Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Cesta draka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Těšil se, že se v Římě dobře nají, ale mafiáni nedají pokoj majitelům restaurace, a tak musí Bruce udělat pár nezbytných opatření, aby je ochránil. Kopance budou jenom létat a na konci se možná odehraje souboj století: Bruce Lee versus Chuck Norris. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Opravdu zklamani. Cesta draka byla spis cesta papiroveho draka po obloze. Matozna, chaoticka. Bez zapletky, bez pribehu, bez humoru. Nebyt to Bruce Lee a nebyt zaverecne bitky s vicebohem Chuckem Norrisem, nestal by film ani za pozornost v zavercnych televiznich novinach na Nove, hned za zviratkama. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Problém s tou hŕstkou filmov, ktoré legendárny Bruce Lee za svoj krátky život stihol nakrútiť, je v tom, že hoci majú neopakovateľnú atmosféru, charizmatickú filozofiu (pre Brucea bojové umenia boli o filozofii, nikdy neslúžili na lámanie kostí) a akčné scény plné úžasných choreografických kúskov (a nunčakov!), sú tieto projekty po príbehovej stránke diplomaticky povedané nenápadité, po hereckej stránke otrasné (áno, vrátane Brucea Leea) a po technickej stránke obdivuhodne amatérske (neštudoval som strih, kameru a ani osvietenie scény, ale ak hercom nevidíte do tvárí, lebo ich majú na vzdialenosť štyroch metrov rozmazané, tak to študovať ani nemusíte a viete, že to tak nemá vyzerať). Ale Chuck Norris je Chuck Norris. ()

Reklama

seeker23 

všetky recenzie používateľa

Já bych ani tak nekritizoval špatný scénář (to bývá v jistém smyslu často kladem hk filmů), ale prostě fakt, že v Římě se jaksi pro Bruce nevyskytují vážní soupeři. Jistě, že on nikdy nedostává nakládačku a je jednička od začátku, nemusí tudíž půl filmu trénovat a může se tak cele věnovat práci na mytologizaci sebe sama, ale když poti němu stojí banda italských hipíků vedená plesnivým dědkem jehož hlavním pohůnkem je teplý číňan? A pak se nakonec zjeví Chuck, který vůbec není záporákem, ale najatým férovým chlapíkem, a přesto je až nemilosrdně zlikvidován? sice první pořádný souboj, ale sympatie k bruceovi tu skoro polevují. no tedy jak jsem se těšil, tak je to velmi rozpačité... ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný kung-fu film s Brucom Leem, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má veľmi dobrý príbeh o majstrovi bojových umení, ktorý priletí do Talianska pomôcť blízkym s reštauráciou, ale zistí, že miestna mafia ju chce získať za každú cenu a tak sa ich bojovník rozhodne zastaviť. Spracovanie je celkom dobré, film dobre funguje aj mimo akcie a stále sa je na čo pozerať, ale dojem trochu kazí, že celý film pôsobí tak naivne, ale to je pre filmy tohto typu a tejto doby typické, takže to nie je nič prekvapujúce. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Súboje sú presne v štýle Bruca Leeho, takže pôsobia veľmi efektívne, nechýba im rýchlosť a tvrdosť a poteší, že väčšinou je protivník väčší a namyslenejší, takže jeho rýchle zneškodnenie je o to príjemnejšie. Najviac sa mi páči všetka akcia za reštauráciou, súboj v mafiánskom sídle, ale aj finálny súboj. Herecké obsadenie je celkom slušné, okrem Bruca Leeho zaujme aj jeho priateľka a Chuck Norris v menšej úlohe, ale ostatní záporáci sú veľmi slabí a opäť musia niektorí zbytočne prehrávať. Réžia a technická stránka sú úplne obyčajné, čo je ale pre tento typ filmu plne dostačujúce. Cesta draka má zo všetkých filmov Bruca Leeho najlepšie podaný príbeh, ktorý baví aj mimo akcie a najzaujímavejšie súboje, takže ho mám zo všetkých jeho filmov najradšej. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 75%. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Sice ne nejlepší film s Brucem Lee, ale stejně i přes své stáří velice koukatelná záležitost. Nepochybně velmi cheesy a naivní vzhledem k současné kinematografii, ale nikoli vyloženě hloupé... a díky Brucovi i s Chuckem na konci ani náhodou nudné. I přes prostou výpravu a úspornou choreografii mají totiž jejich souboje náboj a duši, což ani dnes není samozřejmé. 7/10 ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (35)

  • Interiérové scény se nenatáčely v Římě, ale v Hongkongu a to dokonce i závěrečný souboj v koloseu. Při boji Bruce Leeho a Chucka Norrise jdou jasně vidět malované kulisy. (Caelos)
  • Bob Wall představuje ve filmu žáka Chucka Norrise, kterým ve skutečnosti opravdu byl. (Caelos)
  • Bruce Lee ve filmu používá čínský box, Chuck Norris karate. Oba herci se bojovými uměními prosadili i mimo plátno. (skrblik007)

Súvisiace novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (viac)

Reklama

Reklama