Reklama

Reklama

Remake klasického hororu z roku 1984 podľa poviedky Stephena Kinga... Večne rozhádaní manželia Burton a Vicki Stantonovci cestujú autom naprieč krajinou a nedopatrením zrazia malého chlapca. Burton zistí, že ešte pred autonehodou chlapca niekto podrezal a na diaľnicu sa dostal už len s vypätím posledných síl. Manželia naložia zomierajúceho chlapca do kufra auta a vyrazia do najbližšieho mesta po pomoc. Po príchode do Gatlinu v Nebraske však nemôžu nájsť nijakých obyvateľov. Mesto vyzerá byť dlhé roky opustené. Netušia, že mestu vládne kazateľ Isaac so svojimi šialenými detskými stúpencami, ktorí pod jeho vplyvom vyhubili všetkých dospelých obyvateľov. Deti si tu vytvorili pekelný náboženský kult, žiadne z nich sa nedožije viac než devätnásť rokov a všetci slepo nasledujú osemročného proroka Isaaca. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (87)

petero 

všetky recenzie používateľa

Prekvapilo slušný remake atmosferickej klasiky od Stephena Kinga z ’84 o to viac že je to len TV spracovanie. Kto videl originál toho zrejme hneď v úvode zarazí výber dvojice hercov do hlavných úloh páru šinúceho si to do Gatlinu. Potešia aj niektoré veci nezobrazené v pôvodnom filme a hlavne úplne iný záver. PS: Po skončení titulkov film pokračuje. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Jedná sa v podstate o skoro do bodky verné spracovanie knižnej predlohy. Verné a rutinné. Tvorcovia filmu síce odviedli relatívne slušnú remeselnú prácu pri adaptácii celkom dobrej poviedky, ale výsledok je k smrti priemerný. Aký má význam točiť film presne tak, ako bol pred tridsiatimi rokmi napísaný (v tenučkej poviedke!), pred 25 rokmi nakrútený a potom x-krát zopakovaný v pokračovaniach? Tridsať rokov opakovať ten istý trik sa nedá. ()

Reklama

Furmi 

všetky recenzie používateľa

Perfektná komédia, tak dobre som sa už dlho neposmial, a to skutočne že ne ... čo sa týka toho že to mal byť horor no comment čistý odpad!, s hororom to nemá nič spoločné ale nebyť epickej scény kde deti chytili Burta 1x v meste ktorá mu pridala tie 3* pretože fakt som sa tak dlho a dobre už neposmial ako práve na nej. 50% ()

Jigsaw88 

všetky recenzie používateľa

Tak tímto jsem byl opravdu zklamán. Jako milovních předešlé série se tohle nedá považovat bohužel ani jako remake. Dle mého názoru špatně zvolena hlavní postava Iszaka. Z toho klučiny nejde ani minimum strachu na rozdíl v původní sérii. Vůbec se na tu roli nehodí. Potom scény s vojáky s kulomety byly hodne prehnané, ač šlo o vzpomínky. Dvě hvězdy dávám opravdu jen z nostalgie a za nápad. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Little horrorfans, keep yourselves from Children of the Corn, Amen.“ (1 John 5:21). Levně vypadající i působící remake levně vypadajícího a působícího filmu. Nevím, jaká tvůrčí nutkání autory vedla, ale jejich úsilí bylo zbytečnější, než domov důchodců v Gatlinu.. Tomu městu už beztak nepomůže ani Šabatová s Barnevernem. Doporučuji spálit plodiny na okolních polích a v rámci osevního sledu zasít nějakou teplomilnou dvoudomou rostlinu, co by těm nezletilým nezbedům pomohla k návratu na cestu mírumilovnosti. Děti konopí by srpy určitě odložily.. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené