Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Veľká Británia Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Diskusia

Badmaniak

Badmaniak (hodnotenie, recenzie)

martess

Protoze to neni o evoluci ale o pravem opaku. :) O boji viry se znalostmi. Ateistovi to asi lze tezko vysvetlit, ale pojmenovat to Opice nebo Evoluce je pravy opak toho jak to bylo zamysleno a jak to je v originale. "Sila lasky" je nejprijatelnejsi prave pro cloveka vericiho i nevericiho. A dvojsmyslne.

martess

martess (hodnotenie, recenzie)

Badmaniak

Absolutne nesuhlasim. Takyto film nebudu bozerat nase babicky ked pridu z ktostola. Pozru si ho prave ludia ktory nie su prisny krestania a hlavne ateisti. Distribuovat nadherny biograficky film o jednej z najvacsich vedeckych ikon ako by to bola priteplena telenovela je absolutna urazka. Stvorenie (ale nie nutne kludne nech sa do  vola Darwin alebo Teoria evolucia atd atd) nie len ze neni metuci nazov pre film ale znie to 100x lepsie. Preco to rovno nepomenovali Opica???? :DDD aj to by bol trefnejsi nazov

na príspevok reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnotenie, recenzie)

martess

Co ti na tom nedává smysl? Jednodušeji jsem to už napsat nemohl.

A nevím, kolik filmů jsi viděl, ale metafora je jako název filmu používaná velmi často.

Prostě se jako "rádobyateistický" národ musíme smířit s tím, že název filmu je jak v originále, tak v překladu, v nádechu křesťanství.

Ono přeložit to "Stvoření" moc dobře nejde, protože u nás to slovo neznamená úplně totéž v tolika ohledech, jako v angličtině. Podle mne tedy vícesmyslový název vystihli poměrně dobře - byť souhlasím s tím, že to tak úplně nepopíše film na první pohled. Ale to ani názvy jako 11.6, 4400, 300 a podobné.

na príspevok reagoval martess

Badmaniak

Badmaniak (hodnotenie, recenzie)

martess

Síla lásky je náhodou krásný dvojsmysl. Stejně jako Creation. Stvoření světa - stvoření nové teorie - Stvoření obecně. Síla lásky odkazuje jak na lásku v rodině Darwina, tak na lásku Boha ke světu/lidem/Darwinovi...

na príspevok reagoval martess

Reklama

Reklama