Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španielsko El rey de la montaña (viac)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (128)

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný španielsky hixploitation dokazuje, že aj s malým rozpočtom sa dajú robiť veľmi dobré filmy. El rey de la montaña je zasadený do nádherných horských exteriérov, kde vyčíňa spočiatku neznámy ostreľovač. V takmer celom filme vidíme tajomného strelca vždy iba na zlomok sekundy. V letmých záberoch kamery sa objavujú nič nehovoriace detaily na oblečenie alebo zbraň. Neistota v tomto filme predstavuje spoľahlivý spôsob ako vytvoriť desivú atmosféru. O čo viac bola identita neľútostného strelca vo filme zahmlievaná, o to prekvapivejšie je odhalenie jeho totožnosti v závere . „Kráľ hôr“ sa vyznačuje veľmi pozvoľným stupňovaním napätia a nie je v ňom núdza o dramatické zvraty. Takisto má zaujímavú kameru aj výtvarnú stránku. Ale žiadny uspokojivý happyend v podobe zadosťučinenia z likvidácie agresora neprichádza. Naopak, vinný sa cíti prenasledovaný a jeho pocit viny prerastá do zúfalstva. Situácia „vyslobodeného“ hrdinu je paradoxne viac bezvýchodisková ako v čase keď bol pod paľbou. Aj divák sa dočká otvoreného konca, ktorý uvoľňuje priestor na zamyslenie. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Miluju lesní horory a thrillery, takže vyhledávám každý takový kousek, kde oběti utíkají před vrahem/zlem po horách nebo lesích, a snaží se za každou cenu přežít. Tenhle španělský kousek byl tedy pro mě jasnou volbou, kor když tu svítí červenou barvou. Bohužel, tentokrát jsem byl opravdu zklamán. Nevím, asi jsem čekal naprosto odlišnou podívanou. Pobíhání a schovávání se jedné ženy a jednoho muže před neviditelným a všudepřítomným nepřítelem mi nepřišlo nějak zábavné, ani když mi bylo odhaleno, kdo za tím celou dobu stál. Chyběla mi jediná zapamatováníhodná scéna a důvod si ho pustit v budoucnu znovu. Ale co, každý španělský film taky nemusí být nutně super, takže i přesto na ně nedám dopustit. Aha, teď jsem si zrovna na jednu scénu vzpomněl, takže hvězdu navíc za konečnou "vyřizovačku"... 50% ()

Reklama

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Španělské filmy mě poslední dobou lehce zklamávaly a ne jinak je to i tady, poslední opravdu parádní Španělský horor co jsem viděl byl film Sirotčinec a to je kurňa dlouho co jsem to viděl. Tohle je průměrná thrillerová záležitost na kterou hodně rychle zapomenu, blbej chlap si jde pro peněženku, když tu náhle..... Já bych možná z konce byl překvapený ale bohužel na csfd je tu plno blbců co neumí držet hubu. Takže tentokrát se překvapení nekonalo. Film je prakticky jen o utěcích a to byla po čase nuda. Navíc záporáci byly strašně špatný, a to nemluvím o konci. Průměr. ()

runner85 

všetky recenzie používateľa

Film celý čas napína a ukazuje lov na mačku a na myš. Prvé dve tretiny vidíme iba tie myši čo sa snažia utiecť no mačky nevidíme, tie sú "odhalené" až asi v tretej tretine filmu. Oceňujem krásnu prírodu i to že dokázali zo siedmimi hercami a obmedzením rozpočtom spraviť pekný film. Mariá Valverde je tu opäť kočka a takýto film jej sadne ako obtiahnuté rifle :) ()

petero 

všetky recenzie používateľa

EL REY DE LA MONTAÑA patrí k žánru „pokazilo sa mi auto v neznámych končinách a niekto sa ma snaží zabiť“ a opäť raz tu platí stará známa rovnica: Španielsko = kvalita. Väčšinu stopáže sledujeme a stotožňujeme sa s obeťou pričom vôbec nič netušíme o neznámom útočníkovi. Vo finále však film ponúkne pohľad z opačnej strany a to doslova pretože v niektorých pasážach sa kamera prepína do FPS lovca a je to fantastické. PS: Tesne pred týmto filmom som si pozrel Half Life kraťas WHATS IN THE BOX? http://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4, ktorý je celý točený „z vlastného pohľadu“ a funguje to výborne. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama