Reklama

Reklama

Mladý Vince Ferro  (Sam Riley) z chudobnej rodiny v Ohiu potrebuje zohnať čo najviac peňazí, aby mohol zaplatiť účty za otcovu operáciu, ktorá by mu zachránila život. Popri štúdiu preto zarába ako elektrikár. Počas práce v jednom dome začuje jeho majiteľa hovoriť so svojou ženou, že čoskoro získa obrovský balík peňazí, a to vďaka listu, ktorý mu práve prišiel poštou. Lenže majiteľ sa predávkuje drogami a zomrie. Vince mu ukradne obálku s mobilom aj listom, riadi sa jeho presnými inštrukciami a cestuje do New Yorku, kde čaká na kontakt. Zrazu sa ocitne v podivnom podsvetí plnom podivných ľudí, kde ide o veľa peňazí, ale hlavne o život. O jeho život... V dome na vzdialenom newyorskom predmestí hrá skupina ľudí zložitú a smrteľne nebezpečnú hru založenú na ruskej rulete. Skupina boháčov uzatvára stávky, kto z hráčov prežije všetky vražedné kolá. Vince dostane číslo 13. Výherca si odnesie všetko a tí, čo prehrajú, stratia to najcennejšie - svoj vlastný život. Vince sa zoznamuje so súťažiacimi, medzi ktorými je mnoho čudákov, napríklad pacient, ktorého z psychiatrickej liečebne priviezol jeho brat, aby súťažil namiesto neho. Kto zo súťažiacich prežije všetky kolá ruskej rulety a ako posledný získa obrovský balík peňazí? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (324)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Je to síce béčko ako sa hovorí - ako sviňa, ale obsadenie Jasona Stathama do jednej z hlavných úloh bol dobrý ťah. Prišlo mi to netradičné. Čo je u mňa veľké plus. Zaujímavo pojaté aj zaujímavo spracované. Ako už bolo povedané, určite sa na tom dalo viac zapracovať, ale priznám sa, že mi to celkom vyhovovalo. I keď chvíľami tam to napätie nebolo úplne cítiť. A hlavne bolo to o niečom inom, než čo som z výpočtu hercov čakal a myslím, že sa film vydaril. Ono je to taká zaujímavá hra ruskej rulety, i keď si nemyslím, že by to kvôli tým peniazom niekto hral dobrovoľne, ako Jason. Záver síce otvorený, ale vysvetlený. A tiež netradičný. Milujem nehappyendy. ()

HappySmile 

všetky recenzie používateľa

Film zpracovává celkem zajímavé a hlavně kontroverzní téma. Původní film jsem neviděla, takže to, jestli se remake povedl, nemůžu komentovat. Ale samozřejmě točit vlastní remaky je opravdu blbost, to asi uzná každý. Navíc jsem si původně myslela, že je to remake úplně jiného filmu, který má podobnou tématiku 13: Hra smrti. Tenhle film těžil hlavně na své kontroverzní tématice, ale jinak na něm nic zajímavého nebylo. ()

Reklama

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Obyčejný remake, který dopadl stejně mizerně jako Funny Games od Hanekeho. Američtí dramaturgové vnutili režisérovi pár amerických klišé a je z toho další zbytečnost. I když se herecké hvězdy snaží sebevíc, moc to filmu nepomůže. Výhodou je, že když se podíváte na jeden z filmů dřív, tak si ho oblíbíte a druhý pak následně budete odsuzovat. Záleží tedy na vás, jestli chcete černobílý francouzský originál s skvělým zpracováním, nebo americký remake, kde je jen přehlídka 13ti amerických hvězd. ()

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Nápadem zajímavý příběh, udržující napětí až do konce. I když je to remake ne příliš starého původního film, který jsem neviděl, dá se o něm s klidným svědomím říct, že je koukatelný. Popravdě, nečetl jsem žádné recenze, a vlastně ani o čem by to mělo být. Podíval jsem se na to kvůli Jasonu Stathamovi. Ten, ač je na coveru uprostřed, hraje zde pouze menší roličku, avšak v konečném výsledku je to rolička zásadní. Líbil se mi nápad ruské rulety tak, jak je ukázána tady, dobře je vyzobrazen strach a napjatá atmosféra by se dala krájet, proto lepší tři hvězdy. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Remake vlastného filmu, ktorý beztak sám o sebe nespravil dieru do sveta filmu nemohol dopadnúť inak, než miernym poklesom kvality. Babluaniho múdry ťah prilákať do filmu hercov, ktorí figurujú v príbehu viacmenej len na prilákanie pozornosti bežného konzumenta a ktorí súčasne do príbehu a tak nevstúpia, sa vyplatil. Určite film týmto ostal v hľadáčiku mnohých fanúšikov zvučných mien a tak sa veľkému záujmu určite tešil. Zároveň však do filmu obsadil hercov, ktorých herecké kvality dokážu posunúť takisto kvality filmu samotného. V tomto prípade teda dostatočne nechápem pokles dôrazu na psychológiu postáv, vďaka ktorej sa na režisérovu čierno-bielu prvotinu pozeralo s obhryzenými nechtami. Vylepšenie logiky príbehu samotného, v určitých scénach logickejšie konanie postáv, to všetko kvitujem, ale nosný prvok filmu sa asi stratil niekde pri prelete z Francúzska do hollywoodskej filmovej zeme. 55%. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama