Reklama

Reklama

Magická posadnutosť

  • Slovensko Praktická mágia (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď láskou sklamaná čarodejnica Maria Owensová (Caprice Benedetti) vyslovila strašnú kliatbu, v dôsledku ktorej zomrie každý muž, ktorý sa zamiluje do ženy z rodu Owensovcov, nik ani len netušil, aké ďalekosiahle následky jej kliatba bude mať pre celé jej potomstvo... O dvesto rokov neskôr svojrázne sestry Frances (Stockard Channing) a Bridget (Dianne Wiest) vychovávajú svoje netere Sally (Sandra Bullock) a Gilly (Nicole Kidman), otec ktorých podľahol kliatbe a mama sa utrápila žiaľom. V rodine prefíkaných čarodejníc Owensových je veľa zábavy i vzrušenia - je tu však aj jeden problém: muži, do ktorých sa čarodejnice Owensové zamilujú, sú odsúdení na predčasnú smrť... Tak zomrie i Sallyin manžel Michael (Mark Feuerstein), s ktorým žila spokojným životom, a tak zomrie aj agresívny Gillyin manžel Jimmy (Goran Visnjic), ktorý ju surovo týral a ktorého Sally nakoniec zabije v sebaobrane. Tým sa to však neskončilo, pretože psychopat Jimmy ich ohrozuje aj zo záhrobia. Vzápätí sa objaví sympatický detektív Gary Hallet (Aidan Quinn), ktorý sa postupne do ostýchavej Sally zamiluje. Ona ho síce kvôli obavám pred dávnou kliatbou odmietne, ale čoskoro si uvedomí, že Gary je práve ten muž, ktorý podľa jej dávneho kúzla nemal vôbec existovať... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

_aandyy_ 

všetky recenzie používateľa

Opět mě tak napadá, že buďto mám na filmy tak trochu špatný vkus, nebo mám jednoduše jiný vkus než většina uživatelů tady. Tento film je herecky spojením nespojitelného - tmavovlasá kráska Sandra Bullock a rusovlasá divoška Nicol Kidman v rolích dvou sester - čarodějek. Vzpomínám si na to už z dětství, snad to dávali někdy pozdě večer v televizi a já byla tak napjatá, jak to celé dopadne! I kdybych chtěla, nikdy jsem u toho nemohla usnout. Je to pro mě možná malinko srdeční záležitost, ale jen tak okrajově, zkrátka a dobře se mi to vrylo do paměti natolik, že se mi v noci někdy zdá o tom magickém vzrůstu divokých růží, protože jsem někoho zabila, a to v různých variacích... Možná to není tak průměrné, jak se zdá. ()

cielle 

všetky recenzie používateľa

Tohle byl fakt zvláštní film, nijak mě nezaujal a když to skončilo, tak mě napadlo, proč sem na to vlastně koukala? A pak sem si uvědomila, že kvůli Nicole Kidman, kterou mám opravdu ráda jako herečku, ale přijde mi, že její talent se v takových rolích, které dostává nijak nemůže projevit..A myslím, že je to škoda.. ()

Reklama

natalanka 

všetky recenzie používateľa

Ano souhlasím s tím, že je to nejspíš béčko. Ale kouzelné béčko. Líbí se mi atmosféra filmu, napětí i vtip. Líbí se mi ten kousek duchařiny, která nemusí být nutně jen v hororu. Líbí se mi hudba i střih. A musím uznat, že se při tomhle filmu slezem u telky všechny holky v naší domácnosti. a pokud má film plnit funkci pobavení, u tohohle snímku to platí na 100%. :-)) ()

CarlaBrunn 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek tomu, ze sa mi pocas "praktickej magie" podarilo zaspat, stale ma cosi tahalo dopozerat do konca. Priznavam, ze sice aj po druhykrat som pri nom vyborne zaspala, ale to ma nezavazuje dat nizke hodnotenie. Co ma zaujalo primarne? Nazov a titulny obrazok...ale teraz vazne. Tiez pohlad na rodinne zvyky, tym ze boli netradicne (magia, sila carovania, odriekavanie magickych slov....) Vedeli, ako si "zjednodusit", ci "stazit" zivot. Skvely namet, zivot dvoch sestier, ktore boli od mala vedene k carovaniu. Jedna z nich porodila dve dievcata, ktorym uz ale carovat nedovolili, aby sa vyhli natlaku zo spolocnosti. Esteze pri kazdom probleme stali ich (pra)tety (skusene bosorky), ktore vzdy vcas zakrocili. Miestami mi to pripominalo serial Sabrina (aj tou nenapravitelnou podobou kocura Salema). Ak hodnotim globalne, film bol mimoriadne prijemny, light, sviezi s tym spravnym nabojom, v ktorom sa snubi mysterie/fantasy so specifickou davkou romantiky :) ()

Davson odpad!

všetky recenzie používateľa

Někde jsem četl, že distributor označuje tento film jako romantickou komedii s prvky horroru. No, romantický děj to má, ale tak neuvěřitelně pitomý, že to snad ani není možné. Komedie to v žádném případě není, vůbec jsem se nezasmál a ani úsměv se mi na rtech neobjevil. A jestli je to horor? No, to snad ani nelze o tom uvažovat. Zařadit do žánru to opravdu nedokážu. Jak tedy nakonec celkově vypadá žánrově nezařaditelný film? Děj je bezduchý, nudný, herci nic nedokázali (i když v tomhle snad ani nešlo nic dokázat), závěr špatný (i když jak může být dobrý závěr, když je film celý špatný) - prostě nezajímavý film, kterým jen ztratíte čas. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (21)

  • S veľkým rozporom sa pri nakrúcaní stretol Griffin Dunne, a to bol obrovský rozdiel v klapkách, ktoré herečky potrebovali pri jednotlivých scénach. Kým Sandra Bullock bežne natočila scénky na 2-3 pokusy, Nicole Kidman ich potrebovala aj 70-80, pretože takto bola zvyknutá pracovať po predošlom filme Spaľujúca vášeň (1999), ktorý točila s Kubrickom 18 mesiacov. (Arsenal83)
  • Sandra Bullock přiznala, že ve scéně, kde se Gillian a Sally opijí se svými tetami, byly herečky opravdu opilé. Pily nějakou hodně špatnou tequilu, kterou koupila Nicole Kidman. (HappySmile)
  • V záverečnej scéne so všetkými obyvateľmi v dome Owensovcov bola celá populácia mesta, kde sa natáčanie konalo, pozvaná, aby prišli v kostýmoch a objavili sa ako obyvatelia mesta. (Arsenal83)

Reklama

Reklama