Reklama

Reklama

Ako už to tak býva, na začiatku ich vzťahu zohrala obrovskú úlohu náhoda. Bez nej by sa pravdepodobne nestretli, natoľko odlišné bolo ich zázemie. John Tyree (Channing Tatum) slúži u Zelených baretov, špeciálne jednotky americkej armády, a do rodnej Južnej Karolíny ho priviedol opušťák, počas ktorého si chce oddýchnuť od stresu z neustálej bojovej pohotovosti a tiež stráviť nejaký čas s otcom. Idealistická študentka Savannah Curtis (Amanda Seyfried) si tú pre zmenu užíva prázdniny v honosnom rodinnom sídle. Z nesmelého oťukávanie sa po dvoch spoločne strávených týždňoch vyvinula láska ako trám. Ani jedného z nich by do tej doby nenapadlo, že by si na inom človeku dokázali vypestovať takú závislosť. Lenže dovolenka, respektíve prázdniny musia raz skončiť. Vídajú sa len sporadicky, po 11. septembri sa Johnova vojenská misia na Blízkom Východe neustále predlžuje. Dobu odlúčenia musí milenci zmierňovať korešpondenciou, nežné dotyky nahrádzajú len slová z listového papiera. Kým Savannah má obrovský strach a zúfalo čaká na každý ďalší list, ktorý potvrdí, že je stále nažive, John sa trápi, pretože nevie, či má uprednostniť túžbu po Savannah alebo profesionálnu zodpovednosť voči svojej krajine. Všetko navyše ešte sťaží nečakaná tragédia, ktorá vzťah páru vystaví tej najväčšej skúške. (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (452)

Jinny 

všetky recenzie používateľa

S Hallströmem máme poněkud chladný vztah. Jeho filmy považuji za řemeslně zručně natočená, ale dějově ne moc odvážná melodramata. Ne jinak je tomu i v případě Milý Johne. Příběh se odvíjí v rámci žánru poměrně otevřeně a vždy je několik možných variant, jak se bude vyvíjet dál, ale zkušený divák je všechny zná předem a ani jednou není překvapen. Hallström to jako šikovný režisér mohl jistit určitou nadsázkou, bohužel ale svůj film byl nucen natočit pro americké diváky, a tak vše bere nesmírně vážně, ale přitom povrchně. Napadlo mě, jak by asi vypadala verze, kterou by natočil ve Švedsku - hutné drama o lásce, jejíž štěstí ústřední pár tak dlouho pokouší. Jako film pro příjemný večer s vaší drahou polovičkou ovšem můžu patálie prkeného Tatuma a zastydle pubertální Seyfriedové doporučit. ()

Sofia 

všetky recenzie používateľa

Nepřesvědčivý a blbý příběh ("I am the coin of US army...") a mizerná Amanda Seyfried. Jedinými pozitivy tak byli Channing Tatum (za to, že se na něj hezky kouká) a Henry Thomas (za to, že jako jediný podal jakýž takýž herecký výkon + půlku filmu jsem přemýšlela nad tím, odkud ho znám, až ke konci jsem si vzpomněla na Eliota z E.T.). ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Len tu tak sedíme, jeme a rozprávame, no nič nehovoríme. Aj toutu frázou, vyslovenou vo filme Johnom by sa dal snímok charakterizovať. Nemám problém s Tatumom, nemám problém s Amandou, s Jenkinsom už vôbec a ani náhodou s vojnovou či romantickou tematikou. Celá dejová línia s otcom a mincami bola dokonca skvelá. Tak prečo len 3*? Lebo zbytočné preťahovanie, naťahovanie a rozťahovanie nezaujímavých či zbytočných scén. Lebo slabý a odťažitý citový základ pre romantickú líniu. A nakoniec aj tých momentov z vojny mohlo byť predsa len viac. Navyše je film aj scenár plný dobre viditeľných chýb a prehmatov, ale aj záplavy klišé a trpí neustálym omieľaním sto ráz použitého. Teraz sa vám zasa môže zdať moje hodnotenie prehnané. Ja však verím, že sa pod obalom mučiacim nudou skrýva aspoň trochu dobrý film. Len je ho treba odtiaľ vykopať. Preto aspoň motivačné 3*. ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Na mě tahle romanťárna od Lasseho Hallströma zapůsobila víc, než jsem čekala (a rozhodně víc, než Zápisník jedné lásky, který mě vyloženě nudil). Ústřední dvojka byla dobře vybraná a chemie mezi nimi rozhodně fungovala, tatínek a Amandin zpěv byl milým oživením. Co mi trochu pokazilo dojem, byl závěr, takže ta 4* je slabší. Tu závěrečnou scénu bych prostě smazala, kazí celý film. ()

Bubble74 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu uvěřit, že tenhle nesmyslný, prostoduchý brak má na svědomí můj oblíbenec Hallström. Nudná, nelogická blbost, jejíž přesládlou pachuť dovršila ještě shnilá třešnička v podobě příšerné finálovky. Mé emoce zůstaly naprosto netknuté, což je u romance zásadní prohra. Půl hvězdy ze sentimentu k Hallströmovým filmům a půl za sexy sixpack Channinga Tatuma. Jinak sorry milý Lasse, ale tohle byl pro mě odpad. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (13)

  • Postava Alana (R. Braeden Reed) je inšpirovaná synom autora predlohy Nicholasa Sparksa, ktorý trpí Aspergerovým syndrómom, formou autizmu. (Arsenal83)
  • Švédska vlajka, ktorú vidíme na základni v Afganistane, je poctou švédskemu filmovému režisérovi Lasse Hallströmovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama