Reklama

Reklama

Průšviháři

(festivalový názov)
  • Južná Kórea Gwasok seukaendeul (viac)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu (Cha Tae-hyeon) je známý moderátor jednoho rádia. Při svém odpoledním pořadu mu do studia zavolá mladá dívka (Park Bo-yeong), která vychovává sama své malé dítě (Wang Seok-hyeon). Požádá moderátora o pomoc. Ten ji poradí, ať najde svého otce. Když se však jednoho dne mladá dívka objeví u dveří moderátora a řeknu mu „Otče“, změní se jim celý svět. Jak zareaguje náš hlavní hrdina? Je to určitě jeho dítě? (TylerGage)

(viac)

Recenzie (61)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá rodinná komédia. Má celkom dobrý príbeh o uznávanom rádiovom moderátorovi, ktorý má všetko, na čo si len pomyslí, ale keď u neho zaklope jeho dcéra, o ktorej doteraz ani nevedel a dokonca aj s jej synom, takže sa dozvie, že jej aj starý otec, úplne mu to zmení život a musí sa z neho stať zodpovedný muž. Spracovanie je na tom dobre, netrvá dlho a už hlavnému hrdinovi klope dcéra na dvere, takže nejaký zbytočný úvod tu nie je a potom už len nasleduje jedna zaujímavá situácia za druhou, pričom sa výborne pozerá na premenu hlavnej postavy, ktorý je spočiatku detskejší ako jeho vyspelá dcéra na zodpovedného muža, čo tvorí väčšiu časť filmu, ale potom už ako to v podobných filmoch býva príde nejaký ten zvrat, ktorý rodinu rozdelí a už je to tak dramaticky ladené a aj na toto sa dobre pozerá, ale humornejšia fáza filmu mi sadla rozhodne viac. Zábavných alebo inak výnimočných scén je tu dosť a som s nimi veľmi spokojný. Mnohé nie sú ničím originálne, ale celkovo sú skvelo podané obsahovo a aj vizuálne, takže si nemôžem na nič sťažovať. Perfektný je už dialóg medzi dverami so skvelo natočenou spomienkovou časťou, výborná prvá situácia v škôlke so striedavými zábermi na učiteľku a žiačku doprevádzané perfektne zvolenou hudbou a samozrejme aj nezabudnuteľná scéna pri piane, ktorú mám z celého filmu najradšej, obzvlášť tie reakcie hlavnej postavy pri počúvaní vnuka ma dostali. Ale podobných dobre zvládnutých scén je tu mnoho. Herecké obsadenie je výborné, už klasik Cha Tae-hyeon v hlavnej úlohe, ktorému podobné úlohy idú, až prekvapivo dobrá Park Bo-yeong, ktorú som ešte nikde nevidel a rovnako je na tom aj Wang Seok-hyeon, päťročné dieťa, ktoré ma tu bavilo celý čas. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, neviem si predstaviť, ako lepšie by sa dal tento typ filmu natočiť. A k tomu ešte tá skvelo zvolená hudba, či už vážna alebo aj komerčná. Škoda, že tá druhá fáza si už neudrží kvalitu predchádzajúcej, ale aj tak je Speed scandal vydarená komédia s množstvom nezabudnuteľných scén. 79% ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Pohodová komedie, lehké drama, nic crazy, nic ujetého, nic přehnaného, zkrátka nenašel jsem nic, co mi připadá laciné a kazí dojem z komedie. Objektivní hodnocení by bylo někde mezi 80-85%, ale za tu pohodu, dobrou náladu a celkově příjemný zážitek se zaslouží dát plný počet (beztak jde o jednu z nejlepších jihokorejských komedií, jakou jsem viděl - a notně za to můžu vděčit hlavní herecké dvojici). ()

Reklama

Popluh 

všetky recenzie používateľa

Už úvodní zajímavé titulky podbarvené pohodovým hudebním podkresem naznačují jasně oddechový film, kterým však Speed Scandal zas tolik není. Na druhou stranu to není ani žádné velké drama, prostě jen takový tradiční příběh ze života, která je nepředvídatelný pouze cca prvních 15 minut a pak už se jede podle milionkrát viděného mustru. Pořád je to ale na velmi vysoké technické úrovni, s výbornou hudbou a skvělými herci, takže to ve výsledku ani tolik nevadí. 80 % ()

kikuka 

všetky recenzie používateľa

K Adrianovmu komentaru: vyborna volba hercov, najma maly Seok-hyeon Hwang a jeho herecky presne vyrazy - skutocne to nebolo detske presmradzanie sa pred kamerou, ale, chvalabohu, ani nic na styl Fanning sisters. // Vtipne, svizne, sisnute, pekne pointovane situacie, postupne vnasanie dalsich premennych, pricom film z nich aj skutocne tazi nove a vtipne momenty, na ktorych som sa doslova kosila, a to je teda co povedat. Co sa tyka sentimentality - nebolo to nic nad moju mieru akceptu v ramci korejskych filmov (opakujem: korejskych filmov). Co s nimi, ked sa radi dojimaju :P ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to byla komedie, pak to přešlo do dramatu a nakonec z toho byla opět komedie. Hlavní trojice se mě líbila, hlavně prcek tomu dodal šťávu. Cha Tae-hyeon vypadal dost mladě na to, že byl otcem a zároveň už dědečkem, skoro hned jsem si ale zvyknul. Musím uznat, že moderátoři musí vypadat dobře, i když pracují v rádiu. Klidně by tam mohlo být více komických situací, ale i tak jsem se hodně nasmál. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama