Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyria kamaráti sa vyberú do továrne v Dolnom Sliezsku, kde pred rokom zomrel ich priateľ. Snažia sa zistiť, ako a prečo zomrel. V továrni objavia skupinu vedcov, ktorá vykonáva experimenty v snahe dosiahnuť nesmrteľnosť. Rovnako ako ich priateľ, aj oni budú pri týchto pokusoch použití ako pokusné krysy. (ywulka)

Recenzie (12)

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Cizinci tu nejsou vítáni......... Divná až flasbacková forma vyprávění a jakýsi postup zpět mi celkem vyhovoval a udržel mě v bdělosti. Kamera sice nic moc, ale střihové sekvence jsou povedené. Velmi zváštní až mrazivá hudba, je sice monotonní, ale někdy dokáže vystrašit. CITÁT - Jsi tu sama?........ Čím déle to trvalo, tím to bylo krvavější a brutálnější. Na Polsko je to velmi povedený horůrek. CITÁT - Kurva, to není sranda.............. ()

drackula 

všetky recenzie používateľa

Poliaci ma nesklamali. Určite je tu cítiť isté podobnosti s Hostelom, avšak tento film ide úplne iným, prijateľnejším smerom. Zaujímavý nápad, úžasné prostredie a dobré, "špinavé" spracovanie sú hlavné klady tohto filmu. Občas mi vadila mierna neprehľadnosť a chcelo by to o niečo viac gore, avšak chyby to niesú zásadné. Pre mňa príjemné prekvapenie a nádej v to, že sa aj v tejto časti európy začnú točiť dobré horrory. 70 % ()

Reklama

iolaos 

všetky recenzie používateľa

V tomto už osm let trvajícím killeniu je Pora mroku nejlepší polský horror, který sem viděl. Režisér Grzegorz Kuczeriszka umně vygeneroval ty správné indegrience subžánru terror/torture (rychlý spád, hnusno, špinavo, působivé gore), který je hlavní devízou momentálně rulujících Australanů a příběh vlepil do působivých interiérů. Konečně se našel někdo z této krajiny, kdo se odhodlal přičichnout k neostřejší sortě horroru a nezabývá se dookola stupidními duchařinami ("Legenda" z roku 2006).. Je bezpochyby zjevné, že Kuczeriszka nebude v budoucnu žáden horrorový niemand. Na jeho "nastepne" projekty se velmi teším. Teď by mohlo být s něčím takovým na řadě Česko. 7,5/10 ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Takže tento Polský torture porn dopadol viac než dobre. Zo začiatku mi to pripomenulo Hostel, ale ved prečo asi :) no potom sa to pekne vykryštalizovalo a bol z toho čistý "vážny" horror... nie trápna seba parodujúca blbost s pobehujúcim gangom cigánou. Síce by som uvítal viacej gore scén, ale vynahradzuje to hned od začiatku pútavý dej, ktorý ma chytil a nepustil. Je celkom zaujímavé, že scenár je obyčajný priemer, ale bolo to podaný tak dobre, že som im to zožral. Pekne špinavý, sem-tam chaotický film, podobných by som uvítal viacej. Europske horory momentálne rulujú a Pora Mroku je pekným začiatkom slovanských hororou.. ved Fabrika Smrti sa blíži :D Celkovo je to u mňa za slušných 70% ()

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Tuctowá wywražďowačka patriaca do skupiny B mínus ( faktor pozitíwny ). Krwi je wšak poskromne a w prwej polhodine filmu je problém sa zorientowať . W druhej polowici sa opakujú scény typu „ chyť ma, ak to dokážeš“ a „útek zo zajatia“. Pochwáliť treba slušné tempo, neunawujúcu stopáž a wýber interiérow. 4. poschodie z desiatich ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčelo se v České republice, Polsku a Argentině. (Terva)

Reklama

Reklama