov si našli cestu na televíznu obrazovku. Susedské spory, dopravné nehody, rozvody, boje o deti, pracovno-právne spory, trestné činy – to všetko a ešte mnoho viac ponúkne relácia Súdna šou. Spoznajte príbeh, vypočujte si argumenty oboch strán aj rozsudok a uvidíte, či by ste rozhodli podobne.

TV JOJ pripravila inscenovanie procesov, ktoré vychádzajú zo skutočných prípadov, ktoré sa preberali v slovenských súdnych sieňach. Produkcia relácie sa rozhodla ísť odvážnou cestou – na nakrúcanie používa nehercov, prípadne ochotníkov. V úlohe sudcov, prípadne právnych zástupcov či žalobcov sa objavujú profesionáli z právnickej brandže. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (187)

Drirr odpad!

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem dva díly. Bohužel necelé, protože se to nedalo vydržet. Obojí byly rozvody a v podstatě jako přes kopírák. Navíc křečovitá snaha udělat z totálně nudného případu dvou lidí, který se rozvádí, protože se hádaj, není ani směšná. Celou dobu mě mrazilo...trapností a až zpětně jsem zjistil, že v tom jsou neherci. Aneb jak kejdu, která je na kolenou, ještě víc zadupat do země. Jeden z nejhorších pořadů, co jsem v televizi viděl... ()

Wancohoff 

všetky recenzie používateľa

kazda cast je smiesna. a uz vobec nie autenticka so skutocnym sundnym pojednavanim.. a hlavne : keby sa tam riesili vazne veci a nie stale take banality, o ktore nezakopne ani policajt ked nieco take nahlasite. ..ale nie ! oni to riesia na sude, kto sa komu vyštal na chodnik.... sracka ako ine slovenske a ceske TV tvorby.. ()

Reklama

esopesokeso 

všetky recenzie používateľa

Toto nie je nejaký občajný film, alebo seriál.Svojím spôsobom je to suprové, niekedy sa tu objavia úplne pozoruhodné prípady...ako napríklad istý šaman, ktorého jedna baba za čosi udala...prišiel celý v červenom do súdnej siene, cesnak ovešaný okolo krku... zaujímavý bol aj jeden prípad v ktorom sa manžel-navrhovateľ chcel rozviesť so svou ženou, pretože jej kradla energiu (zistil si to po internete o takýchto úpiroch)... neskôr po rozvode sa ukázalo, že navrhovateľ celé roky odolával jeho skrytej túžbe po chlapskom objatí.. celkom by som vedel dať zaujímavý námet do sudnej siene... počul som o prípade, že jeden sa obviazal okolo hrude lanom, a nafingoval svoje vlastné obesenie vo svojom dome... jedná baba ho videla cez okno ako visí už v pánbu cestách.. tak išla v jeho dome čosi povyhrabať, čo by malo hodnotu.Chlapík sa zvesil dole, kopol ju do prdele, a baba dostala infarkt!Nakoniec mal ten chlapík z toho nejaké problémy... bolo by to zaujíémavé rozviesť to v súdnej sieni.. ()

stOKYi 

všetky recenzie používateľa

Niektoré veľmi zaujímavé skutočné prípady prenesené so súdnej siene do mojej obývačky :) Herecké výkony nič moc, ale o tie tu predsa nejde. Pre mňa je zaujímavé čo ponúka dnešný svet a možnosť vyvarovania sa rôznym situáciám. Však idiot sa učí na vlastných chybách, múdry človek na chybách druhých :) (12.11.2010) ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vyšiel pomerne nedávno na Slovensku preklad knihy Rutgera Bregmana Ľudskosť s podnadpisom Optimistická história človeka. Autor sa v nej snaží pútavým jazykom ukázať, že každý človek je v základe dobrý. Nuž, program Súdna sieň ma už roky úspešne presviedča, že nie je asi vôbec rozhodujúce, či je človek od základu dobrý alebo zlý (odhliadnuc od potreby dôslednej definície týchto morálne-imperatívnych kategórií, pojmov). Podstatné je, že prevažná väčšina z nás sú pulzujúce balíčky emócií, ktoré parádne vybuchnú pri hocičom. A pri poukázaní na toto nepotrebuje TV JOJ žiadne sofistikované metódy. Stačia prosté ukážky súdneho priebehu a riešenia susedských či rodinných sporov, rozvodov, nárokov na čokoľvek. A sme doma. Ľudskosť ako na tanieri. Vymaľované. Len, ak je toto dôsledok optimistickej histórie ľudstva, ako to uvádza pán Rutger Bregnan v spomenutej knyhe, to teda tá história vyústila do parádne tragikomickej pointy. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Svedkov a obžalovaných hrajú vždy neherci, ktorí prechádzajú castingom a kamerovými skúškami, následne si režisér vyberá z obsiahlej účasti nehercov. V roku 2013 si zahrala svedkyňu v rodičovskom spore Kristína Tarjányiová, ktorá sa pred kamerami volala Svetlana Kurilová. 26.11.2021 bola Kristína prehlásená za nezvestnú. 17.7.2022 boli hasiči privolaní k štipľavému dymu, ktorý stúpal z jednej zo záhrad na Alibernetovej ulici v Bratislave. Muž začal do hasičoch strieľať a dvoch ťažko zranil a následne spáchal samovraždu. Policajti ostali šokovaní, keď našli v jeho záhrade rozštvrtené ľudské pozostatky v podomácky urobenej peci. Malo ísť o hlavu, ako aj ďalšie časti tela ženy, ktoré vrah už pravdepodobne nestihol v osudný deň spáliť. Polícia zistila, že išlo o Kristínu Tarjányiovú, ktorá bola zastrelená v chodbe svojho bytu svojím susedom, ktorý ju strelil do hlavy a krku a následne ju rozštvrtil, a pokúsil sa jej telo spáliť. (Raccoon.city)
  • FIBO Na tvorbě pořadu se podílí odborní poradci a osoby s právním vzděláním, někteří z nich ztvárňují role žalobců či obhájců. Mezi mnohými diváky převládá domnění, že se jedná o skutečné autentické záběry ze soudních procesů. (FIBO)
  • Podľa odborníkov sa súdne pojednávania v relácii podobajú viac na americké než na slovenské. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama