Reklama

Reklama

Profesionáli

(seriál)
  • Česko Profesionálové (viac)
Slovensko, (2008–2014), 81 h 24 min (Minutáž: 30–55 min)

Série(8) / Epizódy(123)

Obsahy(1)

Policajná stanica v malom meste je miestom, kde sa môže stať naozaj čokoľvek. Všetky hlavné postavy sú policajti - súčasní aj bývalí. Pod velením kapitána Maroša Nagya (Peter Batthyány) pracujú jeho podriadení - aktívny frajer Fero Boborovský (Ľuboš Kostelný), ktorého sem degradovali z hlavného mesta, protekčný lenivec Karol Hůrka (Lukáš Latinák) a v myslení pomalší, ale o to ochotnejší jedináčik z rodiny univerzitných profesorov Alexander Vyšný-Riefenstahl (Csongor Kassai). Riešia prípady, v ktorých sa zaoberajú všetkým - od klobás až po mafiánsku svadbu, protiteroristický záťah, či zaistenie falošných policajtov, z ktorých sa vykľujú filmári. Pravdaže, do deja vždy „aktívne“ prispeje aj referentka Scarlet Balážiková (Helena Krajčiová), ktorá v súčasnosti zaskakuje na poste hovorkyne krajského oddelenia. Nechýba však ani bývalý kriminalista Miňo Demovič (Ján Kroner), ktorý tak trochu vymenil stranu, je teraz miestnym polomafiánom a majiteľom krčmy. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (216)

macejo 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál je proste úžasný! Výborné prostredie skvelé hlášky najme nadporučíka Boborovského či Karola Hurku alebo vychodnára Mikiho Hrica ktorý do tohto seriálu prednedávnom pribudol. Dalej dnes už kultový Janko Kroner ako kšeftár Minko Demovič, ktorý vo svojej krčme Cafe bar Riviera kuje svoje nelegálne pikle. Helenka Krajčiová vo svojej životnej úlohe, Batthyany po úlohe Banána -ktorá je prenho životná- tiež ukazuje že vie zahrat aj policajta a nielen drsného mafiána Banána pravú ruku bossov Rudyho a Aliho.Koho som zabudol??? Jáj!! Csongor alias šaníííííííííí - tak to je teda týpek :D :D :D. Proste výborný seriál a vlasne je to aj najúspešnejší seriál aký na Slovensku máme a preto klobúčik dole!!! ()

lobo87 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa vďačíme JOJke za najlepší pôvodný televízny seriál za posledné roky. Profesionáli predstavujú vtipný pohľad na policajnú prácu a ich každodenné "problémy". Samo za seba hovorí, že postavy ako Bobor, Šaňo či Húrka doslova zľudoveli (ktorý slovenský seriál sa tým môže pochváliť?). Profíci predstavujú dávku kvalitného tvrdšieho humoru. Naj postava pre mňa jednoznačne Boborovský. Je dobré, že mladá generácia slovenských hercov (Kostelný, Latinák) dostala priestor. U mňa 70%. ()

Reklama

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Najlepšie zo súčasnej slovenskej televíznej produkcie s osobitým vkladom každého jedného zúčastneného. Skvelé dialógy ťažiace zo skvelého komediálneho vykreslenia postáv, skvelé herecké výkony (Latinák s Kostelným vládnu) a pár citovania hodných hlášok. Plus bonus v podobe Kronerovho bufetára, ktorý krásne vykresľuje slovenskú realitu. Univerzálnejšie než MafStory, menej naivné než Ordinácia a odviazanejšie (cháp ako "s väčším nadhľadom sa berúce") než Panelák. Škoda len, že sa zatiaľ žiadny slovenský seriál nepoučil z toho, že pokiaľ nikam neplynie a je len grupou scénou, ľudí časom omrzí. ()

lamex 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál riadne stráca/stratil na kvalite. Na prvých dieloch sa ešte dalo aj zasmiať, ale čím novšie diely výchádzajú tak len horšie. Opakujúci sa Boborovský a ostatní ,,komici,, už asi neboli pre komerčnú TV moc zaujímaví tak pridali Východniara a v najnovších dieloch zdvojili ,,Hurku,, , zmenili mu dialekt a vznikol z toho pekný treťotriedny trapas. 3/10 ()

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Nuž priznám sa, začal som to pozerať neskoro - Hudák už bol súčasťou kolektívu. A musím povedať, že je to práve on kto ťahá seriál po humornej stránke (asi to je tým, že mu aj rozumiem tú východniarčinu :)). Nevravím, Latinák opäť dokazuje, že je pán herec, Kostelný hrá toho somára tiež geniálne a ostatní to tam taktiež nekazia - ale ich humor už nie je taký dych berúci ako práve humor Mikyho Hrica. Bez neho museli byť tie prvé série o ničom :/. Ale toť môj názor :). Do budúcnosti by som si prial viac priestoru pre Kassaia. 7,0/10 EDIT: Po pravidelnom pozeraní zvyšujem na 4* - neskutočný kolektív bláznov :D ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (35)

  • Kapitán Maroš Nagy (Peter Batthyany) se do telefonu často představuje Nagy Maroš, což zní jako „Nagymaros“, název známé maďarské přehrady. (Vazzy)
  • Zuzana Fialová se při svém epizodním vystoupení setkává se svými partery z jiných seriálů, konkrétně s Jánem Kronerem, se kterým si zahrála v seriálu Nikdy neříkej nikdy (od r. 2009), a Ľubošem Kostelným, s nímž se setkala v seriálu Záchranáři (od r. 2003). (Vazzy)
  • Brat Františka Boborovského (Ľuboš Kostelný) sa volá Viktor Boborovský, a v seriáli sa objavil v časti Bomba (8. séria 18. epizóda) a stvárňuje ho Marián Miezga. V epizóde Brat (3. séria 7. epizóda) ale Boborovský tvrdí, že brata nemá. (Jard)

Reklama

Reklama